Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Minulý týden jsem strávil v kopcích okolo Schladmingu a mám k problematice e-bike versus bike 2 postřehy.

1. Bikeři pomalu přestávají e-bikery zdravit.

2. Pokud jedu proti kopci dýl jak půl hodiny, a TF mám nad 150, začínají mne mladý e-bikeři neskutečně srát 🙂

Ale dobrá historka na závěr: před vrcholem stoupání na Stoderzinken mne předjel cca sedmdesátník na e-biku. Když uviděl jak vypadám, nabídl mi, ať jdu do háku, že pojede pomalu. Frajer. Díky moc. Neuvisel jsem ho .....

• Odpovědi 300
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
před 11 minutami, xcmaniax napsal:

Jasně, vím, že se mnou každej nesouhlasí. Taky v těch Alpách dřív na těch kopcích hned tak někdo nebyl, stejně tak tady v Krkonoších a Jeseníkách třeba...;-) a proto mě to tak bavilo. Jinak manželka jezdí jen na Eco a poměrně slušněj stoupák já tepy na vrchu cca 160 a ona 130...

Jo, souhlas, v tom te chapu. Ad manzelka - presne to myslim, "vozit" se na Eco taky vyzaduje nejaky workout. A osobne bych rekl, ze je urcite lepsi se obcas svezt s tepovkou 130, nez sedet u Netflixu s 60 :D

Odesláno

takže nejenom autíčkáři versus pumpičkáři, ale teď se budou žrát i bikeři versus e-bikeři ? .. vymknuta z kloubů, doba šílí..chlapi neblbněte, vždyť jde o radost z pohybu. ...jak já rozumím Ivanovi

Odesláno
před 5 minutami, nickie napsal:

takže nejenom autíčkáři versus pumpičkáři, ale teď se budou žrát i bikeři versus e-bikeři ? .

Presne to ma napadlo. Myslel som ze cyklisti nemaju radi len vodicov. 

Odesláno
před 15 minutami, nickie napsal:

takže nejenom autíčkáři versus pumpičkáři, ale teď se budou žrát i bikeři versus e-bikeři ? .. vymknuta z kloubů, doba šílí..chlapi neblbněte, vždyť jde o radost z pohybu. ...jak já rozumím Ivanovi

Samozřejmě nějaké nezdravení nebo jiné projevy "nenávisti" (to zní hrozně 😄 ) jsou úplný nesmysl. Zároveň je hrozně složité inteligentně popsat můj "pohrdavý" postoj k elektrokolům. Asi to souvisí s extrémním nárůstem obezity u nás a snahou si vše zjednodušovat a vše rychle konzumovat vč. zážitků a jít zase dál. Za deset let se tu bude třeba psát proč bych sedal na kolo, když si můžu vzít VR brýle a ten kopec si prohlídnout 😄 Pamatuju si, že třeba na Lipně lidi, co neměli kondičku si v klidu objeli cyklostezku a bikeři se vydali do kopců. Dnes na cyklostezce jezdí elektrokoloběžky, elektrochoppery a já nevím co ještě všechno elektro a na nich sedí většinou tlustý děti a jejich rodiče. Pak si zapálí cígo, otevřou plechovku piva a pochvalují si jak si zajezdili. Roste tu generace mladých lidí co nikdy pořádně nesportovala, nemají v podstatě žádný svaly a kondičku a snad od 10 let mají při nejlepším pupíček. A nikdo se nad tím nepozastavuje a začíná to být novým normálem. 

Odesláno
před 1 hodinou, Bert napsal:

Minulý týden jsem strávil v kopcích okolo Schladmingu a mám k problematice e-bike versus bike 2 postřehy.

Před hodinou, nickie napsal:

před 49 minutami, xcmaniax napsal:

Samozřejmě nějaké nezdravení nebo jiné projevy "nenávisti" (to zní hrozně 😄 ) jsou úplný nesmysl.

Borci, přestaňte se chovat jako čtenáři Novinek. Kurva, takhle přesně vznikají fámy. Já napíšu: Bikeři pomalu přestávají e-bikery zdravit. .... K tomu okamžitě nickie dodá: ... takže nejenom autíčkáři versus pumpičkáři, ale teď se budou žrát i bikeři versus e-bikeři ? .. vymknuta z kloubů, doba šílí.... No a završí to xcmaniax, který svým příspěvkem: Samozřejmě nějaké nezdravení nebo jiné projevy "nenávisti" (to zní hrozně 😄 ) jsou úplný nesmysl.... už dostává do vztahu bike/e-bike slovo nenávist. Byť zatím pouze v uvozovkách.

Pár poznámek.

@nickie, prosím, jaký kloub, či jaké klouby si doba vymknula? Bolí ji to? Žere Tramal?

@xcmaniax proč spojuješ nepozdravení se slovem nenávist? Přece to, že někoho někdo nepozdraví neznamená, že jej nenávidí. Pokud by to byla pravda, a Ty to tak píšeš, pak nenávidíš 99,9999 procent Václaváku, po kterém právě jdeš. Koho pozdravím, je přece výsostně má věc. Uznávám, že v úzké komunitě se lidé zdraví častěji a přátelštěji, avšak otázkou je, zdali bikeři e-bikery jako členy své komunity vnímají. IMHO ne.

Odesláno

Za sebe nemam s e-bikerama vubec zadnej problem a co jsme takhle vloni jezdili kolem Saalbachu/Leogangu, naopak byli super - kdyz nas predjizdeli pri vyjezdu na Schattberg treba, vzdy pozdravili a pochvalili ze sme borci, ze to slapem za svy. Spis me posledni dobou stve ta obcasna militantnost klasickejch bikeru, chapu ze nekdo ma blby zkusenosti, ale za me teda uplne dobry. Tudle na Krivoklatsku jsem taky s jednim na e-kole prima pokecal, normalne sem ho pozdravil, tak jako kazdyho bikera s helmou, a on byl z toho uplne dojatej, ze ho jinak vicemene nikdo nezdravi, asi ze jede na “motorce”. Normalni sedesatiletej sportovec, kerej si proste chce trochu prodloužit a zrychlit vejlet.

Odesláno
před 10 minutami, Bert napsal:

@xcmaniax proč spojuješ nepozdravení se slovem nenávist? Přece to, že někoho někdo nepozdraví neznamená, že jej nenávidí. Pokud by to byla pravda, a Ty to tak píšeš, pak nenávidíš 99,9999 procent Václaváku, po kterém právě jdeš. Koho pozdravím, je přece výsostně má věc. Uznávám, že v úzké komunitě se lidé zdraví častěji a přátelštěji, avšak otázkou je, zdali bikeři e-bikery jako členy své komunity vnímají. IMHO ne.

Počkej, to trošku zbytečně hrotíš ne? psal jsem nezdravení NEBO projevy "nenávisti" a navíc ještě, že to je nesmysl. Z toho čteš že nezdravení je nenávist? Svůj postoj jsem shrnul v delším příspěvku, vypichuješ jen první větu. Já elektrokolo (jako další věci) spojuju s celkovým zpohodlněním dnešní společnosti, která chce konzumovat zážitky jak na běžícím pásu a to hlavně u mladý generace. Bike miluju (viz můj nick, kterej používám od tý doby co jsem se připojil na internet 😄 ) a na e-kolo sednu až budu kulhat, ale respektuju ho. A tohle je ještě nejslušnější diskuze na toto téma na českém internetu, pro pobavení si projděte vlákna třeba na bikeforu 😄 

Odesláno

Rozumím a již chápu, jak jsi to myslel. Vůbec to nehrotím, ale uvědom si, jak lidé čtou příspěvky. Nazvěme to třeba rychločtením. V jedné větě se zkrátka objevila sliva nenávist a nezdravení. Tohle nebyl útok na Tebe, to opravdu v žádném případě, ale spíš poukázání na lavinový efekt takovýchto diskusí.

Odesláno

Berte, já jsem nereagoval na Tvůj příspěvek, citovat někoho ještě zvládnu.

vymknutí doby z kloubů bylo myšleno tak, že mi vadí to neustálé kastování/sortování lidí podle toho co(ne)dělají a čím to (ne)dělají. To, že někdo jezdí na ekole, neznamená, že je méně kvalitní člověk, než ten, co jezdí na kole. Doplň si řadu dalších (skutr x motorka např.). a na snižující se míru tolerance a respektu žádný Tramal nepomůže

Odesláno

Máš pravdu, nebylo to hned pode mnou. Obsahově jsem si to však přiřadil. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.

K té toleranci a respektu bych citoval svého cyklo guru Ondřeje: počet kokotů v autě, na kole, na motorce, jakožto i chodců je stejný. Jsou to totiž pořád Ti stejní lidé.

Odesláno
před 4 hodinami, Bert napsal:

heh, ako keď motorkári nezdravia "skútristov" 🙂

Odesláno

Na e-bikery se dívám s opovržením.

Tam, kam já to poctivě vydřu, tam oni vyjedou studený. Mám pocit, že si to nezaslouží, protože jezdím rád do hor a po horách, kde se mi zdá, že e-bikeři zbytečně ucpávaj cesty a panoramata.

A nemyslím, ty co mají e-horaka a ujedou 200km. Serou mě ti (hodně Němci), kteří si vyjedou v neděli přes hory na oběd, tam se nažerou a domu.

Vím, že na to mají právo, ale stejně mě serou.

Asi se brzo stanu jedním z nich (tedy doufám, že spíš tím, co najede 200km 🙂).

Odesláno

u mě je kdokoliv s věkem pod 65let na e-bike lina lemra, chápu ze alespoň vyleze ven namísto netflixu, ale přijde mě to jako taková outdoorova jízda na rotopedu, nevadí mě, neserou mě, mám je u zadku a přehlížím je 😂

Odesláno
před 3 hodinami, Micey napsal:

...Spis me posledni dobou stve ta obcasna militantnost klasickejch bikeru....

