sibirnaya Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Ja bych taky neco koupil. Ale moc tomu nedavam..
snake Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Znám takhle lidi, kteri přebírají a vybírají doteď. Porad spekulujou na pokles a von furt nikde. Jedna se tedy o Prahu, kdy 3+1 za milion v 2000 bylo moc, za 2 v roce 2007 taky, za 3 v 2010 šílený, za 4 v 2013 blazinec, za 5 v 2016 magorka a za 7 v 2019 nemožný :-) (ceny jsou lehce orientační)A furt maj hovno, jen nájem toho 3+1 za 20 litru.Máme podobný zkušenosti...a furt hledaj...a furt nic...
Maxel Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Mě se v 2014 protáčely panny, když jsem kupoval 3kk cca jak píše Frantik. Dneska si mnu pacinky Sice je to zhodnocení čistě virtuální, bo zatim z Práglu nechcem. Ale co, beztak mě to těší. Kdybych chtěl kupovat teďkon, jakože nechci, kupoval bych hned, ať se děje co se děje. Nemovitosti budou (imo) v dlouhodobym horizontu dycky poměrně jistá investice.
MíraMíra Odesláno 15. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Dá se říct, že souhlasím, ale zas jestli můžu ušetřit třeba 700k, že koupím o pár měsíců později, tak klidně počkám.Aktuálně jsem v pěkným nájmu za dobrou cenu a nic mě netlačí, jen bych prostě rád byl ve svým.
Maxel Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 (upraveno) Jenže to bys, Míro, musel mít věšteckou kouli ? proč by to zrovna za ?pár měsíců? mělo být lepší? Nebo horší. Já to nakonec chápu, většinou taky aplikuju hodně pragmatickej přístup. Kor u takový investice. Ale jak padlo výše, takhle můžeš dycky ?pár měsíců? čekat, a nikdy nic nekoupíš. Řekněme si to otevřeně, je to jako u hodinek ? levně už v oblasti nemovitostí bylo. Upraveno 15. března 2020 uživatelem Maxel
Frantik Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Dá se říct, že souhlasím, ale zas jestli můžu ušetřit třeba 700k, že koupím o pár měsíců později, tak klidně počkám.Aktuálně jsem v pěkným nájmu za dobrou cenu a nic mě netlačí, jen bych prostě rád byl ve svým.Ja sem ti chtěl naznačit, ze za posledních 20 let v podstatě NIKDY nenastala situace, ze bys ušetřil 700k, ale každé další čekání ti to jen prodrazuje :-)
sibirnaya Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Joo, kdyby byl zakaz vychazeni dva, tri mesice, tak bych asi dramatictejsi propad cekal, ale jinak tezko, lidi maj nasysleno..
straspol Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Dá se říct, že souhlasím, ale zas jestli můžu ušetřit třeba 700k, že koupím o pár měsíců později, tak klidně počkám.Aktuálně jsem v pěkným nájmu za dobrou cenu a nic mě netlačí, jen bych prostě rád byl ve svým.Propad o 700 k? Inu, nedovedu si to představit, ale já toho ještě neviděl... Máš recht, počkej, když tak si holt připlatíš
MíraMíra Odesláno 15. března 2020 Autor Nahlásit Odesláno 15. března 2020 (upraveno) Opět souhlasím a do teď jsem byl v režimu "hledám a jak narazím na něco rozumnýho, beru", ale aktuálně si myslím, že je situace taková, že se fakt může stát ledacos a vzhledem k tomu, že mě nic vyloženě netlačí, tak bych to nerad zbytečně podcenil.Proto i tohle vlákno, abych se třeba dozvěděl nějaký info od povolanějších.Jinak zrovna dnes jsem si všiml, že jeden byt od včerejška prodávající slevil o 450k, takže možný je fakt ledacos. Bohužel tento konkrétní byt mě nezajímal. Upraveno 15. března 2020 uživatelem MíraMíra
cali Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Ma niekto nastudovane co spravila s cenami nehnutelnosti v Prahe/Brne kriza 2008?.... podla mna nic moc. Ono ludi, ktori predavaju lebo nemaju co do ust myslim moc nie je... vacsina si moze dovolit pockat a tych co chcu byvat alebo chcu ulozit prachy je ovela viac... tym skor ze do CR chodi ulievat prachy cely byvaly zssr.
