Přejít na obsah

Jaké Fortisy máte dnes na ruce?

Ivan Lelák

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 331
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po 3 týdnech...
  • po 2 týdnech...
před 23 minutami, Harry01 napsal:

Když už se venku oteplilo, tak jsem dnes vyvětral i letní verzi :D

20230103_133737.jpg

Krásné hodinky. Ani jsem nevěděl, že se tahle barevná kombinace (ciferník vs. luneta) dělala. Z jakého jsou roku? PS: německé datum používají jen mazáci:-).

Upraveno uživatelem Ivan Lelák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Harry01 napsal:

Ahoj.

Díky..trochu ujeté, ale baví mě.

Myslím, že někdy od 2008 je dělali, tyhle jsou z druhé ruky bez dokladů.

A datum ;) dělám pro Rakušáky, v němčině mám i outlook🤣

Máš pravdu, našel jsem je v katalogu z r. 2008.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Prosím poraďte.Nechci zakládat zvláštní vlákno.Už mě z toho po pravdě trochu hrabe, ale rozhoduju se před nákupem.Chci si koupit Fortisky aeromaster chronograph, ale za boha se nemohu rozhodnout jestli klasicky černý nebo verzi old radium.Mám pocit, ze old radium jsou vice do sportovna a chtěl bych pokud možno co nej univerzály, ale nevim. Od te doby, co jsem na old radium narazil, tak mně prostě učarovaly. Na druhou stranu ty černé mně přijdou vice univerzálnější a třeba i s oblekem více splynou. V obleku se ale pohybuji tak 10 x do roku. Měly by to být hodinky ma každodenní nošení, které bych nosil pořád.Dlouho jsem si žádné nekupoval a po dlouhé době to chce výměnu za stávající quartz Certiny z r. 2008, kdy jsem dokončil školu a chci si udělat radost. Mezi tím jsem měl jen Seiko spirit (6R15) - ty byly výborný, ale někdo mi je ukradnul.Diky za jakékoliv postřehy nebo nasměrování či rady.Fakt mně jde hlava kolem.Ale věřím, že právě zde budu pochopen 🙂

Odkaz ke komentáři

před 13 hodinami, OnOff napsal:

Prosím poraďte.Nechci zakládat zvláštní vlákno.Už mě z toho po pravdě trochu hrabe, ale rozhoduju se před nákupem.Chci si koupit Fortisky aeromaster chronograph, ale za boha se nemohu rozhodnout jestli klasicky černý nebo verzi old radium.Mám pocit, ze old radium jsou vice do sportovna a chtěl bych pokud možno co nej univerzály, ale nevim. Od te doby, co jsem na old radium narazil, tak mně prostě učarovaly. Na druhou stranu ty černé mně přijdou vice univerzálnější a třeba i s oblekem více splynou. V obleku se ale pohybuji tak 10 x do roku. Měly by to být hodinky ma každodenní nošení, které bych nosil pořád.Dlouho jsem si žádné nekupoval a po dlouhé době to chce výměnu za stávající quartz Certiny z r. 2008, kdy jsem dokončil školu a chci si udělat radost. Mezi tím jsem měl jen Seiko spirit (6R15) - ty byly výborný, ale někdo mi je ukradnul.Diky za jakékoliv postřehy nebo nasměrování či rady.Fakt mně jde hlava kolem.Ale věřím, že právě zde budu pochopen 🙂

Jsem rád, že nejsem sám, komu učarovaly Aeromastery Chronograph Old Radium. Někdy před dvěma roky v létě jsem je viděl poprvé, zamiloval se do nich, ale stejně jsem to nechal minimálně 3 měsíce uzrát, než jsem je koupil. A stejně jako Ty jsem uvažoval, jestli není černobílá verze lepší, zejména proto, že kdysi dávno jsem měl B-42 Flieger Chronograph, které byly Aeromasterům podobné. Nakonec jsem zvolil Old Radium, protože mne ta barevná kombinace prostě fascinovala a také proto, že černobílých hodinek mám dost, mj. B-42 Pilot Professional Chronograph. Mám ty hodinky rád, stále mne fascinují, nenosím je denně. K Tvým pocitům - já jsem doteď neměl pocit, že je Old Radium sportovnější, spíš mi to přijde trochu retro, což byl záměr. Pokud tam je tam sportovní nádech, tak určitě nevadí formálnějšímu nošení. Ony to nejsou typické oblekovky ani v černobílé verzi, ale když už bych si je k obleku chtěl vzít, určitě nemám pocit, že by Old Radium byly méně vhodná než černobílá verze, dokonce myslím že naopak.

