Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Právě teď, YPO napsal:

GEN s Danou na Čt 1 ..... TEDˇ!!!!

Na ivysilani je s ní i Na plovárně a Krásný ztráty.

Měl jsem ji rád. Nevím proč, ale její projev mi připomíná J. Grygara. Oba umí velmi lidskou a srozumitelnou cestou nadšeně mluvit o svém oboru bez nabubřelosti, která je lidem jejich formátu často vlastní.

• Like 5
Odesláno

Měl jsem ji moc rád. Včera, když jsem si četl příspěvek od Ládi Zibury, tak se mi  trochu leskly oči. 

.........

...........

Láďa píše. ....

Danu Drábovou jsem vždycky měl rád. Před lety jsem přitom měl to štěstí se s ní potkat za naprosto absurdních okolností.

19. září 2019 jsem se svojí tehdejší dívkou v podvečer čekal na tramvaj na Jindřišské. Ulicí náhle běžel člověk v kožené bundě, kterého pronásledoval sekuriťák. Oba už vypadali zmoženě.

Lidi tu scénu ignorovali a mně bylo sekuriťáka líto.

Svěží a plný sil jsem se připojil k pronásledování a začal křičet "zloděj".

Měl jsem na sobě mokasíny a sako. Asi to vypadalo, že mi ten člověk ukradl peněženku (nebo bony).

Hned se proto zapojili další lidé. Během patnácti sekund už zloděje kromě mě pronásledovali dva další chlapi.

Na Senovážném náměstí se pak z chodníku přidala ještě drobná postava, která se rozeběhla kolíbavým, leč rozhodným krokem.

Byla to Dana Drábová s igelitkou v ruce.

Běžela výrazně pomaleji než všichni ostatní, ale nezastavila se. Vytrvale klusala za námi.

Pronásledování netrvalo dlouho. V půlce náměstí jeden z těch chlapů srazil zloděje na zem, chytil ho do kravaty a přitlačil k chodníku.

Po boku sekuriťáka za námi doklusala Dana Drábová s igelitkou v ruce.

Prohlédla si celou tu scénu a podívala se na chlapíka svíjejícího se na zemi.

"A máme ho," prohlásila.

Nikdy na tu její větu nezapomenu. Bylo to jak ze špatnýho westernu.

Dana Drábová tam s námi chvíli postávala a pomohla nadiktovat přesnou adresu, když jsme volali policii.

"Tak pánové, kdybyste ještě něco potřebovali, tak se za mnou stavte. Mám tady kancelář," prohlásila potom a zamířila do budovy.

Až po letech jsem se dozvěděl, že na Senovážném náměstí sídlí Úřad pro jadernou bezpečnost.

Pronásledovat zloděje s Danou Drábovou považuju za jednu z nejbáječnějších věcí, jaké se mi kdy přihodily.

Myslím, že tenhle příběh výborně dokresluje osobnost paní Drábové, tak jsem to dneska musel napsat.

Paní Dano, bez vás bychom ho tehdy nechytili. Děkujeme za pomoc!

• Like 11
  • Haha 6
  • Dát hlas 2

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...