Přejít na obsah

Zmagnetizování hodinek

watchboy

Doporučené příspěvky

Veselé vánoce,prosim o vaš názor,než odevzdám hodinky odborníkům.Mám Omegy Seamaster 300 master co-axial skoro rok ,koupené pět let staré na Chronu24.Fungovali bezvadně až do včera.Jsem už pár dní na horách a včera na vleku koukám,že hodinky stojí,tak si říkám,že asi mráz (-7), ale to jsem vyloučil.Byli pod bundou a ještě v rukavici. A dneska si říkám,jestli to neudělala ta čtečka permanentky,je to možný? Hodinky stojí,jdou pouze,když s nimi pohnu,nebo vytáhnu a zacvaknu korunku,ale vždy jenom na deset vteřin.Díky za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 81
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Upřímně asi takhle; lyžuješ s mechanickýma hodinkama a ještě s automatama, kde máš navíc rotor, to není úplně nejlepší nápad, resp asi může být, ale  musíš počítat s tím, že hodinky můžeš více či méně oddělat. 
Magnetismus by neměl způsobovat zastavování hodinek, navíc co-axialy mají poměrně vysokou odolnost proti magnetismu

Odkaz ke komentáři

Díky za názor.Říkal jsem si Omega,ty snad něco vydrží.Navíc žádný rány nedostali a všechny předešlí hodinky (Seiko) si nikdy nestěžovali.Snažím se jenom přijít na to,proč z ničeho nic nejdou.I když teď na ně koukám a normálně šlapou a to mě nejvíc mate,proč chvíli jdou a chvíli ne.No nic,návštěva u Dušáka mě asi nemine..

Odkaz ke komentáři

Tvrdit že se mechanikama nelze lyžovat (a nebo provozovat jinou běžnou činnost kde se s nima vyloženě nemlátí) je s prominutím stejná pitomost, jako že s WR30 nelze do vody - k čemu by teda byly "sportovní automatické hodinky", k machrování ve sport baru? Jestli jdou i s dopomocí jenom pár sekund a závada není viditelná (holt daň za zdejší nepochopitelnou posedlost potápkama s neprůhledným dýnkem), není jiná nenásilná cesta než je dát k hodináři k odšpuntování & diagnostice. Spíš než na zmagnetování (hodinky by šly blbě, ale šly by) bych to tipoval na přeskočený vlásek, uvolněný šroubek, putující nečistotu a nebo přidřené/poškozené ložisko (předpokládám že servis ještě neviděly?) - a konkrétně pro Omegu by u mě byl @ONYX servis hodinek taky první volba B)

Odkaz ke komentáři

@Radek124,díky za názor.Taky jsem si říkal,proč bych je měl mít doma na poličce.Kdybych dělal motokros,tak je to o ničem jiném,ale fakt nevim o žádném nárazu,aspoň né za ten poslední rok,ale máš pravdu,že v servisu ještě nebyly.Dýnko skleněný mají,ale nic očividně špatnýho nevidím.Říkáte že ten Onyx je jasná volba i když mám Dušáka pár minut jízdy metrem? To je tak velký finanční rozdíl,nebo snad rozdíl v kvalitě?

Odkaz ke komentáři

Klidně to hoď kam uznáš za vhodné, Dušák i Ruda jsou autorizovaný servis a alespoň vstupní náklady by měli mít podobné - nicméně soukromě si troufám říct že Onyx má dnes větší kapacitu a zodpovědnější přístup než všichni tuzemští AD dohromady, viz příslušné vlákno. Třeba to bude fakt jenom prkotina, ale kromě opravy samotné radši předem počítej s rozpočtem za velký servis - ne proto že by z Tebe chtěli hodináři vyrazit poslední kačku, ale ber to tak že už si o něj hodinky samotné řekly. 

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

https://www.hodinky-365.cz/blog/hodinky-a-magnetismus-historie

Ahoj zde je vše popsané ty měřáky v aplikacích pro tel. jsou k ničemu.Dnešní mech.hodinky a je to trend roku 2022 hodně výrobců se tím chlubí vydrží běžný magnetismus.To co popisuje autor vlákna je v poho.