Ideální je si hodinky vyzkoušet, mohli by je mít třeba v pražském Koscomu a nebo pokud jsi odněkud z VČ, mohu Ti je ukázat.

Ale abych se aspoň trochu držel tématu, dnes je tedy na ruce nemám, ale Fortisy ano - další mé oblíbené, B-42 Official Cosmonauts GMT..

153095276_1632394370278245_2726004957301515374_o.jpg

IMG_20201216_090126~01.jpg

IMG_20210102_164914~01.jpg

155174369_1635796003271415_2703187803378796006_o.jpg

168511610_1661473404037008_9112238185012580293_n.jpg

168557339_1661473330703682_2635288911988544321_n.jpg

IMG_20201125_082800~01.jpg

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Jsem rád, že nejsem sám, komu učarovaly Aeromastery Chronograph Old Radium. Někdy před dvěma roky v létě jsem je viděl poprvé, zamiloval se do nich, ale stejně jsem to nechal minimálně 3 měsíce uzrát, než jsem je koupil. A stejně jako Ty jsem uvažoval, jestli není černobílá verze lepší, zejména proto, že kdysi dávno jsem měl B-42 Flieger Chronograph, které byly Aeromasterům podobné. Nakonec jsem zvolil Old Radium, protože mne ta barevná kombinace prostě fascinovala a také proto, že černobílých hodinek mám dost, mj. B-42 Pilot Professional Chronograph. Mám ty hodinky rád, stále mne fascinují, nenosím je denně. K Tvým pocitům - já jsem doteď neměl pocit, že je Old Radium sportovnější, spíš mi to přijde trochu retro, což byl záměr. Pokud tam je tam sportovní nádech, tak určitě nevadí formálnějšímu nošení. Ony to nejsou typické oblekovky ani v černobílé verzi, ale když už bych si je k obleku chtěl vzít, určitě nemám pocit, že by Old Radium byly méně vhodná než černobílá verze, dokonce myslím že naopak.

Ideální je si hodinky vyzkoušet, mohli by je mít třeba v pražském Koscomu a nebo pokud jsi odněkud z VČ, mohu Ti je ukázat.

Ale abych se aspoň trochu držel tématu, dnes je tedy na ruce nemám, ale Fortisy ano - další mé oblíbené, B-42 Official Cosmonauts GMT..

153095276_1632394370278245_2726004957301515374_o.jpg

IMG_20201216_090126~01.jpg

IMG_20210102_164914~01.jpg

155174369_1635796003271415_2703187803378796006_o.jpg

168511610_1661473404037008_9112238185012580293_n.jpg

168557339_1661473330703682_2635288911988544321_n.jpg

IMG_20201125_082800~01.jpg

Lhal bych, kdybych řekl, že to byla čistá náhoda, ale k Old radium jsi mě přivedl právě ty. Všimnul jsem si jich poprvé zde na fóru u tebe. Chronomag navštěvuji jako neregistrovaný už spoustu let. Ta myšlenka - po dlouhé době pořídit lepší hodinky je ve mně už docela dlouho. No taky jsem měl začátkem roku kulatiny a chtěl bych si po dlouhé době udělat radost. To že rozhoduji pro Fortisky není náhoda - mam pro tu značku slabost a je mi zkrátka sympaticka nejen historií, ale právě i tím designem apod. Měl jsem z počátku v hledáčku samozřejmě spousty jiných značek a modelů, ale už je to myslim definitivní. Nevím kam mě to posune dál - třeba ano, ale teď nad tím nehodlám přemýšlet a ještě např. čekat, vybírat a třeba i došetřit na dražší hodinky. Někdo zde zmiňoval, že tato značka  už není co bývala, ale mně designem a poměrem cena/výkon přijde v pohodě a moc dobře ani nevím s čím úplně srovnatelná i s ohledem na slušnou nabídku od prodejce. No a ještě k tomu oblečeni - nemyslel jsem je jako oblekovky, ale jestli by se event. k obleku daly vzít. Většinu času mam rifle, košile a sako. Oblek jen tak 10x do roku na porady a různé akce. Ale na druhou stranu mně přijde, že to řeším možná až moc, když má dnes kde kdo chytrý hodinky a to i třeba k obleku. Takže podle tebe by se nouzově vzít asi daly? Ještě by mě zajímala intenzita a výdrž luminiscence, jestli máš nějak vypozorované? Děkuji za nabídku, ale bydlím v okolí Brna..... Pořád přemýšlím jestli nevzít ty černý, i když se mi Old radium líbí prostě víc. Sakra fakt nechci udělat blbost. Díky!!