azeppelin Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 V Brně se toho objevuje v některých čtvrtích tak málo, že bych neváhal. Tipuji, že si víc lidí bude "na jistotu" chtít uložit (nechat) prachy v nemovitostech. Nevidím jediný rozumný důvod k prodeji. Ceny pronájmů, zejména pro lidi ze zahraničí, půjdou nejspíš nahoru.
Cyber Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Ja sem ti chtěl naznačit, ze za posledních 20 let v podstatě NIKDY nenastala situace, ze bys ušetřil 700k, ale každé další čekání ti to jen prodrazuje :-)Frantík to napsal přesně, levnější to nebude, naopak se vláda může rozhodnout že po Corocause rozpumpuje ekonomiku, natištěním dalších peněz a pak to teprve bude raketa a s láskou budeme vzpomínat na ceny roku 2020.
skalis Odesláno 15. března 2020 Nahlásit Odesláno 15. března 2020 Kup, pokud se Ti to bude libit (lokalita, stav atd.), levnejsi to urcite nebude. Koupili jsme barak 2014 a rikali si, jak je drahej. Dneska bych za ty love koupil max. 3+1. Jo a shaneli (= vybirali) jsme cca. 2 roky, poslednich nekolik mesicu dost intenzivne (dodnes si pamatuju, ktery baraky se v nami preferovanejch mestskejch castech prodavaly). Nekolik veci nam uteklo, zajimavy veci jsou rychle pryc. Jeste je moznost narazit na zajimavy veci s nejakou komplikaci (rozvod, vic spolumajitelu atd.), chce to umet v tom chodit, mit dobryho pravnika a nemuset spechat. Ale verim, ze se tak da poridit dobra nemovitost za lepsi penize.
CEGY Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 To je situace.. Ja bych naopak rad prodal novostavbu za Ricanama a dal bych i tech 700k slevu, pokud by to bylo rychle
snake Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 Se domluv s "Mírou" -ten chce ušetřit :) Sorry, ale nedalo se odolat
CEGY Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 Se domluv s "Mírou" -ten chce ušetřit :) Sorry, ale nedalo se odolat Von chce Bruno. Tohle jsou Ricany u Prahy.
CEGY Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 To je na výpadovce :-)Jj, vypadovka na Brno.
odjinud Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 Tohle je obecně problém dnešní kapitalistické společnosti, že se snaží kapitalizovat doslova vše, i to, co neumí vyrobit (tj. pozemky). Pokud si chce někdo koupit třeba 10 televizí, 5 aut nebo troje rolexky, tak je to úplně jedno, prostě se to vyrobí. Ale pokud někdo skupuje půdu, domy a byty a má to na kšeft, tak jen pro ostatní šroubuje ceny nahoru a bere jim možnost důstojně bydlet, protože více půdy se prostě nevyrobí (samozřejmě, můžeme stavět mrakodrapy, kde se půda více využije, ale i tak). Tím pádem je to oblast, která jak (někteří) lidé bohatnou, není dostatečně už dobře řízená volným trhem a postupně bude více a více spadat pod regulaci všeho druhu, viz třeba snahy vyvlastňovat byty velkým vlastníkům v Berlíně (nakonec zastropování cen nájemného), zákazy AirBnb, vysoká daň z nemovitosti v USA...Tolik filosofická vsuvka...
VitekB Odesláno 16. března 2020 Nahlásit Odesláno 16. března 2020 No jo, jenže když je po něčem poptávka převyšující nabídku, tak regulací ceny akorát dojde k vytvoření černého trhu a ve výsledku bude zase stejně draho. Prostě je nás tady moc.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se