Bert Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května před 10 minutami, Tobi napsal: Dnes je všechno min.80 procent Čína. Dobson Obsession se zrcadlem Zambuto. Kde je těch 80 procent číny?
Josef01 Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května Bohužel jsme Číně předali nejen technologie, ale i know-how, takže dnes jsou schopni vyrobit výborné dalekohledy, zvláště s malým průměrem. "Kopie" Swarovski, tedy velmi podobné dalekohledy, jen s jiným názvem, jsou údajně na špičkové úrovni a ta technologie je opravdu velmi náročná na výrobu. Cena Swarovski je 3500 EUR, cena čínského je 500 EUR, neuvádím jméno, nebudu jim dělat reklamu a ani se tím dalekohledem nebudu dívat, prostě to ignoruji. Špičkové astronomické dalekohledy se stále vyrábí v USA nebo EU, ale je vidět, jak se Čína neustále zlepšuje a peníze u spousty lidí rozhodují. 1
Artesia Odesláno 6. května Nahlásit Odesláno 6. května před 4 hodinami, rayethon napsal: ... neprijemne prekvapilo ze vetsina eshopu prodava dalekohled o cca 15% levneji nez oficialni eshop Meopty. To proste nepochopim. Nekonkurují svým dealerům, to je solidní jednání. Nastaví cenu výrobku a co s ní dealeři v rámci své marže udělají je na jejich úvaze. 3
peter tham Odesláno 18. května Nahlásit Odesláno 18. května Od otca som dostal Nikon Action 8x40 China , ma asi 12 rokou dnes sa podobne predávajú za cca 120 e, ale je to len priemerne kukatko
vraby Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června (upraveno) Pánové prosím Jak je na tom dnešní 8/10 x 30 32 34 binokular renomovaných značek (Vortex,Nikon, atd ) s kvalitou proti starému CZJ Deltrintem 8x30? Diky Upraveno 3. června uživatelem vraby 1
TomTomTom Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Co se vztekáš? Celé vlákno je o "žluklých legendách", tak si to v klidu pročti a najdeš odpověď. Jestli Ti můžu ale poradit, tak si kup nový dalekohled z výše uvedených značek a budeš velmi spokojený. Mír a klid v duši..
vraby Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Jsem v klidu. Ta tvoje dětská reakce mě tady docela překvapila. Většinou tady člověk dostane fundovanou odpověď. A co tady píšeš o žluklých legendách asi zase nebude tak pravda. Měl jsem dnes asi hodinový rozhovor s borcem co jede v optice a ten mi na rozdíl od tebe vše vysvětlil a pomohl při výběru .
Bert Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června před 22 minutami, TomTomTom napsal: Co se vztekáš? Celé vlákno je o "žluklých legendách", tak si to v klidu pročti a najdeš odpověď. Jestli Ti můžu ale poradit, tak si kup nový dalekohled z výše uvedených značek a budeš velmi spokojený. Mír a klid v duši.. Tvé reakci lze jen těžko porozumět. Nevím sice, co nazýváš žluklými legendami, ale ve vlákně je celá řada zmínek o moderních, hezkých a výkonných dalekohledech. Na minulé stránce je nějaký Sky Watcher, podle bedny bych tipl, že nějaký Newton, a SW je dost dobrá, a nahoru se deroucí značka. Viděl jsi třeba již jejich Heliostar? Jak jsi to tedy s těmi žluklými legendami myslel?
TomTomTom Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Přesně jak to píšeš. Ve vlákně je řada tipů na moderní dobré dalekohledy a prostě mě pobavilo, že kolega vytáhnul starého Zeisse, který dnes už prostě v konkurenci nových dalekohledů neobstojí. Mluvím z vlastní zkušenosti, měl jsem jak Zeisse, tak i nějaké starší Meopty. Všechny byly vyčištěny a stejně to právě byly v porovnání s novými skly ty žluklé legendy. Nevracel bych se k nim. Nedává to smysl.
Bert Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Tak už Tvému příspěvku rozumím. Nyní pro všechny zúčastněné: zde korektně, v žumpě jakkoli. No, a abych se vrátil k tématu: právě si kreslím optickou soustavu pro pozorování slunce h pásmu H-alfa Dnes jsem na tohle téma měl již 3 konzultace, a zdá se, že další z mých poněkud neobvyklých astronápadů by mohl fungovat.