Odkaz ke komentáři

@OnOff I u 50mm Garminů a nebo 70mm Dýzlů se můžeš tvářit "formálně" - záleží na tom kdo se toho "dýchánku v kvádrech" účastní, abys nebyl zbytečně za burana. Varianta že by sis "párkrát do roka k obleku" mohl jednoduše nasadit i něco civilnějšího než tuhle bachratou námořní minu (když už po ní teda tolik toužíš) Tě nenapadla? Pominu-li detail že B42 chronometr od Fortis už bych dnes fakt nechtěl, tak s odstupem času mi z těch dvou modelů připadá rozumnější Ivanova volba - možná právě proto že OR ciferník není tak "klasicky fortisovsky přeplácaný" a tím pádem je i "společensky skousnutelnější". Každopádně nad vyzkoušení na ruce fakt není - a věř že nabízený výlet do VČ bys z Brniska spáchal za rozhodně kratší dobu, než jakou tady strávíš špekulováním nad fotkama B)

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

před 22 hodinami, OnOff napsal:

Lhal bych, kdybych řekl, že to byla čistá náhoda, ale k Old radium jsi mě přivedl právě ty. Všimnul jsem si jich poprvé zde na fóru u tebe. Chronomag navštěvuji jako neregistrovaný už spoustu let. Ta myšlenka - po dlouhé době pořídit lepší hodinky je ve mně už docela dlouho. No taky jsem měl začátkem roku kulatiny a chtěl bych si po dlouhé době udělat radost. To že rozhoduji pro Fortisky není náhoda - mam pro tu značku slabost a je mi zkrátka sympaticka nejen historií, ale právě i tím designem apod. Měl jsem z počátku v hledáčku samozřejmě spousty jiných značek a modelů, ale už je to myslim definitivní. Nevím kam mě to posune dál - třeba ano, ale teď nad tím nehodlám přemýšlet a ještě např. čekat, vybírat a třeba i došetřit na dražší hodinky. Někdo zde zmiňoval, že tato značka  už není co bývala, ale mně designem a poměrem cena/výkon přijde v pohodě a moc dobře ani nevím s čím úplně srovnatelná i s ohledem na slušnou nabídku od prodejce. No a ještě k tomu oblečeni - nemyslel jsem je jako oblekovky, ale jestli by se event. k obleku daly vzít. Většinu času mam rifle, košile a sako. Oblek jen tak 10x do roku na porady a různé akce. Ale na druhou stranu mně přijde, že to řeším možná až moc, když má dnes kde kdo chytrý hodinky a to i třeba k obleku. Takže podle tebe by se nouzově vzít asi daly? Ještě by mě zajímala intenzita a výdrž luminiscence, jestli máš nějak vypozorované? Děkuji za nabídku, ale bydlím v okolí Brna..... Pořád přemýšlím jestli nevzít ty černý, i když se mi Old radium líbí prostě víc. Sakra fakt nechci udělat blbost. Díky!!

Osobně myslím, že verze Old Radium se k obleku nosit dá a byť to nejsou oblekovky, nebude to vypadat nepatřičně, určitě ne jako nějaká nouzovka. Ty hodinky opravdu zaujmou a to nejen ciferníkem, ale také "chybějícímu" sklíčku díky oboustrannému antireflexu. A myslím, nebudou k obleku vypadat hůř než černobílá verze, dokonce si troufnu říci, že spíš naopak, i když to porovnávám s mými B-42 Pilot Professional Chronograph. K obleku lidi nosí spoustu sportovních kvalitních hodinek, já třeba Tag Heuer Monaco, hranatá sportovní chrona, i když mám i vhodnější oblekovky. Známý nosí třeba Breitling Navitimer, což jsou vyloženě sportovní hodinky. Ale vypadají dost exkluzivně a tak to jde.

"Fortis není co býval" - nevím, kdo co myslí. Mé nejstarší jsou 2008 (nepočítám-li legendární plasťáky Eloga Flipper), nejmladší jsou Aeromastery. Rozdíl v kvalitě nevidím, pouzdro je totožné, strojek ETA 7750 také, safír s oboustranným reflexem také, zpracování stejné, vodotěsnost také, v podstatě mi přijdou stejné jako dřívější B-42 s chronem

Luminiscenci jsem nesledoval.  

Jestli koupíš černobílé nebo Old Radium je asi fuk. Old Radium jsem si zamiloval, ale upřímně, nemít druhé černé Fortisy, váhal bych taky. Takhle nebylo co řešit, jsem z nich stále nadšený, až uchvácený a když je mám na ruce, je to vždy trochu svátek (podobně jako pár dalších).

IMG_20201216_153338~01.jpg

168026737_1661473467370335_2272373960848049390_n.jpg

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...