Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No pánové, řeknu vám, já už toho vystřídal. Od instinktů přes Fénix k Epix, každé několikrát. K tomu dvakrát Apple Watch Ultra (ty mám i teď).A ty jsou tak dokonalý, až mě serou. Tak mám roupy a zvažuju normální nesmysl - návrat k Fenix 7X Pro safír solární s MIP displejem a dlouhou výdrží. Fakt poctivý outdoorovky, který se s ničím neserou. Já vim, že je to blbost, ale jsem tak nějak přesycené těma barvama a jasem amoled displejů, až mi to leze krkem. Vím, že je to blbost, ale přijde mi to takový.... definitivní (hahaha) - vykašlat se na pozlátko, vzít tohle a být nějaký čas v klidu. Tak jsem si prostě tady potřeboval ulevit. 😄 

Odesláno
  V 15. 4. 2025 v 18:01, Bushman napsal:

No pánové, řeknu vám, já už toho vystřídal. Od instinktů přes Fénix k Epix, každé několikrát. K tomu dvakrát Apple Watch Ultra (ty mám i teď).A ty jsou tak dokonalý, až mě serou. Tak mám roupy a zvažuju normální nesmysl - návrat k Fenix 7X Pro safír solární s MIP displejem a dlouhou výdrží. Fakt poctivý outdoorovky, který se s ničím neserou. Já vim, že je to blbost, ale jsem tak nějak přesycené těma barvama a jasem amoled displejů, až mi to leze krkem. Vím, že je to blbost, ale přijde mi to takový.... definitivní (hahaha) - vykašlat se na pozlátko, vzít tohle a být nějaký čas v klidu. Tak jsem si prostě tady potřeboval ulevit. 😄 

Rozšířit  

...maš recht :) ...ani nabíjat nebudeš musiet tak často 

Odesláno
  V 16. 4. 2025 v 7:33, Bushman napsal:

Tak tohle jsem zrovna nepotřeboval číst... doufal jsem v odpověď typu neblbni a nech si AWU, jsou stejně nejlepší... 😄 

Rozšířit  

Já minulý týden prodal AWU 2 Black protože ač jsem si udělal nějakou rutinu tak mě štvalo nabíjení každý den, otravování s tou svou chytrostí a více jsem se dal na sport. Místo nich jsem si pořídil TACTIX 8 51mm Solar s tím, že už je sluníčko, solár, výdrž, vzhled, odolnost atd. Všechno skvělé jen kdybych neměl nějakou delší dobu ještě světlé Fenix 8 47mm Amoled, tak jsem si na ně zvykl, že teď nějak ten displej a i velikost Tactix 8 Solar moc nedávám tak jsem na 80% přesvědčený, že na konec prodám Tactix 8 a hold budu své Fenix 8 47mm Amoled nabíjet každé 4 dny 😞 

Odesláno
  V 17. 4. 2025 v 5:50, MartinJel napsal:

Já minulý týden prodal AWU 2 Black protože ač jsem si udělal nějakou rutinu tak mě štvalo nabíjení každý den, otravování s tou svou chytrostí a více jsem se dal na sport. Místo nich jsem si pořídil TACTIX 8 

Rozšířit  

Vidím, že máš zkušenost s AW i Garminem. 

Jaká je tvoje zkušenost s přesností GPS u obou značek? 

Jde mi o to, že mi Garmin ukazuje stejnou trasu pokaždé plus mínus 200 metrů jinak. AWU by měly mít GPS nějak vylepšenou = je to znát nebo to je jenom nějaký marketing? 

Odesláno
  V 17. 4. 2025 v 5:57, YPO napsal:

Vidím, že máš zkušenost s AW i Garminem. 

Jaká je tvoje zkušenost s přesností GPS u obou značek? 

Jde mi o to, že mi Garmin ukazuje stejnou trasu pokaždé plus mínus 200 metrů jinak. AWU by měly mít GPS nějak vylepšenou = je to znát nebo to je jenom nějaký marketing? 

