Přejít na obsah

Dodavatelé energií

Doporučené příspěvky

• po 2 týdnech...
V 12. 4. 2023 v 14:13, African napsal:

Má někdo reálné zkušenosti s E.on  dodavatelem plynu? Hlavně pokud dodrželi fixace v té průserové době mě zajímá. Už je na spadnutí upsání se na rok ďáblu 😂

EON bez problémů stihl jsem fixaci den před zdražením a platí mi a mám ještě každý rok revizi kotle gratis 

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 minutami, Conrad napsal:

EON bez problémů stihl jsem fixaci den před zdražením a platí mi a mám ještě každý rok revizi kotle gratis 

Mě přesně také den před zdražením :cheers: Eon zatím na pohodu, musím to zaťukat. Jak funguje ta revize, to je včetně pravidelného údržbové ho servisu?

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem to již nestihl, ale na základě Vašich typů jsem oslovil EON a v pátek mi volali. Tedy už po zdražení, ale i tak pořád lepší než nezájem od Innogy.  16.6.2023 mi končí fixace na plyn. Spotřebu jsme měli cca 6 Kwh nově tedy zaplatím 18500 za celá rok, na zálohách  spočítáno 1560 Kč, no dal jsem raději dvojku. Plynem kotel ohřívá teplou vodu a topíme v třípokojovém bytě plus nějaké to vaření. 

Fixace je na rok s pevnou cenou a příští rok se uvidí. Elektřinu mám ještě u Innogy do poloviny roku 2025. 🥲

Odkaz ke komentáři

před 58 minutami, African napsal:

Mě přesně také den před zdražením :cheers: Eon zatím na pohodu, musím to zaťukat. Jak funguje ta revize, to je včetně pravidelného údržbové ho servisu?

Přišel, udělal celkovou kontrolu seřídil, dal štěmpl že kotel je OK jen jsem platil elektrody, které začaly volat po výměně.

Odkaz ke komentáři

před 40 minutami, Conrad napsal:

Přišel, udělal celkovou kontrolu seřídil, dal štěmpl že kotel je OK jen jsem platil elektrody, které začaly volat po výměně.

Ok. Já že mě to tady vždycky borec hodinu čistí a seřizuje, tak jestli to je v tom, protože to je nakonec důležitější jak celá revize pro správný chod kotle. Zeptám se na to, dík za tip.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...
V 24. 4. 2023 v 16:34, Conrad napsal:

Tak Eon to dělá dál, ale už jako službu za 190,00 Kč/měsíc...prostě klasika, všichni platíme víc, služeb méně 😒 ČEZ už mě poslal dopis ohledně mé výpovědi, že všichni stojí za hovno, ať si dám pozor, oni že jsou jednička v EU a přiložili plnou moc kterou když podepíšu, tak to s Eonem zruší a nemusím nic, ale vůbec nic dělat, jsou to borci 🤣 A že prý mi nastaví lepší podmínky, tak tam ze srandy volám a samozřejmě paní z toho v perdéli a že nic o lepší nabídce neví, že mi určitě někdo bude ještě volat...hm, tak to si rád poslechnu a myslím že i operátor mě.

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři

Dneska mi volal neodbytny Centropol, taxem si od nej nechal poslat nabidku. A sam sem si to spocetl na strankach distributoru. Nekde se tim prokousat je hardcore a snad to mam spoctene dobre. Vstupni hodnota spotreby je 40 MW. A celkova castka za rok. Zaokrouhleno.

CEZ - 121k

Innogy - 109k

Centropol - 106k

EON - 94k 

Takze sem poptal EON, at se mi ozvou a vypada to, ze prejdu k nim. S tim, ze bych tam rovnou soupl i elektrinu, at to mam pri jednom.

Odkaz ke komentáři

před 13 minutami, Xenomorfus napsal:

Dneska mi volal neodbytny Centropol, taxem si od nej nechal poslat nabidku. A sam sem si to spocetl na strankach distributoru. Nekde se tim prokousat je hardcore a snad to mam spoctene dobre. Vstupni hodnota spotreby je 40 MW. A celkova castka za rok. Zaokrouhleno.

