wawrik Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2023 Musím povedať, že ten RC4WD Bully je ďaleko najzábavnejšie RC auto, aké som mal. Ľahké a skladné, stratí s v kufri auta aj v bágli, takže sa dá zobrať na akýkoľvek výlet; baterka je malá, rýchlo sa nabije aj v aute a vydrží dlho; stačí jedna skalka niekde pri tábore alebo parkovisku a od deciek je pokoj... Jednoducho kopec zábavy, pritom všetko je kovové a naozaj kvalitné, vydrží to, žiadne titerné plasty. Jasné, že to auto má chybičky, najmä v súvislosti s mizerným ESC, ale aj po vybalení rovno z krabice je schopné a dá sa výrazne ladiť bez drahých doplnkov, len nastavovním tlmičov, ramien a náprav. Veľká spokojnosť. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2023 To je zajímavý kousek. My koupili jako první asi zbytečně složitý model od Traxxas a mám občas pocit, že jsem víc servisák než že bych jezdil Taky kvůli každý druhý kravině se musí vyndat motor - aby byl přístup k něčemu jinému... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 4. července 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. července 2023 Jo, dokonalý prístup ku všetkým súčiastkam je ďalšia skvelá vec. Napríklad servo drží v pomocnom ráme - dve skrutky a je vonku, nič iné odmontovať netreba. Komplet nápravy sa dajú odstrániť bez odskrutkovania kolies - jeden unášač na každej strane, vysunúť jazýčky káblov z motora a hotovo. Navyše takmer všetky skrutky (až na pochopiteľné výnimky typu malé červíky v ozubených kolesách) majú 2mm hex hlavu, takže sa dá rozobrať s jedným skrutkovačom. Plus druhý na kolesá, ale dá sa poradiť aj bez neho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 12. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2023 Šajze, tak toto vidím prvýkrát... Ustrihnutý hriadeľ motora! Pritom poháňané koleso je plastové, ako sa sakra môže zničiť oceľový hriadeľ?! Stretol sa s tým niekto niekedy? Je to normálne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2023 (upraveno) Jo, setkal - u asi 20x většího serva, kde se zborcenej vlnovec místní experti rozhodli nahradit "trvanlivější" hardy spojkou, na které se jim podobným způsobem už druhý den projevilo z výroby nezbroušené lůžko na kterém ten motor seděl - tj. nesouosost mimo toleranci dané spojky. Z fotky ten lom vidět není, ale tady bych to tipoval právě na něco jako ten pomocný rám který má jinou kinematiku než samotná náprava, takže ta hřídelka mohla být s každou otočkou pod cyklickou zátěží mimo rozsah který by snesla. Ty síly nemusí být velké, ale vem si že jde jenom o "drátek" ze šufánkového matroše, zákeřně schovaný uvnitř masivního límce, kde to šroubky taky nemusely držet ve správné ose - což by samo o sobě vadit nemuselo, ale dohromady už to asi udělalo svoje. Upraveno 13. srpna 2023 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 13. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. srpna 2023 Hm, cyklická únava to asi nebude, veď aj mesh som nastavilo máličko voľnejšie, ale radiálne zaťaženie by to byť mohlo - to ozubenie je veľmi zle kryté, na exponovanom mieste a mohlo sa do neho niečo dostať. Aj lom je z jednej strany mierne šikmý. Stalo sa to práve vo vysokej tráve, jedno-dve pevnejšie steblá, nalepený prach a je vymaľované... Inak hriadeľ by mal byť z poctivej kalenej ocele, čo som tak zachytil po fórach pri debatách s výrobcom (Holmes Hobbies). Dík za nakopnutie, skúsim to lepšie zapuzdriť, nech sa to neopakuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Steke_m Odesláno 25. července Nahlásit Sdílet Odesláno 25. července Nemáte někdo osobní zkušenost a porovnání tohoto https://www.rcprofi.cz/element-rc-enduro-knightrunner-trail-truck-rtr?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw74e1BhBnEiwAbqOAjFRpD3vOcRzWGBSSe4SvVPh2qZH5UV6S19olRiNUy3JRY34YAgiHnRoCDrAQAvD_BwE s obligátním Defenderem od Traxxas (TRX-4)? Kvalita, poměr cena/výkon, atd.. Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wawrik Odesláno 7. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna Nemá niekto tip na človeka s CNC, ktorý mi dokáže urobiť ozubenie s modulom 48DP do RC auta? Originál bol plastový a už sa nevyrába: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libor_OV Odesláno 7. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 7. srpna Ahoj wawriku, znám tyto borce, co vyrábí nově staré díly na motorky, navrhujou a vyrábí převodovky a pod. http://www.motogears.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 8. