AlexT1 Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Ahoj, chtěl bych se zeptat na investici do hodinek Tudor, jaké třeba modely se na tohle hodí a na jaké aspekty bych se třeba měl dívat, díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xbraj19 Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 A proč zrovna Tudor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 (edited) Tož vítej na foru, takto na placku loženej dotaz hned v prvním postu....no proč ne... Za mě nejlepší Tudor na Investici jsou jakýkoliv Rolexky Tudor vždy bude branej jako chudej brácha, ale když už, tak cokoliv s inhousem, třeba něco z řady fifty eight. Samotný to téma je ale docela komplexní, pokud to chceš vzít odpovědně a chceš se pustit do sbírání hodinek tak ta otázka je asi stejně blbá jako "který akcie budou nejlepší investice" Takže buď začni ideálně číst, informací je tu hodně, pokud chceš jen do něčeho nasypat peníze, kup si třeba Tudor Black Bay Fifty-Eight M79030N-0001 a už sem chodit nemušíš (no offence, spíš pokud je jediný parametr resale value, tak se to hodí spíš na forum o investování ) Na jaké aspekty se dívat, celkem jednoduše Inhouse Počet vyrobených kusů (je to limitka?) a zájem o model Dostupnost - vyrábí se ještě? Pokud nějaký vintážky, nebo 2. ruka, tak logicky stav a kompletnost balení Pokud to myslíš s hodinkama víc vážně, tak by to chtělo dát vědět co hledáš za kategorii (potápky, chrona, společenský, ...), materiály, barvy, budeš to nosit, jakej je budget... Edited November 23, 2021 by Lamiczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
VintageLover Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Jako investici bych koupil něco takovýho. https://omegaforums.net/threads/tudor-submariner-7016-0-623-xxx-serial-small-rose-spcg-c-i-mil-provenance.137129/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hinkle Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Tudor jsou supr. Tedy podle mě. Jen např. Ve srovnání s Rolex mají jednu nevýhodu. Není to Rolex. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tommasini Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Já se tedy jednoznačně přikláním k názoru Lamiczky, myslím tím sběr informací a vzdělávání. Jinak s tou investicí do starších kousků bych byl moc opatrný, tam je to vždycky dost o hubu. A nejde jen o autenticitu /i když o tu především/ ale taky o případný servis /dostupnost, cena/. Osobně mám na hodinkách rád to, že mi dělají radost když je nosím a občas se zadaří a prodají se dráž než byl nákup. Ale jindy je to zase naopak. Jako investici (bez srdečních vazeb) bych asi hodinky nevybral. Jde hlavně o to, co je myšleno investicí. Jestli je očekávané zhodnocení a v jaké míře. Pokud jde o uložení peněz s přidanou hodnotou v užitku z nošení, tak když člověk nebere nějakou divočinu a bavíme se o nějakém delším časovém horizontu, tak by to asi šlo. Ale ten rozvoj vědomostí je podle mě nutný vždy. Good luck Link to comment Share on other sites More sharing options...
Postal80 Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 To bude zas dobry vlakno! dobry jak vsechny nasrat.. ok, pojdme - nejlepsi Rolex soucasnosti je Tudor Pelagos. Tak do me.…. Ne delam si prdel. Kluci maji pravdu, ale ze soucasnych modelu 58 a Pelagos. Za me.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 před 2 hodinami, VintageLover napsal: Jako investici bych koupil něco takovýho. https://omegaforums.net/threads/tudor-submariner-7016-0-623-xxx-serial-small-rose-spcg-c-i-mil-provenance.137129/ No vždyť to říkám....nejlepší tudor jsou rolexky s Etou Ale zrovna u vintážek bych byl s doporučováním investice nováčkovi trochu opatrnej. Dobře víš, jak je jednoduchý naletět (třeba aftermaket díly, servisní cifr, jiný ručky, relumi, špatnej tah, nesedící papíry, ...) Podle mě kupovat vintážky jako investici chce fakt docela dobrý znalosti nebo bejt trochu magor a mít štěstí... Jinak souhlas, ale na to tu celkově chybí dost informací od zakladatele vlákna (nový, jetý, budget, ...). Když ti řekne, že má třicet, tak bude rád za oyster prince z 60. let Link to comment Share on other sites More sharing options...
