Přejít na obsah

Poradna PRIM

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 883
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Koukám na stránky Primu, ale nenacházím žádnou specifikaci vodotěsností jednotlivých modelů (např. 5 ATM odpovídá jaké hloubce pod vodní hladinou, jakému použití?). Někde jsem tu četl, že hodnoty jsou snad v reálných metrech.

Zaujala mě i nabídka individuální výroby - lze např. v modelu Prim nahradit kalibr 73 kalibrem 94.01? Máte někdo takovou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, takových tabulek najdu dost, ale jde mi přímo o manufakturní údaje výrobce. A ty na www nemá, pokud dobře hledám.

Navíc Orlíky byly původně pro potápěče a pro armádu, takže 5 ATM musí pro plavání a potápění vyhovět.

Upraveno uživatelem aaaa
Odkaz ke komentáři

Namátkou jsem najel na Prim Orlík II. a dole v technických parametrech je uvedeno "Vodotěsnost: 10 ATM" http://www.prim.cz/cz/produkt/prim-orlik-ii-bronz-l-e-87714/ Takže co konkrétnějšího bys chtěl vědět? Údaj 10 ATM je pak v souladu s obvyklými tabulkami.

Odkaz ke komentáři

Mě to jen trochu mate.

PRIM Orlík II - C = 10 ATM - plavání
PRIM Orlík 38 = 5 ATM - proč méně??? - jen mytí rukou
ELTON SPORT L.E. = 6 ATM (i když zde chápu - eltonská šestka) - spíš jen mytí rukou (ale původně pro armádu - i plavání?)

Napsal jsem dotaz i do Eltonu, ale za skoro 24 hod zatím žádná odpověď.

Doma mám staré Primky s nápisem prachotěsné, což je úplně jasné.

Odkaz ke komentáři

Mě to jen trochu mate.

PRIM Orlík II - C = 10 ATM - plavání

PRIM Orlík 38 = 5 ATM - proč méně??? - jen mytí rukou

ELTON SPORT L.E. = 6 ATM (i když zde chápu - eltonská šestka) - spíš jen mytí rukou (ale původně pro armádu - i plavání?)

Napsal jsem dotaz i do Eltonu, ale za skoro 24 hod zatím žádná odpověď.

Doma mám staré Primky s nápisem prachotěsné, což je úplně jasné.

Těch šest atmosfér je do skutečných až 60 metrů ponoru

Odkaz ke komentáři

Už jsem to zde postoval kdysi - s Igeny na ruce jsem skákal z paluby "pirátské lodi" v Řecku do moře z nějakých cca ž - ý metrů. Tam už jsou dinamické tlaky jako kráva. A jak s Igeny, tak i s dvojkami a i s různými variantami orlíků běžně šnorchluji a potápím se do hloubky několika metrů(na nádech). Hodnky se mi nikdy ani neorosily. :snorkle:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...