Správné slovo, militantnost, proto už skoro vůbec nelezu na bike-forum.cz...

a koukám, že se ten mindset rozlézá i tady "sere mě" "lemra" "opovržení" ... jsme snad fórum gentlemanů pyčo!!! a gentleman si hledí svého, neřeší zda soused jezdí na kole nebo v batmobilu 🙂

P.S. je mi 56. Po poslední cyklobouračce (dvakrát zlomená pánev a ulomená kostrč) jsem ve stavu, kdy si před každou vyjížďkou vybírám ze svých dvou kol stylem "bolest v kříži je snesitelná = beru si Scotta vs bolest je k nevydržení = beru si elektriku". U koho si mám žádat o povolení jezdit na ekole?

P.P.S. kdo z vás viděl Ricky Gervaise, asi si vybaví repliku "ale já kurva nechci lekce kytary!!!!!" tady je to podobné....

Odesláno (upraveno)
před 23 minutami, Tom4 napsal:

Ciwe, koukal jsem na silničku, a na webu máš že tahle kategorie neexistuje. Gravel taky ne.

Zato elektrokol čtyři strany 😁

:cheers:

Špatně jsi gůglil, špatně. Silniční kola i gravely nějaký mám, no a e-kola samozřejmě taky ... ale každý si musí vybrat na co se cítí, a to, že se někdo mladý cítí nemohoucně neovlivním. Ale když na tom vidím 30letýho kluka s 20 kily nadváhy, vedle něj stejná partnerka, tak si říkám, kde asi budou za 20 let ... 😝 

Ale asi nejsem typický vzorek, protože tělocvikář přece nemůže vypadat jako sud sádla, to by mě musela hanba fackovat 🤣

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Celé je to myslím o nepochopení elektrokol ze strany bikerů. A myslím tím nejen nepochopení z neznalosti, ale i záměrné. Vždycky když píše nějaký běžný cyklista třeba recenzi na ekolo nebo že používá normální kolo i ekolo paralelně, pravidelně tam zaznívají ty stále stejné argumenty, které nehodlám opakovat, snad s výjimkou tepové frekvence, kterou mám na ekole stejnou jako na kole a makám úplně stejně, spíš víc - o co méně třeba do kopce, o to víc po rovině. Na Youtube jsou videa, jsou o tom články, člověk se o tom může sám přesvědčit, pokud chce. Problém je, že často mám pocit, že někteří bikeři nechtějí, ekolo je prostě nesmysl, cyklista má makat za své a tečka. Nejlepší je asi nereagovat, nediskutovat, ignorovat a oni na to časem přijdou..

Odesláno
před 4 minutami, Ivan Lelák napsal:

Celé je to myslím o nepochopení elektrokol ze strany bikerů. A myslím tím nejen nepochopení z neznalosti, ale i záměrné. Vždycky když píše nějaký běžný cyklista třeba recenzi na ekolo nebo že používá normální kolo i ekolo paralelně, pravidelně tam zaznívají ty stále stejné argumenty, které nehodlám opakovat, snad s výjimkou tepové frekvence, kterou mám na ekole stejnou jako na kole a makám úplně stejně, spíš víc - o co méně třeba do kopce, o to víc po rovině. Na Youtube jsou videa, jsou o tom články, člověk se o tom může sám přesvědčit, pokud chce. Problém je, že často mám pocit, že někteří bikeři nechtějí, ekolo je prostě nesmysl, cyklista má makat za své a tečka. Nejlepší je asi nereagovat, nediskutovat, ignorovat a oni na to časem přijdou..

Tak jasně, dá se makat tak, že prostě jedeš rychleji do kopce a na rovině (teda nad těch 25km/h už to je asi makačka, to souhlas). Otázka je pak jak je to bezpečný (pro sebe a okolí) a jaký to má vlastně smysl, když člověk už takhle maká a má natrénováno, tahat třeba o 10 kilo těžší bike, který je ve sjezdíkách ve všem horší, hůř se dává na auto, řeším nabíjení atd. Jestli už pro takovýho borce není lepší mít 10kg karbonovou raketu na XTR v top osazení nebo gravel. Moje zkušenost z, troufnu si říct 95% e-bikerů co potkávám, je, že točí děsně těžký převody na velmi malou frekvenci šlapání jak kopce tak roviny, tím pádem to dominantně tahají elektrikou. Naopak by byl lehčí převod na větší frekvenci šlapání jak asi jezdíš Ty. Tak když jsem srovnával s manželkou celkem prudký a táhlý kopec, kde já jel průměr tepů cca 150 a nahoře už 160 (tedy těch 160+ pro mě dlouhodobě už obtížně udržitelný) a lehce mi dřevěněly nohy, tak žena jela 130 a nohy absolutně necítila. Tj. jela jako naprostá většina e-bikerů a i tak rychleji než já. 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...