TomTomTom Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června A nechci tady rozjíždět žádný flame, stránky zpět bylo asi vše řečeno. Nosím Leica Geovid 10x42 a občas střídám do kapsy SvBony 8x32, který jsem si pořídil díky tomuto vláknu. Z kategorie malých levných dalekohledů ho můžu jen doporučit.
vraby Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června Nevíš v jakém stavu ten dalekohled je. Optika se dnes už nedělá v takové kvalitě jako dříve. Nemuselo se to plnit dusíkem,kvalitní sklo a těsnění . Nebylo by od věci si také vyslechnout nějakého odborníka než tu dávat jen vlastní zkušenost.
juk Odesláno 3. června Nahlásit Odesláno 3. června před 9 hodinami, vraby napsal: Pánové prosím Jak je na tom dnešní 8/10 x 30 32 34 binokular renomovaných značek (Vortex,Nikon, atd ) s kvalitou proti starému CZJ Deltrintem 8x30? Diky Ahoj, kdybys měl někdy cestu do Brna, mám Meopta D-6 a monokuláry Leica Monovid 8x20 a Vortex Solo 8x25. Můžeš je vyzkoušet a porovnat "starou klasiku" s moderní "značkou" a "lepším Číňanem".
vraby Odesláno 4. června Nahlásit Odesláno 4. června (upraveno) Dnes jsem kouknul přes starý CZJ a nový Nikon a řekl bych,že pokoukání z té žluklé legendy je pořád lepší než z toho malého Nikonu. Asi něco na tom bude z toho rozhovoru s borcem na optiku. Z Kauflandu jsem čínu brát nechtěl. před 3 hodinami, Harwey napsal: @vraby co si nakoniec objednal? nakonec po té debatě jsem vzal Nikon P7 8X30,ale první plán byl 8x30/10x30 Nikon P3 Upraveno 4. června uživatelem vraby 1
klobadysek Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června (upraveno) V 3. 6. 2025 v 20:55, vraby napsal: Nevíš v jakém stavu ten dalekohled je. Optika se dnes už nedělá v takové kvalitě jako dříve. Nemuselo se to plnit dusíkem,kvalitní sklo a těsnění . Nebylo by od věci si také vyslechnout nějakého odborníka než tu dávat jen vlastní zkušenost. Můžeš své tvrzení o tom že se optika dnes nedělá v takové kvalitě jako dříve doložit? Že se to "nemuselo plnit dusíkem" není pro kvalitu optiky relevatní. Mám také něco nakoukáno přes tuhle Jenu, dříve než to zarostlo optickou plísní a veř mi, že moderním dalekohledy například Conquest, což ani není nejvyšší řada u Zeissu jsou fakt jinde. Já si troufám říct,že technicky i opticky se to zlepšilo za posledních 20 let dramaticky. Porovnávání levného kapesního Sportstar s dalekohledem standartní velikosti, je pro každého, kdo se v této oblasti orientuje nesmyslné. Upraveno 5. června uživatelem klobadysek
klobadysek Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června V 3. 6. 2025 v 20:53, TomTomTom napsal: A nechci tady rozjíždět žádný flame, stránky zpět bylo asi vše řečeno. Nosím Leica Geovid 10x42 a občas střídám do kapsy SvBony 8x32, který jsem si pořídil díky tomuto vláknu. Z kategorie malých levných dalekohledů ho můžu jen doporučit. Ten SV202 řada mě taky zajímá a uvažuji o ní. Všude čtu nadšený recenze. ED skla za 3 tisíce? To zní famózně.
vraby Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Dnes dusík ,dříve těsnění a jasně že to není nic s kvalitou optiky. Jsou to skla a ted se potahuji vším možným aby tam ta kvalita byla. Dříve to bylo asi jinak se sklem. Dříve stál ten CZJ 1.5 platu a teď kdybych chtěl něco v té kvalitě tak musím vypláznout také 1.5 platu. Pouštím info jen které jsem dostal.
klobadysek Odesláno 5. června Nahlásit Odesláno 5. června Netuším s jakým oborníkem jsi mluvil ale i dnes si můžeš koupit dalekohledy, které dusíkem plněné nejsou. Že pokročily technologie antireflexnich vrstev a multicoating se stal běžnou věcí přece neznamená snížení kvailty, to snad nemůžeš myslet vážně Co rozumíš tou "kvalitou" o které píšeš? Vůbec nevím čeho se mám v tvém tvrzení chytit.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se