M3maniac Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 My jsme s čezem byli taky vždy spokojeni. Fixaci drželi když jiní je vypovídali. S politikou a cenami čezu už tolik spokojen nejsem. Přijde mi smutné když češi co by exportéři platí víc než téměř všechny země v evropě….. Ale nikdy se nestalo něco jako u bohemia energy atd. Dáme jim ještě šanci. Mě je smutno z toho jak drahá elektřina je kvůli válce, kdyby tomu tak bylo tak nemá čez rekordní zisky v miliardách…. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 Před hodinou, DavidLC napsal: Ať ti to udělají, že i do ohřevu může jít voda ze "střechy" lepší ohřívat vlažnou, než studenou. U nás se to pak dodělávalo, na startu to nebylo. Díky za tip, také jsme nad tím polemizovali ze začátku, ale možná příště. Já mám docela rozsáhlý systém 24 radiátorů a myslíme si že na ten lehký zbytkový příhřev by jeden kolektor navíc nestačil a vícero už je darda. Dávám 300l bojler, tak pokud přes léto nebudu muset zapnout plyn, budu maximálně happy. To M3maniac: Vidím to jak ty, konec konců jsem u ČEZu dvacet let co mám barák. Ale teď už to prostě nejde dál, stejně tak spolehlivě se zachovali k zákazníkům i ostatní firmy právě jako Innogy nebo Eon a pro mě dát ještě šanci ČEZu protože se ke mě doteď choval fér, znamená přijít o třicet, čtyřicet tisíc za rok .... já stále čekám že s něčím rozumným přijdou, protože ty ceny energií jsou zpět na prdeli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 před 2 hodinami, African napsal: Díky za tip, také jsme nad tím polemizovali ze začátku, ale možná příště. Já mám docela rozsáhlý systém 24 radiátorů a myslíme si že na ten lehký zbytkový příhřev by jeden kolektor navíc nestačil a vícero už je darda. Dávám 300l bojler, tak pokud přes léto nebudu muset zapnout plyn, budu maximálně happy. To M3maniac: Vidím to jak ty, konec konců jsem u ČEZu dvacet let co mám barák. Ale teď už to prostě nejde dál, stejně tak spolehlivě se zachovali k zákazníkům i ostatní firmy právě jako Innogy nebo Eon a pro mě dát ještě šanci ČEZu protože se ke mě doteď choval fér, znamená přijít o třicet, čtyřicet tisíc za rok .... já stále čekám že s něčím rozumným přijdou, protože ty ceny energií jsou zpět na prdeli. No nevím jestli si rozumíme, myslím to tak, že právě když budeš muset zapínat plyn (na teplou vodu, nebavím se o topení), tak aby ta voda šla "předehřátá" ze "střechy". Nám to původně udělali blbě. Buď střecha, nebo plyn, kam šla voda z řádu/studny (studená). Pak se to doladilo, pořád lepší dohřívat vodu z 25-30 co se nejde koupat, než co já vím jak studenou). Možná to tak máš,jen hlásím, ale tenkrát nám to udělali holt blbě. Jinak souhlas, léto jde bez plynu. Máme jen 2 panely, ale spokojenost.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 2. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. dubna 2023 před 16 minutami, DavidLC napsal: No nevím jestli si rozumíme, myslím to tak, že právě když budeš muset zapínat plyn (na teplou vodu, nebavím se o topení), tak aby ta voda šla "předehřátá" ze "střechy". Nám to původně udělali blbě. Buď střecha, nebo plyn, kam šla voda z řádu/studny (studená). Pak se to doladilo, pořád lepší dohřívat vodu z 25-30 co se nejde koupat, než co já vím jak studenou). Možná to tak máš,jen hlásím, ale tenkrát nám to udělali holt blbě. Jinak souhlas, léto jde bez plynu. Máme jen 2 panely, ale spokojenost.... Aha, tak to jsem nepochopil, takže na to dáme bacha, dík Mě nabízeli o panel víc, takže by se rychleji ohřál bojler a přebytek to foukalo do topení, ale to právě to co by tady moc nešlo. Viz odkaz.. https://solarsolution.cz/solarni-systemy-ohrev-vody-pritapeni-sol3/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kotlick Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 před 18 hodinami, African napsal: