actionman1 Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Caute, treba pre svokru k narodeninam nejaku lepsiu zehlicku. Vobec sa v tom neorientujem, ale vraj uz existuju take, ktore same identifikuju tkaninu a podla toho zvolia vhodnu teplotu a program na zehlenie. Mate nejake skusenosti? Poradte prosim kto sa do toho vyzna, nemam nejaky limit skor iba racionalny - idealny pomer ceny/kvality a bude to hlavny dar. Dakujem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
potapec Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Žehlička není dobrý dárek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
actionman1 Odesláno 29. září 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 dakujem za radu, to vsak nebola otazka. ona ju potrebuje a aj dostane. ide len o to doladit typ a model Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jschmid Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Ahoj, vyber nejakou od Philipsu nebo Tefalu. Kazda od cca 80 EUR bude OK a tchyne bude spokojena. Zehlicku bez nastaveni teploty bych nekupoval. Zehlicky nejsou chytre a nepoznaji, jakou latku zehli, jak to vypada v reklame. Pouze je nastavena konstantni teplota kolem 130 stupnu. Pokud chces neco lepsiho, koukni na nejake parni generatory. Zalezi kolik a jak casto bude zehlit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KatkaB Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Není někdo, kdo by s ní šel do obchodu a trochu to s ní prozkoumal? Něco jako "Maminko, prosím tě, vybírám rychlovarnou konev, jé hele, pračky, jé hele žehličky..." Totiž ono se strašně hodí, když kromě těch technických parametrů ta žehlička i "sedí do ruky". Někdo nemá rád těžkou, protože je těžká, někdo má rád těžkou, protože líp žehlí. Plus záleží i na tvaru, některá se drží líp, některá hůř, a tohle zase může být individuální. Plus jak říkal kolega - zkus promyslet parní generátor. Nikdy jsem s ním nepracovala, ale slyšela jsem na něj samou chválu, že to žehlí samo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bembeg Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Nejlepší žehlička je stejně MB SL500. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 29. září 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2020 já teda doma žehlim Etou 7246. Ale je fakt že si prádlo kropim, takže jsem ani žádnou napařovací nebo parní nechtěl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sancerre Odesláno 2. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2020 @actionman1 Jestli můžete, kupte parní generátor klidně od Philipsu, běžně v každém Datartu apod. Největší praktický rozdíl v žehlení je v tom (kromě rychlosti), že "žehlička" v ruce je daleko lehčí a účinnější, díky tomu že nádrž na páru nedržíš v ruce. Ta obsluha bude jiná než u klasik žehličky, ale tchýně ocení, že má v ruce lehčí věc. Horizontální žehlení výhody nemá, ale ta lehkost žehlící části rozhodně ano. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Řeším žehličku pro ženu, ne jako dárek k narozkám, ale protože naše stávající napařovačka se odebírá do věčných lovišť (má nějakou pojistku proti požáru, která začíná zlobit) Zvažuju, jestli ji nevzít parní generátor, protože se u nás žehlí hlavně košile a měl jsem reference od bývalého kolegy, že to je výrazně snazší a s lepším výsledkem. Zas tak moc jich ale nenosím, takže nechci brát nějakej za 8k. Nemáte prosím někdo zkušenost co je smysluplný poměr cena/výkon. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 Mě se teda líp žehlily košile s normální napařovací žehličkou, než s parním generátorem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 a jsem v řiti Tak aspoň poraď typ případně budu rád, když rozvedeš, co ti nesedlo na generátoru.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 18. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. června 2024 (upraveno) @Lamiczka Ta nádržs vodou je velká, takže mi na prkně zavazí + od toho vede parní kabel, který je docela tlustý a neforemný, takže se mi hůř se žehličkou manipuluje. Když si uděláš na košili takový ten “překlad/puk” (nevím jak se tomu říká), tak to tím parním generátorem nejde úplně rozžehlit. U klasické napařovaci to stačilo navlhčit a vyžehlit. Navíc to generuje tolik páry, že je v obýváku za chvíli horko a vlhko jako prase (s rekuperaci to asi nebude problém). Plus to má ten, že pokud žehlím “nim-iron” košile, které nejsou úplně zežvykané, tak to stačí profouknout na ramínku. Jo, a taky tím nejdou zažehlovat dětem zaplaty, skládačky a nažehlovací obtisky. Edit: ale žena je s nim třeba spokojena (ale košile nežehlí….vlastně toho žehlí míň než já ) Upraveno 18. června 2024 uživatelem xbraj19 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 https://www.tefal.sk/p/care-for-you-yt3040/1830008313 To aj funguje alebo len marketing to je? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 Puky tím nenažehlíš, ale jinak to funguje, používá se to v obchodech s oblečením už docela dlouho. 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 Žehličku bych vzal SL500 nebo SL600, ten šestiválec v tom není vončo… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 @ivan_989 to vypadá zajímavě, ale nevleze se mi to do skříně.....a beztak by manželka s tím nechtěla dělat @Karussell to už zde navrhoval Bembeg, s tím bych s radostí žehlil i já, ale taky se to nevleze do skříně a je to mimo budget na žehličku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 před 3 hodinami, ragu napsal: Puky tím nenažehlíš, ale jinak to funguje Cize vytiahnem z pracky košele tričká nohavice atd, strcim to do toho a bude to vypadať jak vyzehlene (bez pukov, tie nepotrebujem) ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 No pokud to v původním stavu nebude jak z prdele vytažený, tak v podstatě jo. Narovná to látku a záhyby, ale není to stejný žehlení jako pod tlakem žehličky/mandlu a podobně. Ale za mě je to good enough a některý věci pod žehličku ani nepatří, například hedvábí. I sušička prádla dokáže obstojně narovnat látku, pokud se to rovnou vytáhne a složi nebo pověsí. Tak 90% prádla doma u nás řeší sušička a vertikální parní žehlička (primitivnější verze toho cos postoval). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xbraj19 Odesláno 19. června 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. června 2024 před 4 hodinami, ivan_989 napsal: Cize vytiahnem z pracky košele tričká nohavice atd, strcim to do toho a bude to vypadať jak vyzehlene (bez pukov, tie nepotrebujem) ? Já jsem ty puky myslel naopak. Když je tam nechci (např. když se mi to nějak blbě usuší/přeloží), tak se toho nejde tím generátorem zbavit i když to namočím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se