Omega Aqua Terra Gauss 23110422101002 jsou první anti-magnetické hodinky na světě.

Třeba aby jsi zmagnetoval tyto hodinky tak by jsi musel dělat na svařovně(magnetický výboj z trafa) a nebo je přiložit na magnet reproduktoru.Já mněl asi 2 roky natahovač s hodkama u repráku ve vzdálenosti 20 cm a předtím dělali +5s a co byli u tý bedny ty 2 roky pořád 5s/den.

To je moje zkušenost.

Odkaz ke komentáři

V 24. 12. 2021 v 21:50, watchboy napsal:

Upřímně asi takhle; lyžuješ s mechanickýma hodinkama a ještě s automatama, kde máš navíc rotor, to není úplně nejlepší nápad, resp asi může být, ale  musíš počítat s tím, že hodinky můžeš více či méně oddělat. 
Magnetismus by neměl způsobovat zastavování hodinek, navíc co-axialy mají poměrně vysokou odolnost proti magnetismu

Lyžování je v poho ale štípání dřeva to už neé👎.Ale kdo by to dělal s Omegama😀.

Odkaz ke komentáři

Neodymem se zmagnetuje cokoli, pokud to není z keramiky, vyzkoušeno i na hodinkách s ochranou. Měření zmagnetovaných hodinek i demagnetizaci dělám na tomto přístroji Horotec Magtest. Intenzitu magnetického pole ukazuje v μT pomocí 5 bodového měření a ukazuje na displeji pomocí čtvercových plošek. 

Udělal jsem zajímavý "objev" - nastavení přesnosti chodu hodinek pomocí magnetizace. Hodinky měly odchylku + 5s/den. Zjistil jsem, že po odmagnetování najednou dělaly + 14s/den. Po zpětném zmagnetování dělaly + 10s/den. Tedy se správnou intenzitou, kterou jsem trefil napotřetí dělají + 0,5 s/den 😇

hortec-magtest-demagnetizer.jpeg

Odkaz ke komentáři

Ahoj, Magnetismus mě netrápí (zatim).Od tý doby,co jsem zpátky v nížině,tak šlapou zase normálně.Ale servis je nemine, hned jak zrekonstruujeme byt a zbydou peníze, tak jdou.Jenom přemýšlím proč tak blbli.Měl jsem na nich Nato řemínek,tak že by k nim nešlo tak teplo od ruky???Bylo asi mínus sedm,ale to by přeci měli dát v pohodě,asi nějaký mechanický problém,ale teď zase chodí normálně.Já fakt nevim,napíšu až co našli po servisu…

Odkaz ke komentáři

Většina hodinek je zmagnetovaná, uživatelé o tom ani neví, vycházím z dlouhodobé zkušenosti. Ta intenzita magnetického pole je velmi malá, ale donutí vlásek se rychleji smršťovat, ovšem ten rozdíl je velmi velmi malý a hodinkám se opravdu nic nestane.

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Josef01 napsal:

Většina hodinek je zmagnetovaná, uživatelé o tom ani neví, vycházím z dlouhodobé zkušenosti. Ta intenzita magnetického pole je velmi malá, ale donutí vlásek se rychleji smršťovat, ovšem ten rozdíl je velmi velmi malý a hodinkám se opravdu nic nestane.

A o tom to je pokuď to máš čím změřit,obecně ale platí se vyhnout  silným magnetickým zdrojům.

Odkaz ke komentáři

Ten vlásek začne jakoby lepit, protože jednotlivé závity vlásku se přitahují a nedochází k takovém rozvinutí, tedy zmenší se i výchylka setrvačky. Rozhodně je ideální hodinky demagnetované a správně seřízené, o tom žádná.

Odkaz ke komentáři

Lyžování bych se nabál. Jsme přehnaně opatrní. Pobavil mne příspěvek s WR30m a obavami o namočení. Dlouhodobě tu propaguji zdravý rozum. 3atm je víc než má většina pneumatik osobních automobilů. Těžko by tam vtekla voda při krátkém plavání nebo ponoření.

Přeju hodně zdaru. Je to peklo mít hodinky a domnívat se co se pokazilo:-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...