Rozšířit  

JJ bohužel střídám každou chvíli AW nebo GARMIN a pak nemám pořádně všechna data 😞 Za mě ta přesnost je +- stejná co jsem pozoroval. Obojí mají vícepásmové GPS a jde o to jak si nastavíš na Garminech, na AW nemáš tuším na výběr a nejde to nikde nastavit. Co se týče tepového senzoru tam je to jiné a AW má jeden z nejlepších senzorů a algoritmů na měření (neměří po sekundě jako na Garminech)

• Díky 1
Odesláno

Já minulý týden prodal AWU 2 Black protože ač jsem si udělal nějakou rutinu tak mě štvalo nabíjení každý den, otravování s tou svou chytrostí a více jsem se dal na sport. Místo nich jsem si pořídil TACTIX 8 51mm Solar s tím, že už je sluníčko, solár, výdrž, vzhled, odolnost atd. Všechno skvělé jen kdybych neměl nějakou delší dobu ještě světlé Fenix 8 47mm Amoled, tak jsem si na ně zvykl, že teď nějak ten displej a i velikost Tactix 8 Solar moc nedávám tak jsem na 80% přesvědčený, že na konec prodám Tactix 8 a hold budu své Fenix 8 47mm Amoled nabíjet každé 4 dny 😞 

Rozšířit  

No na tactixy koukám už dlouho. Bohužel ta cena nové verze je tak ustřelená, že to odmítám dát za hodinky, které Garmin přestane podporovat za dva nebo tři roky, jako to udělal s Epixama Pro. Ale po verzi 7 pokukuju, to zase ano. Asi spíš to MIP. Vím, že to nejsou tak jásavé barvy, ale k těm hodinkám mi to prostě víc sedí. Vlastně tak nějak vnitřně řeším, jestli změnu a pokud ano, tak jestli Fenix nebo Taxtix 7... 

Odesláno

Rozšířit  

Prosimtě co s těma Fenixama všechno děláš že nabíjíš každé 4 dny? 😱 

Odesláno

Já aktuálně nosím fenix 7 saphire solar.

Nevíte o nějaké "aplikaci" na statistiky výdrže baterie? Používám MyBattery, ale zdá se mi, že to píše co se mu zachce.

Orignál sledování baterie píše výdrž 18 dnů. Což je hodně mimo a víc než 16 snad nikdy nedaly.

MyBattery většinou 14 dnů s tím, že průměr je 15... realita je tak 11-12.

Kéž by daly aspoň 20, na nabíjení fakt nejsem :(

Odesláno (upraveno)

Orientuje sa niekto v navigačných funkciách? Potrebujem, aby mi navigácia ukazovala iba (!) vzdušnú vzdialenosť a smer do cieľa, bez toho, aby hľadala nejaké chodníky alebo cesty (ktoré v tej oblasti nie sú alebo sú kilometre ďaleko). Ide také niečo nastaviť.

Vlastne by mi úplne stačil Heading bug otočený na mape smerom na cieľ, ideálne so vzdušnou vzdialenosťou. Ale vydržím aj bez nej, hlavný je smer, bez tých klikyhákov, ktorými sa navigácia snaží dopočítať neexistujúcu trasu do cieľa.

Upraveno uživatelem wawrik
Odesláno

Tohle garmin umí, mrkni mezi Aktivity a aplikace a hledej "Projekt. TB" (projektování trasového bodu). Je tam i funkce Trasový bod, která na vyžádání udělá body a pak se na ně můžeš vracet.

Odesláno (upraveno)

To je niečo iné, ale dík za snahu.

Našiel som to, dosť nelogicky je to v nastavení aktivity a nie navigácie.

Hike→Hike settings→Routing→Activity→Direct Routing.

Inak tie hodinky neuveriteľne zefektívňujú orientáciu aj navigáciu vo voľnom teréne. A zjednodušujú plánovanie aj logovanie trasy, dokonca aj viactýždňových, s malým UL solárnym panelom s nekonečnou energiou... Denne ušetrím minimálne pol hodiny babrania s mapou a zbytočných zachádzok. Neviem, ako som doteraz bez toho mohol vôbec trekovať :D 

20250422_173028.thumb.jpg.9e707c9a09ac188650f1b4084df7538a.jpg

Upraveno uživatelem wawrik

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...