CEZ - 121k

Innogy - 109k

Centropol - 106k

EON - 94k 

Takze sem poptal EON, at se mi ozvou a vypada to, ze prejdu k nim. S tim, ze bych tam rovnou soupl i elektrinu, at to mam pri jednom.

ČEZ mi volal že 16.05 rapidně slevý a stihnou výpověď z E-onu stáhnout pokud mi to bude vyhovovati. Eon mě napsal e-mail, že pokud dostanu lepší nabídku, mám je hned kontaktovat před vypovězením smlouvy v zákonné lhůtě. Jak cikáni na tržnici, hoši kam to ta naše malá země dopracovala.... to by jeden sral 😤

Odkaz ke komentáři

ČEZ mi volal že 16.05 rapidně slevý a stihnou výpověď z E-onu stáhnout pokud mi to bude vyhovovati. Eon mě napsal e-mail, že pokud dostanu lepší nabídku, mám je hned kontaktovat před vypovězením smlouvy v zákonné lhůtě. Jak cikáni na tržnici, hoši kam to ta naše malá země dopracovala.... to by jeden sral 

Já ti nevím. Je tady roky separátni vlákno na vyjebávání s operátorama stejnýmu způsobem, slevu na auto jsem taky vyjednal podobně a celkově tohle přetahování mezi konkurencí fungují řekl bychom odjakživa. Spíš mi prijd, že tě to teď sere, protože se tě to aktuálně týká.
Odkaz ke komentáři

před 34 minutami, ragu napsal:

Já ti nevím. Je tady roky separátni vlákno na vyjebávání s operátorama stejnýmu způsobem, slevu na auto jsem taky vyjednal podobně a celkově tohle přetahování mezi konkurencí fungují řekl bychom odjakživa. Spíš mi prijd, že tě to teď sere, protože se tě to aktuálně týká.

To se mýlíš, od ČEZu odebírám energie včetně plynu rovných šestnáct let a nikdy jsem se s tím co probíhá teď nesetkal.... všichni našli možnost prodávat předražený plyn a pouze zkouší co si můžou vůči zákazníkovi všechno dovolit. Aktuální tří letá fixace od ČEZu je dle mého názoru vrchol drzosti, protože tu cenu co ti nabídnou až třetí rok, tak za tu mají nakoupeno na celé tři roky. Jako sorry, že jsi možná zvyklý na tyhle šmeliny, já ne,  mě to upřímně uráží....

Odkaz ke komentáři

Tak maly update:

Od minuleho ctvrtku se marne zkousime spojit s EOn nem. Bohuzel nemuzu mit porad telefon u ucha a kdyz bezi masina, tak to proste neslysim nebo mam telefon v kabine. Kdyz se chci dovolat zpatky, tak budto to rekne, ze uz tam nikdo neni, ze znova v pracovni dobe (i kdyz mi volali kolem 17h a nasledne linka rekla, ze dobu maji do 1530). V pracovni dobe zase mi to oznami, ze operatori prave nekoho vyrizuji a ze mi zavolaji zpet a hovor se ukonci. Kdyz sem to zkousel pres pauzu pres tu oficialni infolinku, tak plechova tlama a stale se cekalo na spojeni, az mi skoncila pauza. Tedy mezitim se to jednou prerusilo. Takze zkratka smolik.

A dneska sem se dostal do podobne situace jak popisuje African. Nicmene ja sem bezpaterni (a hlavne mam hluboko do kapsy) a tak mi znova volal Centropol po te, co sem je odmitl, ze jejich cenu neakceptuji. A svete div se, podlezli ceny uplne vsech, takze aktualni nabidka na plyn, je 1600,- za MW. (EOn 1650,-). Takze mi to suma sumarum spocetl na 91k. A bo uz mne tlaci cas a s EOnem to vypada na "mexicky pat", takze odvolavam, co sem slibil a podepsal sem to u Centropolu.