financ Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Za mě Suby 79090 (fake ciferníky jsou poměrně časté), nebo nějaký chrona z řady big block. Ideálně v kompletu. Ještě bych zvážil Tudor Oyster Date Jumbo, ty mají 38mm a jsou hodně dobře nositelný Link to comment Share on other sites More sharing options...
digiMonster Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 ako poznamenal člen vyššie prečo zrovna Tudor? na denné nosenie sú to isto super hodinky to bez debát, ale ako investičné hm..? mimo Vintage, ktorému sa moc nerozumiem a osobne by som ho neriskoval by som šiel radšej do Rolexu prípadne ešte Omega Speedmaster nejaké limitky asi Snoopy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 (edited) Tudor BYLA skvělá investice, když se daly modrý snowflake koupit za 1500 € to je tak 15 let. Ze současných modelu? North flag, P01 a to možná, možná i ty nový MN - proste tyhle aka PRO kousky. Edited November 23, 2021 by steel Link to comment Share on other sites More sharing options...
seaman Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Osobne si myslim, ze Tudor bude stupat, robia pekne kusky BB Chronograph, Pelagos s inhousom, BB steel… Mna BB58 moc neberu, hlavne nechapem absenciu datumu.Takze za mna super hodinky, zatial za rozumnu cenu s potencialom na rast ceny, ale hlavne na denne nosenie a uzivanie ai ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
financ Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 před 30 minutami, digiMonster napsal: ako poznamenal člen vyššie prečo zrovna Tudor? na denné nosenie sú to isto super hodinky to bez debát, ale ako investičné hm..? mimo Vintage, ktorému sa moc nerozumiem a osobne by som ho neriskoval by som šiel radšej do Rolexu prípadne ešte Omega Speedmaster nejaké limitky asi Snoopy. Na Rolex nebo snoopy za retail se stojí hoodně dlouhý fronty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lamiczka Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 To je pravda jen napul. Jako novej zakaznik dostanes prvni rlx celkem rychle. Dalsi mas smolika. Pokud zabijou ty tyrkisovy OP tak retail ke rozumnej a cena poleti… Ja az ted zjistil ze zrusili 39 a ty ceny jsou nesmysl Link to comment Share on other sites More sharing options...
LovecK Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Fajn byly 79220N - z novodobých Tudorů Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexT Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Tyjo, nečekal jsem tolik reakcí tak rychle :D, díky moc, podívám se na to. Jinak vzdělávat se snažím co to jde, chtěl jsem spíš najít zde nějakou inspiraci a názory zkusenejsich. A proč zrovna Tudor? Za mně moc pěkná a slušná značka a chtěl bych si to trochu spojit i s investicí. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willie McBride Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 před 6 hodinami, AlexT1 napsal: Ahoj, chtěl bych se zeptat na investici do hodinek Tudor, jaké třeba modely se na tohle hodí a na jaké aspekty bych se třeba měl dívat, díky. Najlepšia investícia sú akékoľvek hodinky, ktoré ti budú robiť radosť - niet nad investovanie do vlastnej radosti Link to comment Share on other sites More sharing options...
dabelM Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 (edited) Před hodinou, AlexT napsal: Tyjo, nečekal jsem tolik reakcí tak rychle :D, díky moc, podívám se na to. Jinak vzdělávat se snažím co to jde, chtěl jsem spíš najít zde nějakou inspiraci a názory zkusenejsich. A proč zrovna Tudor? Za mně moc pěkná a slušná značka a chtěl bych si to trochu spojit i s investicí. Co je myšleno tou investicí ? Edited November 23, 2021 by dabelM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 A kolko je u teba ta investicia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Exiztence Posted November 24, 2021 Report Share Posted November 24, 2021 Do píče kupte si hodinky co chcete a nalijte zbytek do crypta / S&P 500 / whatever jestli chcete investice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts