Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
A nebo...

25.000 GBP

Ďábelský spojení pilotek s kalendářem a měsíční fází, mně to teda přijde šílený a mimo mísu, zatímco v řadě Portuguese je to paráda (da Vinci taky moc nemusím, ale pořád lepší než piloty výše). To je ta turbína na Unitasu zlatá.

PortPerpet%20(18).jpg

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

A nebo...

25.000 GBP

Pilotky s komplikacemi je stejná blbost jako lihuprostá kořalka.

Upraveno uživatelem Conrad
Odesláno
Pilotky s komplikacemi je stejná blbost jako lihuprostá kořalka.

A aby tam toho cirkusu nebylo malo, tak tam primaluji dve malicka letadelka. K cemu jsou? Neni to nahodou takova mala napoveda, ze na mape je "N" nahore a "S" dole? :thumbsup_anim: pro pripad, ze by selhala GPS

Odesláno
To asi B-Uhren nejsou :)

To ne, ale jsou dost hezký. Ref. 2000, cal. 37,6. Jedny z mých dream watch....

Odesláno

Steinhart "Nav B-Chrono II" vs Archimede Pilot Chronograph

vitez horniho radku versus vitez spodniho radku

Archimede Pilot vs Steinhart "Nav B-Uhr II 44 mm automatic"

Zajímají mne jak teoretické důvody, tak i osobní zkušenosti.

Případně typ na B-Uhren v cene kolem 10K, nejlépe ne víc.

Specifikace: Ruční nátah, date, centrální vteřinovka, kvalitní kompletní luminiscence, safír, průhled. Kdyby se něco takového našlo, je to pro mne zajímavé. Jinak mi z toho zatím bohužel (cca 20K) vychází pocitově nejlíp Steinhart "Nav B-Chrono II". Asi hlavně díky této fotce

steinhartnavbchronoiihn1.th.jpg

Odesláno

Co jsme je srovnávali na srazu, shodli jsme se víceméně na jednom. Chybu neuděláš ani jedněmi. Archimede jsou lépe a detailněji zpracované, Steinharty mají lepší "koule"

Odesláno (upraveno)

Archimede:

+ pouzdro ze 3 kusů

+ ostřejší hrany pouzdra i indexů

+ masivnější ručky

+ zapuštěné subciferníky

+ průhled dýnkem

+ drobná historická vazba

- velký nápis

- plochý safír bez AR

- 20mm řemínek s jedním cvokem

- 42mm

Můj dojem: pěkné a decentní pilotní chrono oblekovky

Steinhart:

+ masivní pouzdro

+ oboustranně klenutý safír s AR

+ tradiční umístění day/date

+ 44mm

+ cibulová korunka

+ řemen 22mm

- plochý ciferník

- méně ostré indexy

- modrá luminiscence

- bez historické vazby

- dýnko

Můj dojem: pěkné a nápadné casual pilotky

srovnání viz asi 36. fotka

http://chronomag.ic.cz/200901sraz/

Upraveno uživatelem bandicoot
  • po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Nechtěl jsem zakládat nové vlákno tak snad to nebude tady moc off topic. Pořídil jsem si na DVD Sequencův film Atentát (film z roku 1964, děj z roku 1942) a je tam dvakrát krásný detail na tehdejší B-Uhr, když bombardér Halifax vezl parašutisty, kteří později provedli atentát na zastupujícího reichsprotektora Heidricha. Fotky jsou z televize, tak toho na nich není moc vidět, ale základní parametry, tedy velikost, malá mimostředná vteřinovka na šesté hodině (!), velké zakulacené číslice, rovné ručky a hlavně minimálně 2 cm dlouhá korunka (za kterou šly asi opravdu natahovat v rukavicích) jsou patrné. To jen tak pro zajímavost...

post-987-1235306037.jpg

post-987-1235306059.jpg

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno
Já teda nevím, ale u kohokoliv na straně spojenců bych B-uhren neočekával... :)

Mám dojem že už tu zaznělo že jeden z hlavních výrobců B-Uhr (teď se mi nechce hledat) dodával hodinky jak Luftwafe, tak i RAF. A ví bůh, co jim režisér dal na ruku, na to bych taky nesázel. Třeba je tu někdo pozná.

Odesláno
Mám dojem že už tu zaznělo že jeden z hlavních výrobců B-Uhr (teď se mi nechce hledat) dodával hodinky jak Luftwafe, tak i RAF. A ví bůh, co jim režisér dal na ruku, na to bych taky nesázel. Třeba je tu někdo pozná.

Ale jo, IWC dodávalo hodinky na obě strany ... ale jen jedny byly podle FL 23883 :) a to byly ty co si dávali na ruku německy mluvící pánové ....

Mimochodem, možná si narazil na otázku která by stála za odpověĎ... napsal jsi jeden z hlavních... správně ai mělo být jeden z pěti... ale možná by bylo zajímavé zjistit kdo kolik BUhren Němcům dodal... podle toho co se válí na aukcích a pod. o vypadá, že jich nejvíc vyrobylo Laco a potom IWC.... ale dojem je to silně subjektivní :)

Odesláno

Pravda je , že za WWII švajčiarsko vyrábalo a predávalo na obe strany. Hodinky, ručné zbrane (pištol P08, P38, puška MAUSER 1989 ) aj inú strojárenskú výrobu. Tiež ukladalo do depozitných trezorov nakradnúté nemecké zlato a historické artefakty. Počíta sa, že na vojne nehorázne zbohatlo a čerpá z toho dodnes. Tiež pokytlo azyl dezertérom z oboch strán a tiež základne špiónov.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...