Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já si třeba jako první nožík koupil Ontario Joe Pardue Utilitac, a je tu super nůž, za super peníz. Teď mají třeba model Rat.

ON8873_1.jpg

107914.jpg

• Odpovědi 75
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Oplt
Odesláno

Kdo si neumí otevřít pivo bez otvíráku.......si ho nezaslouží 😁

Odesláno

Samozřejmě taky otevřu pivko kdečím.. :) ale jde spíš o tu příležitost vytáhnout z kapsy fajn nožík a použít ho :) stejně jak fiknout nějakou krabici ,místo abych si šel pro zalamovák nebo kuchyňskej..

Když potřebuju vědět kolik je hodin, taky se můžu mrknout třeba na mobil, nebo mrknout na fajn mechanický hodinky.

Odesláno (upraveno)

Jsem čekal nějaké hezké vlákno to tom jak na nože (brouseni, údržba, japonské kameny, jak doma vysvětlit, že když vezmou do ruky nůž, "ktery přece vůbec nepoužívají, protože se bojí, že bys jim zase vynadal..." že ho nemají na prasáka mrdnout do dřezu špičkou do hrnce mezi ostatní nádobí) z pripravy oběda a zaházet ho talířema, jak ji nezabit , když ti řekne, že to nevadí, že je tam přece jenom položený a že ho po obědě umyje...) a podobné radosti života, ale jsem trochu zklamaný, tohle hoď normálně do vlákna nože

Edit: @warannten bych taky potřeboval, ale nikdo ho nechce pustit 😀

Upraveno uživatelem Maro
Odesláno

Jak praví klasik, Victorinoxem to začíná a Vixem to končí.

Protočil jsem tisíce a desítky kusů, sbírka taky slušná, jako first choice bude vždycky Sebenza, ale bez Vixe si život představit dovedu blbě. A pokaždý nějaký mám v kapce, a vystsačil mi na vše. 

Nechal bych si Spartana, zvládne 99% běžných činností, pokud nožem nechceš někoho strašit, a za 20-30 let se s ním na sítích chlubil jako s vintážním používaným kouskem 🙂

Odesláno

Do litra bude relativne tazke vyhnut sa Cine.

Dolezite je si uvedomit hlavne akym stylom chcem noz pouzivat a ci som schopny vybrany nozik vlacit so sebou vsade. Aj najlepsi noz je na nic ak ho nemas pri sebe.

Ten vinox sentinel je IMHO kompromis skladneho noza na jednej strane s cepelou stale este slusne pouzitelnych rozmerov na druhej a pohodlnym otvorenim jednou rukou + je tam aj funkcna poistka a klip (da sa aj bez klipu a bude potom este kus lacnejsi). Ocel pravda nie je kozmicka, ale je o hodny chlp lepsia ako napr mikovacka + je to swiss. Ta velkost je taka, ze nerobi hanbu vo vrecku na klipe na opasku v puzdre ale da sa unosit kludne aj vo vrecku saka ci pohodeny v aktovke alebo buzertaske.

RAT1 je samozrejme klasika klasik, dostupna v milione farieb, su na vyber aj ocele (tusim D2 a AUS8)  za tu cenu tazko hlada premozitela a ak, tak to bude skor otazka designu nez funkcie. ALE uz je to zaroven aj dost vely kus noza, ktory sa nie vsade hodi/chce sebou vlacit. Podobna je este AVISPA aj je este o chlp placatejsia, ale tam som mal trochu problemy so zasekavajucim sa linerom.

Návštěvník Oplt
Odesláno

Na takový běžný nošeni mám Ganzo

FireBird FH12 z materiálu D2

nemá sice otvírák, ostří celkem drží a když ho někde ztratím tak nestojí  majlant.

Odesláno

Ja som si po rokoch rôznych poistiek obľúbil balisong. Je s tym najviac zábavy, na to aby ti zlyhala poistka sa ti musí zlomiť hlavný čap v nozi. A oceňujem výbornú ficurku pre mňa, a to ten poistný kolíček/západka, ideálna na zatlacanie balených cigariet.

20170405_153011.jpg

20171215_150235.jpg

20161129_114619.jpg_big.jpg

Odesláno (upraveno)
před 3 hodinami, warann napsal:

Tak ono jich zrovna moc neni. Zpocatku se majitele nejak protocili a pak si tl myslim sedlo. A minimalne, co vim, je jeden znicenej. 

Můj byl ten zničený... Můj táta mu ulomil  špičku, když páčil led z mrazáku ve kterém byla zamrzlá slivovice... Ale táta si ho vzal, špičku zbrousil a normálně ho nosí 🙂

Na chmgu tata není, ale má zenithy a portugaly, tak mu ho nevezmu 🙂

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno

Já jsem přesně tohle zadání vyřešil Victorinoxem Forester. A spokojenost, má všechno, co může člověk občas potřebovat a nic mu nepřebývá. Jen pozor v zahraničí, v některých legislativách už by mohl být velikostně na hraně...

Odesláno
před 2 minutami, paya01 napsal:

Já jsem přesně tohle zadání vyřešil Victorinoxem Forester. A spokojenost, má všechno, co může člověk občas potřebovat a nic mu nepřebývá. Jen pozor v zahraničí, v některých legislativách už by mohl být velikostně na hraně...

V DE je ok.

Odesláno
Právě teď, zceyee napsal:
před 3 minutami, paya01 napsal:

V DE je ok.

To vím, tam je max 12 cm a musí být ovládaný obouruč. Obojí splňuje...

Ale třeba ve Francii bych už měl trochu obavy...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...