Kdyz se jeden podiva na ty nabidky, CEZ 121k, Centropol 91k, tak je hezky videt, kolik na tom ryzujou. A to nemam obavu, ze na tom Centropol taky pekne vydela.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Xenomorfus napsal:

Tak maly update:

Od minuleho ctvrtku se marne zkousime spojit s EOn nem. Bohuzel nemuzu mit porad telefon u ucha a kdyz bezi masina, tak to proste neslysim nebo mam telefon v kabine. Kdyz se chci dovolat zpatky, tak budto to rekne, ze uz tam nikdo neni, ze znova v pracovni dobe (i kdyz mi volali kolem 17h a nasledne linka rekla, ze dobu maji do 1530). V pracovni dobe zase mi to oznami, ze operatori prave nekoho vyrizuji a ze mi zavolaji zpet a hovor se ukonci. Kdyz sem to zkousel pres pauzu pres tu oficialni infolinku, tak plechova tlama a stale se cekalo na spojeni, az mi skoncila pauza. Tedy mezitim se to jednou prerusilo. Takze zkratka smolik.

A dneska sem se dostal do podobne situace jak popisuje African. Nicmene ja sem bezpaterni (a hlavne mam hluboko do kapsy) a tak mi znova volal Centropol po te, co sem je odmitl, ze jejich cenu neakceptuji. A svete div se, podlezli ceny uplne vsech, takze aktualni nabidka na plyn, je 1600,- za MW. (EOn 1650,-). Takze mi to suma sumarum spocetl na 91k. A bo uz mne tlaci cas a s EOnem to vypada na "mexicky pat", takze odvolavam, co sem slibil a podepsal sem to u Centropolu.

Kdyz se jeden podiva na ty nabidky, CEZ 121k, Centropol 91k, tak je hezky videt, kolik na tom ryzujou. A to nemam obavu, ze na tom Centropol taky pekne vydela.

Koukáš na koncové ceny? I tak mě ukazuje (Gasnet area) Centropol 2522 fix minimum rok a půl, Eon 2212 fix rok  😬 Co to máš za tarif? 

Odkaz ke komentáři

African: Nekoukam :-D. Cenik sice jako plati, ale jak sem psal, Centropol mi to podlezl. Jako ze pry sleva 15%. Pry nejaky novy aktualni cenik.... "to vite, pane, zrovna to prislo" :-D. Tak jako Tobe, kdyz nabizeli najednou nizsi cenu, kdyz to stahnes a pak ti druzi, ze to este podlezou. Oni se zkratka ted perou o zakazniky. Jako mozna by je slo este trochu tahat, ale ztratil sem cas s Innogy a EOnem a uz sem trosku v pressu. Jako beru tu cenu, ve vysledku budu mesicne platit cca o 2500,- za plyn vic, coz je cca tretina nahoru. To je na cely barak, takze ja asi 800,- , bo bratranek ma dole asi 2/3 spotrebu a ja 1/3. Pri soucasnem bordelu to beru jako vyhru.

Odkaz ke komentáři

před 10 minutami, Xenomorfus napsal:

African: Nekoukam :-D. Cenik sice jako plati, ale jak sem psal, Centropol mi to podlezl. Jako ze pry sleva 15%. Pry nejaky novy aktualni cenik.... "to vite, pane, zrovna to prislo" :-D. Tak jako Tobe, kdyz nabizeli najednou nizsi cenu, kdyz to stahnes a pak ti druzi, ze to este podlezou. Oni se zkratka ted perou o zakazniky. Jako mozna by je slo este trochu tahat, ale ztratil sem cas s Innogy a EOnem a uz sem trosku v pressu. Jako beru tu cenu, ve vysledku budu mesicne platit cca o 2500,- za plyn vic, coz je cca tretina nahoru. To je na cely barak, takze ja asi 800,- , bo bratranek ma dole asi 2/3 spotrebu a ja 1/3. Pri soucasnem bordelu to beru jako vyhru.

Jop, individuálně s tím dokážou pohnout, takže v pohodě. Neuděláme nic, sů to zmrdi. Teď jsem koukal na reportáž ohledně toho solárního tunelu jménem Malina, no ty vogo, tady se dějí věci že by jeden blil doslova 🤮

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...