Aha, tak to jsem nepochopil, takže na to dáme bacha, dík Mě nabízeli o panel víc, takže by se rychleji ohřál bojler a přebytek to foukalo do topení, ale to právě to co by tady moc nešlo. Viz odkaz.. https://solarsolution.cz/solarni-systemy-ohrev-vody-pritapeni-sol3/ Dá se to předehřívat i fotovoltaickými panely. Mám v plánu příští rok předehřívat 80-100 l bojler elektřinou z fotovoltaických panelů. Jsou na to potřeba 2-3 panely a bojler. Předehřátou vodu budu přepouštět do bojleru v TČ. Dle Viesmannu tam může jít voda o teplotě až 50°C. Např zde: https://www.real-expert.info/konfigurator-fve/fotovoltaika-pro-ohrev-tuv/ , cena 72 000 Kč za 2 panely a komplet střídače a elektroniku. Po odečtení dotace 35 000. Nutno dokoupit bojler 80 l. nebo zde: https://www.svp-solar.cz/solarni-ohrev/logitex/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 3. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. dubna 2023 (upraveno) V 2. 4. 2023 v 16:54, DavidLC napsal: No nevím jestli si rozumíme, myslím to tak, že právě když budeš muset zapínat plyn (na teplou vodu, nebavím se o topení), tak aby ta voda šla "předehřátá" ze "střechy". Nám to původně udělali blbě. Buď střecha, nebo plyn, kam šla voda z řádu/studny (studená). Pak se to doladilo, pořád lepší dohřívat vodu z 25-30 co se nejde koupat, než co já vím jak studenou). Možná to tak máš,jen hlásím, ale tenkrát nám to udělali holt blbě. Jinak souhlas, léto jde bez plynu. Máme jen 2 panely, ale spokojenost.... V případě mého rychlého telefonického dotazu tak že prý tady žádná voda na střeše není, ale olej který ohřívá spirálou vodu v bojleru, který bude ve sklepě. Nechtěl jsem být za debila, ve středu nastupují tak zjistím víc... Myslím že asi takhle nějak.... Upraveno 3. dubna 2023 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 před 8 hodinami, African napsal: V případě mého rychlého telefonického dotazu tak že prý tady žádná voda na střeše není, ale olej který ohřívá spirálou vodu v bojleru, který bude ve sklepě. Nechtěl jsem být za debila, ve středu nastupují tak zjistím víc... Myslím že asi takhle nějak.... Ech, jasně, proto jsem tam dával ty "uvozovky". To co opravdu, fyzicky, běhá jako první okruh je nemrznoucí směs, jo jako olej. Mimochodem ofotit si jaký druh to je. Pro případnou výměnu. Já to pro sichr dělal po cca 10ti letech a byla špinavá jako prase. Já to myslel jako už přípojka vody do kotle pro ohřev užitkový. Klidně napiš, kdybych byl nepochopitelný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Myslím, že si z nás dělají dodavatelé energií i stát srandu, v okolních zemích platí třetinu až polovinu za elektřinu a spotové ceny jsou dávno výrazně níže, než je cenový strop (spíše podlaha). https://www.kurzy.cz/komodity/cena-elektriny-graf-vyvoje-ceny/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Jo, srandy kopec. Všiml sis, jak je téměř nemožný najít u dodavatelů online aktuální ceníky ele? Zato srovnávačů a porovnávačů jako s.aček, hodinu ti rvou klíny do hlavy, jak maj super cenu, když se upíšeš fix. A to vždy v úvodu řeknu, že mne zajímají jen varianty bez závazku. Zmetci jeden jako druhej. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobi Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 před 4 hodinami, DavidLC napsal: Ech, jasně, proto jsem tam dával ty "uvozovky". To co opravdu, fyzicky, běhá jako první okruh je nemrznoucí směs, jo jako olej. Mimochodem ofotit si jaký druh to je. Pro případnou výměnu. Já to pro sichr dělal po cca 10ti letech a byla špinavá jako prase. Já to myslel jako už přípojka vody do kotle pro ohřev užitkový. Klidně napiš, kdybych byl nepochopitelný. Ano, teď už tě upřímně nechápu vůbec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 4. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. dubna 2023 Tak dnes telefonat z Innogy. Kdyz sem o vikendu kalkuloval, dal sem tam, at se mi ozvou. Pani v pohode, nicmene mi potvrdila cenik, takze za mne neakceptovatelne. Mam jeste cca 6 tydnu. V druhe pulce kvetna to rozseknu, rikala, ze se to jeste muze zmenit. Nicmene z rozhovoru tak nejak nenapadne vyplynulo, ze kdybych se neozval, zrejme by navazovala automaticky smlouva a s ni fix na dva roky, ale s jejich aktualnima cenama.... Takze jak nekdo zminoval vyse.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 V 4. 4. 2023 v 5:45, DavidLC napsal: Ech, jasně, proto jsem tam dával ty "uvozovky". To co opravdu, fyzicky, běhá jako první okruh je nemrznoucí směs, jo jako olej. Mimochodem ofotit si jaký druh to je. Pro případnou výměnu. Já to pro sichr dělal po cca 10ti letech a byla špinavá jako prase. Já to myslel jako už přípojka vody do kotle pro ohřev užitkový. Klidně napiš, kdybych byl nepochopitelný. Děkuji ještě jednou za tvůj telefonát a rady, dělají to samozřejmě přesně jak jsi popisoval Už to tam sází.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidLC Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 před 2 hodinami, African napsal: Děkuji ještě jednou za tvůj telefonát a rady, dělají to samozřejmě přesně jak jsi popisoval Už to tam sází.... Super, v pohodě, takže to dělají jak jsem říkal jako že dobře, nebo ti tam chtěli dát tu studenou ? . Teď už "jen" to sluníčko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 Tak dnes návštěva čezu, byli jsme tam před cca 14 dny, že se máme stavit 5.4., že nám smlouva a 3 letý fix končí 6.4. Dnes přijdeme a slečna říká : vám smlouva končí až 6.4. 2026 tak ji říkám a to jako jak? Měli jsme přijít dnes a vybrat si produkt a vy nám to klidně prodloužíte na 3 roky fix za tento nesmysl? Zapomeňte na to a dejte nám tam smlouvu bez fixu a dáme vám chvíli času jestli z toho max stropu půjdete na normální cenu, jestli né tak půjdeme jinde. Tak jsem zvědav. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 před 3 hodinami, African napsal: Děkuji ještě jednou za tvůj telefonát a rady, dělají to samozřejmě přesně jak jsi popisoval Už to tam sází.... Počkám si jak budeš spokojen, taky o něčem takovém přemýšlíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 před 4 minutami, M3maniac napsal: Počkám si jak budeš spokojen, taky o něčem takovém přemýšlíme. Spokojený budu, protože se jedná už o odzkoušenou záležitost.. má to roky můj brácha a dost sousedů. Ve sklepě 300l bojler a celé léto ohřev vody defakto zadarmo. Investice nejsou vysoké, něco jsem vycucnul i ze zelené úsporám, takže návratnost taky vcelku rychlá. Mám to přes tuto firmu, akorát že jsem čekal rok protože byli velké problémy s dodávkami materiálu, letos už by to mělo být stabilnější.... https://solarsolution.cz/solarni-systemy/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xenomorfus Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 Afri, kolik Te to celkem vyslo? Tedy z vlastniho? At mam nejakou predstavu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 Před hodinou, DavidLC napsal: Super, v pohodě, takže to dělají jak jsem říkal jako že dobře, nebo ti tam chtěli dát tu studenou ? . Teď už "jen" to sluníčko Jop, dělají to tak aby tam šla voda teplejší v zimě, ale samozřejmě pokud to umožňuje systém předchozího zapojení, jinak to je komplikované a musel bych si připlatit. Ale v pohodě u mě prý Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. dubna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. dubna 2023 před 48 minutami, Xenomorfus napsal: Afri, kolik Te to celkem vyslo? Tedy z vlastniho? At mam nejakou predstavu... Finální faktura teprve přilétne, ale pade dali dotace a já bych měl platit okolo 70...tak za 14 dní dám vědět přesně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se