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 8. srpna před 10 hodinami, wawrik napsal: Nemá niekto tip na človeka s CNC, ktorý mi dokáže urobiť ozubenie s modulom 48DP do RC auta? Originál bol plastový a už sa nevyrába: My si nechávali v minulé práci dělat prototypy dílů v kuřimském MCAE. Dělají zajímavé věci. https://www.mcae.cz/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Vincent Odesláno 9. srpna Nahlásit Sdílet Odesláno 9. srpna V 8. 10. 2008 v 22:03, l3stat napsal: Tak mě nějak chytli rc auta a chci si ho koupit. Ptám se vás jestli tady je ještě někdo kdo si takhle občas zajezdí? proběh tady nákup vrtulníků ale tohle je zase něco jinýho Mám 1:10 buginu od Himota a pak pro děcka takového crawlera 4x4 o trochu menšího. A paráda. Když jsem byl malý, tak jsem si něco takového přál a teď když mám děti, tak jsem rád, že můžeme společně pojezdit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 23. října Nahlásit Sdílet Odesláno 23. října Zdravím, vybírám na Vánoce pro kluka(10) i pro sebe nějakou desetinku RWD, noa z předešlé diskuze a vlastního zkoumání mi z toho vychází od traxxasu buggy nebo truggy, tak se chci zeptat, jaké kategorii dát přednost? polňačky, nízká tráva, skoky.. truggy má větší průchodnost, buggy zase živější (lehčí skoro o 30 deka) nebo je to cca nastejno? jak jsem koukal, pohon a další věci jsou na tom stejné.. https://www.rcprofi.cz/traxxas-bandit-1-10-rtr-cerveny?_gl=1*1see247*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwt4a2BhD6ARIsALgH7Drs1r6sGnDoehKzoeZN5koFtkpbAYQPiGi4O82bwjzwOgY0L1bazOEaAr1YEALw_wcB https://www.rcprofi.cz/traxxas-rustler-1-10-rtr-cerny?_gl=1*1nmmx5l*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwt4a2BhD6ARIsALgH7Drs1r6sGnDoehKzoeZN5koFtkpbAYQPiGi4O82bwjzwOgY0L1bazOEaAr1YEALw_wcB případně máte-li jiný tip z vlastní zkušenosti? díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 24. října Nahlásit Sdílet Odesláno 24. října Rustlera RWD jsem kdysi měl a byla to sranda. Průchodnost dostatečná, ale ideál je asi BMX dráha/pumptrack nebo něco s alespoň trochu zpevněným povrchem. Dneska bych bral spíše 4x4, ale hlavně nebrat tu základní verzi se SS motorem a NiMH bateriemi. Rozhodně doporučuji střídavku VXL u Traxxasu a lithiové baterie. Jako alternativu doporučuji modely Arrma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lub Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října díky za shrnutí, super. no, nakonec to asi bude trochu jinak - po zvážení všech okolností, co vlastně kluk chce, možnosti kde jezdit atd, jsme se rozhodli pro něco klidnějšího, expediční 1:18. předpokládám, že nám to asi i déle vydrží. tedy asi toto. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xcmaniax Odesláno 30. října Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října před 27 minutami, lub napsal: díky za shrnutí, super. no, nakonec to asi bude trochu jinak - po zvážení všech okolností, co vlastně kluk chce, možnosti kde jezdit atd, jsme se rozhodli pro něco klidnějšího, expediční 1:18. předpokládám, že nám to asi i déle vydrží. tedy asi toto. Dobrá volba. Ty auta se střídavými motory a LiPol jsou docela rakety a chce to už trochu cvik a zkušenost. Ne že by se to 10ti letej nenaučil, ale pravděpodobnost, že to někam zezačátku napálí je docela velká. Taky u těhle rychlíků je potřeba častej servis a výměna dílů, zvlášt po lítání někde na šotolině a kamenech. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
j.e.n.i.k.82 Odesláno 2. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu Já si to nemyslím - maximální rychlost se dá vyřešit převody nebo omezením na ovladači. Stříďák s lipolkami je super kombinace. Rychle se nabíjí, déle vydrží. Jen je třeba nabíjet pod dozorem (ideálně ve starém hrnci). Každopádně dobrá volba, Traxxas je kvalita. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exBURN Odesláno 2. listopadu Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu V 30. 10. 2024 v 10:33, lub napsal: díky za shrnutí, super. no, nakonec to asi bude trochu jinak - po zvážení všech okolností, co vlastně kluk chce, možnosti kde jezdit atd, jsme se rozhodli pro něco klidnějšího, expediční 1:18. předpokládám, že nám to asi i déle vydrží. tedy asi toto. Tohle jsem koupil mladýmu a už jsem v tom asi za další dvojku v tuningu a hraju si s tím víc než on Perfektní hlavně na domácí překážky, ale ani venku se neztratí. Must have upgrade jsou hned kovové diferáky a převodovka taky do pomala - traxxas dělá sady, ale já koupil od injory kovovou - je docela hlučná ale auto ted vyleze mnohem víc. A kit osvětlení taky boží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se