DarylVanHorne Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Super vlákno - opravdu zajímavé filosofické cvičení Kdo se ještě přidá? Chce to víc názorů... Fakt mě zajímá jak to vnímá zbytek osazenstva fóra.
pebe Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 před 4 hodinami, 5etter napsal: Otázka zněla, kde je ta hranice, tak jsem odpověděl, kde ji mám já Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Hranice není v hodinkách samotných, ale v potenciálním kupci. Pro mě Seiko ano, Omega ne proto, že hodinek Seiko jsem si koupil dost, omegy ani jedny. Cítil bych se, že je ojebávám Debatu nikam netlačím, jen píšu, jak to cítím. Finanční stránka je určitě podstatná. Kdyby kopie stály stejně jako originál, nikdo by si je nekoupil, každý by vzal radši originál. Majitel origo Adidas se nad chudákem se čtyřmi proužky většinou pousměje. Neútočí na něho, sprostě mu nenadává. Tady bych řekl, že se to celé moc řeší. on taky majitel čtyřpruhů neporovnával s Adidasem
DarylVanHorne Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 před 1 hodinou, Marty89 napsal: Co takové kopírování strojků? Např. ETA 2824-2 vs Sellita SW200? Taky vám to vadí nebo ne? Tohle je dobře mířený dotaz, který mne již napadl, ale pochopil jsem to jako diskusi o designu. Ale když už jsi to nakousl... Tady bych se asi odvolával na ten generický design. Asi jako když chceš vyrobit nový motor do auta... Koncepce je předem jasné daná. Ono to hodinové ústrojí je také celkem pevně dané - jasný soubor koleček, která mají jasně daný počet zubů a všechno se musí vejít do kulatého pouzdra. Aby to mohlo konkurovat ETĚ, dokonce ji ukrást kus trhu, musí mít podobné rozměry. Když prošlo tohle, aniž by to ETA zařízla, neb by byla první kdo by měl, tak je to asi OK? Upřímně nevím, na kolik/pokud jestli zkopírovali jednotlivé můstky, krokové ústrojí, či základnu kalibru. Na to musí odpovědět někdo jiný... Na to jsem zvědav. Kdo ví?
villain83 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 No a co maj delat vyrobci, kteri nepatri do Swatch group a ETA jim jednoduse strojky neproda? Navic Sellita funguje, pokud se nepletu, snad od sedesatych/sedmdesatych let, takze tohle prirovnani sem asi uplne nepatri. Sellitu pouziva Eterna, IWC, Doxa, Glycine, Sinn, Hanhart, Tutima, Tudor a ja nevim, kdo jeste.
azeppelin Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Jen kvičte, kvičte, selátka moje. Můžete si o tom sepsat slohových prací kolik chcete, ale až se někdy nedejbože vydáte mezi lidi, kteří nosí normální hodinky a budete se na svém zápěstí pyšnit suby s logem Loreo, Stuhrling, Parnis, Alpha, Heimdallr, Vinice, Steeldive, Phoibos, Bliger, Pablo, Pagani, Dom, Bagelsport, Lgxige, Tisell apod., tak se nedivte, že budete za pitomce.
JR_2010 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Ale nebudou, ono je to lidem obecně celkem u zadku.
tombas Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Možná by stačilo připustit, že kolem Rolexu se netočí celý vesmír a je to jen jedna z mnoha dražších a jistě ani ne nejdražších značek, navíc s naprosto stupidní prodejní politikou. Nicméně klobouk dolů za to, jak se jim podařilo marketingově zpracovat značnou část božího stáda.
