Přejít na obsah

*** UPGRADE FÓRA ***

Doporučené příspěvky

před 3 hodinami, Bert napsal:

Kdo sem během následujících 2 dní napíše slovo TAPATALK, tak dostane BAN.... :frusty:

Dík

před 7 hodinami, martar napsal:

@McStinger: Myslím, že adasek zmiňoval aktuální limit 1200 px s vytvořením náhledu  a 1000 px bez vytvoření náhledu, (fotky větší než 1200 s automatickou kompresí a vytvořením náhledu), jestli jsem tedy předchozí stránku četl pozorně. Tj když budu chtít svou fotku uploadovat tak, aby ji forum nekomprimovalo a aby nevytvořilo ani náhled, upravím ji max 999 x 749 pixelů velkou. Takže snad žádný krok zpět.

Nene, tak ako píše Radek. Na "starom" fóre si mohol mať ľubovoľnú stranu max. 1000 pixlov a bolo to v pohode. Iba dochádzalo k dosť škaredej rekompresii, čo spústu fotiek degradovalo. Aktuálne sa z 1000 pixlov dostávame pri fotkách na výšku iba na 750 pixlov, čo už aj tak úzku fotku zúži ešte viac.

No a to, že ty si si za vodou, lebo máš fotky iba 700 pixlov široké, tak to teda nie si :D. Aj nová verzia fóra fotky degraduje rekompresiou, aj ak nie sú väčšie, než 1000 x 750. Viď môj test vo vedľajšom vlákne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@travex ...a ostatní pitomci ať protáčejí gigabajty, ať chtějí nebo ne.

Ne že by mě to teď doma na optice nějak významně trápilo, ale místy by to pánové chtělo trošku soudnosti při publikování určitých "dílek" (a postupů jak je sem dostat) - přece jenom sem lezou i lidi s mobilním/pomalejším/omezeným připojením. Linkování je samozřejmě základem internetu - ale když už lezu na Chronomag, fakt netoužím aby mé designové, nákupní, finanční a jiné preference (kvůli kecům o svobodě "zdarma") analyzoval robot nebo živej šmírák v zasraném Facebooku (a v dalších na jeho výstupy přilepených "službách", agenturách a finančně-analytických ouřadech) :shit:

To že jsou teď na serveru nastavené aspoň nějaké limity pro rekompresi osobně beru jako provizorní (ale stále nezbytnou) regulaci ignorantů, kteří by sem jinak 24/7 rvali své 50MPix zašuměné akvarely - a zbytek času by se v tomhle vlákně vyprazdňovali že "už to zase nejede" (...a Bert by nestíhal dokupovat další SSD) :thumbsdown_anim:

Odkaz ke komentáři

S Radkom v princípe súhlas, akurát treba rozlišovať medzi zmenou veľkosti fotky na rozumnú veľkosť, kde sa naozaj dá ušetriť miesto a viacmenej zbytočnou rekompresiou fotky v už rozumnej veľkosti, kde kvalitné foto stratí kvalitu a foto v nízkej kvalite je rekomprimované na vyššiu kvalitu a paradoxne zaberie viac miesta.

Odkaz ke komentáři

Vždyť jsi říkal, že jdeš spát.

Ano, takhle to dopadne skoro všude, kam dáváš jpg. Nějaká optimalizace vždy proběhně a autor se pak může akorát rozloučit s detaily, pokud si na nich nechal záležet.

Proto taky svoje fotky ukládám (a linkuji) jako png (delší strana 800px). Ne že by byly nějaký fotografický klenot, ale nemusí se to úplně dokurvit žejo.

Tím pádem fotka zabere násobně více místa než v případě jpg a vaše data jdou doprdele, pokud chodíte do vlákna Vostok Amphibia. Ale dělám to vše pro vás, Marta před rokem říkala, že data jsou v ČR drahá, protože se málo používají. Jednou mi za to ještě poděkujete.

Odkaz ke komentáři

před 9 hodinami, shewcza napsal:

Díky moc za tu práci. Je to obrovský posun vpřed. Jediný co je škoda, že na mobilu nemohu vypnout mobilní verzi prohlížeče.

Není žádná mobilní nebo pc verze. Je jen jedna a podle velikosti displeje se zobrazují nebo nezobrazují prvky stránek (velikost, viditelnost...). Třeba na mobilním Chromu lze ale v nastavení zaškrtnout volbu "Stránky pro počítač" a pak vidíš zobrazení jako na PC. Předpokládám, že u ostatních prohlížečů by mohla být nějaká podobná volba.

Screenshot_20200506-071829.thumb.jpg.f75c6e809c15369387ec7035998b042b.jpg

Odkaz ke komentáři

:)

@Travex - k externimu linkování: jednou jsme o tom už krátce diskutovali a svůj názor jsem nezměnil. Fotky nahrávám přímo na forum. Dokud bude forum dobře fungovat, bude mit i fotky. Při externím hostingu je - podle mě - matematicky větší pravděpodobnost, že buď na fóru, nebo u prolinkovaného subjektu, nastanou problémy. Pokud jde o současné potíže spojené s radikální technickou změnou, daly se očekávat.

Vycházím z jednoduché poučky - web, který se neumí pořádně postarat o svěřený textový a obrazový obsah, si ho nezaslouží. Tady to zatím vypadá, že se migrační tým neuvěřitelně snaží uvést věci do pořádku a ze si hodnotu obsahu uvědomuje. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Moty napsal:

To že mi na Chrome furt stahuje soubor místo otevření stránek se asi řeši, ne?

Tohle je jenom reziduum v cache, nastavené chvilkovým špatným přesměrováním včera při upgrade fóra.
Vymaž si prosím v prohlížeči  data prohlížení -> vyrovnávací paměť za posledních 24 hodin a pak to zkus znovu. Kdyby to nepomohlo, napiš mi.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...