azeppelin Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 A to je jako jeden z dalších pseudoargumentů proč je to vše ok?! Wtf
Datel Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 před 37 minutami, azeppelin napsal: Jen kvičte, kvičte, selátka moje. Můžete si o tom sepsat slohových prací kolik chcete, ale až se někdy nedejbože vydáte mezi lidi, kteří nosí normální hodinky a budete se na svém zápěstí pyšnit suby s logem Loreo, Stuhrling, Parnis, Alpha, Heimdallr, Vinice, Steeldive, Phoibos, Bliger, Pablo, Pagani, Dom, Bagelsport, Lgxige, Tisell apod., tak se nedivte, že budete za pitomce. TO JE TAK ŠKAREDÉ, TAKOVÉ HNUSNÉ PODSOUVÁNÍ, KASTOVÁNÍ LIDÍ NA MY (MACHŘI) A ONI (LŮZA) a co je nejhorší je to pravda, kterou si snad každý skrývá v duši, jen různě hluboko skrytou. A ona má tendenci se drát na povrch, minimálně pokud si koupím hodinky ze zmíněné kategorie a přemlouvám se, že "za ty prachy" a "to mi úúúplně stačí ke štěstí" - kolikrát mi to i pár dní vydrží, než se červík prohlodá tou civilizační slupkou výchovy ke skromnosti.... jojo, chro chro
dr.sphinx Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Hele, dycky když se mi kluci čínský sejdeme, tak si řikáme, jaký jste vy týpci s drahejma značkovejma hodinkama ovce. Jste totální snobi, kterejm jde jen o cenu a honění si, a když vám ve slabších chvilkách praská cévka z toho, jak jste naletěli a mohli mít lepší kvalitu za zlomek ceny, podsouváte nám falešný morální hodnoty, no prostě prča. Hele, a co si vlastně řikáte vy o nás? Majitel nehomáží: Vůbec nic.
travex Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 před 3 minutami, dr.sphinx napsal: ... Hele, a co si vlastně řikáte vy o nás? Majitel nehomáží: Vůbec nic. Podle reakcí, které vedly k založení tohoto vlákno, to tak právě moc nevypadalo.
JR_2010 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Doktore, GS nejsou z Číny, ale to Ty určitě víš
dykmore Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Problém začíná už u toho slova homage. Tam je zakopaný pes. Poctu značce může někdo projevit třeba tím, že o ní napíše knihu nebo článek. Pro hodinky by se mělo vymyslet něco jiného.
DarylVanHorne Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Držme se tématu Inspirace bez zbytečných výpadů! Prej fórum gentlemanů... OMG Tak jak je to s tou SW200 vs 2824-2? Kopie, nebo ne?
dykmore Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Sellita
Marty89 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Před hodinou, DarylVanHorne napsal: Tohle je dobře mířený dotaz, který mne již napadl, ale pochopil jsem to jako diskusi o designu. Ale když už jsi to nakousl... Tady bych se asi odvolával na ten generický design. Asi jako když chceš vyrobit nový motor do auta... Koncepce je předem jasné daná. Ono to hodinové ústrojí je také celkem pevně dané - jasný soubor koleček, která mají jasně daný počet zubů a všechno se musí vejít do kulatého pouzdra. Aby to mohlo konkurovat ETĚ, dokonce ji ukrást kus trhu, musí mít podobné rozměry. Když prošlo tohle, aniž by to ETA zařízla, neb by byla první kdo by měl, tak je to asi OK? Upřímně nevím, na kolik/pokud jestli zkopírovali jednotlivé můstky, krokové ústrojí, či základnu kalibru. Na to musí odpovědět někdo jiný... Na to jsem zvědav. Kdo ví? Já mám právě dojem, že Sellita kalibry jsou klony ETA kalibrů. A ETA s tím nic nezmůže, protože patenty už dávno exspirovaly.
Marty89 Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 Před hodinou, villain83 napsal: No a co maj delat vyrobci, kteri nepatri do Swatch group a ETA jim jednoduse strojky neproda? Navic Sellita funguje, pokud se nepletu, snad od sedesatych/sedmdesatych let, takze tohle prirovnani sem asi uplne nepatri. Sellitu pouziva Eterna, IWC, Doxa, Glycine, Sinn, Hanhart, Tutima, Tudor a ja nevim, kdo jeste. To je problém, ale to by měl řešit antimonopolní úřad. Jinak Sellita dřív pro Etu strojky snad i vyráběla nebo minimálně kompletovala.
tombas Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 V souvislosti se strojky jsem si vzpomněl, jak jsem na jednom velmi známém a renomovaném zahraničním hodinkovém fóru četl diskusi na téma zda je možné porouchanou ETU/Sellitu nahradit levnější čínskou kopií téhož strojku. Přitom opravitelnost těchto základních kalibrů je velmi dobrá, tak bych osobně neviděl důvod je nahrazovat čínskou kopií pochybné kvality.
DarylVanHorne Odesláno 18. května 2021 Nahlásit Odesláno 18. května 2021 @dykmore To tak nějak víme, proto ta otázka - dělá to z SW200 fake? Když to vezmu tak, že klony starého designu známé značky, která daný design už roky nepoužívá, jsou zde považovány za "do nebes volající provokaci a drzost", tak SW200 je to samé?
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.