kral083 Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 Nevím jak na běhání,ale treku fungují tyhle ponožky skvěle. Ale musí být tak do deseti stupňů. Pak se mi začne potit noha a je to naprd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luftwaffle Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 před 41 minutami, moco napsal: Jsou ty fusekle dobré? Fungují? Mám právě taky Altry Lone Peak 7 a furt laboruji nad dalšími, neboť ten "goráč" někdy potřebuji, zároveň ale úplně nepotřebuji další boty Jo jsem spokojený trek i běhání, mráz, sníh a voda na pohodu Mam je raději než profi Kanady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luftwaffle Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 Nad 10 stupňů je nepoužívám…. Altry dokonale vyschnou po pár kilometrech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 před 20 minutami, luftwaffle napsal: Jo jsem spokojený trek i běhání, mráz, sníh a voda na pohodu Mam je raději než profi Kanady profi Kanady mě rozesmály Poslední profi kanady byly první model GTX verze pro speciální síly, resp. se potom dostaly i k "normálním" vojákům. Ale to je jen tak mimo téma, jinak komerční Prabos boty a kanady určené pro speciální jednotky jsou fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
luftwaffle Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 před 29 minutami, moco napsal: profi Kanady mě rozesmály Poslední profi kanady byly první model GTX verze pro speciální síly, resp. se potom dostaly i k "normálním" vojákům. Ale to je jen tak mimo téma, jinak komerční Prabos boty a kanady určené pro speciální jednotky jsou fajn. Mam bačkurky lowa z8n doporučený od cajtu a vojáků Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 před 10 minutami, luftwaffle napsal: Mam bačkurky lowa z8n doporučený od cajtu a vojáků Tak to ano, já myslel, že mluvíš o profi AČR Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 25. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2024 (upraveno) Když mě nikdo nepochválí, tak to musím udělat sám dobře ty dnešní dvoufázák. Tak jen už čekám, kdy mi zase vypne imunita a skolí mě nějaká rýmička Upraveno 25. ledna 2024 uživatelem Ajaj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sido Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 před 9 hodinami, Ajaj napsal: Když mě nikdo nepochválí, tak to musím udělat sám dobře ty dnešní dvoufázák. Tak jen už čekám, kdy mi zase vypne imunita a skolí mě nějaká rýmička Dobře ty přijde me to celkem přísná porce na jeden den, ale tak verim ze vis co delas Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 Já to nevím. Ale trenér prej jo. Já to musím jen odběhat. A přežít. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sido Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 před 55 minutami, Ajaj napsal: Já to nevím. Ale trenér prej jo. Já to musím jen odběhat. A přežít. rozumím mám na tyhle metabolický sebevraždy trochu jiný názor, ale tak já sem měkota držím palce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 @Ajaj hodně libový! ty tepy nízký... pecka a nechápu. (dost mne sereš! ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 @hopa26 - co ja na suchu, to ty ve vode Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 Kdyz uz te tady mam, se optam. Chtelo to tuhle abych bezel intervaly.( nebavi mne to ale poslechnul sem) Zajima mne, co je vertikalni oscilace a vertikalni pomer. K cemu je ten udaj dobrej. Diky. (jak sem byl smutnej vcera z povidani o duchodu, ze sem hloupej a ze nechapu proc ve stari dostanu uplny hovno, utekl jsem si spokojene ke stipani dreva, kde se cejtim bezpecne. Nikdo mne tam nemuze nicit a rikat, ze tomu nerozumim. ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 (upraveno) vertikální oscilace je výška o kterou povyskočíš během jednoho kroku vertikální poměr je poměr vertikální oscilace a délky kroku a ty tvoje hodnoty jsou bych řekl až super, pěkná práce Upraveno 26. ledna 2024 uživatelem pebe Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 Jsi přítel! Děkuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ajaj Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 a když takhle z vesela budeš poskakovat dál, tak i v důchodu se budeš mít fajn. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sido Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 před 1 hodinou, hopa26 napsal: Kdyz uz te tady mam, se optam. Chtelo to tuhle abych bezel intervaly.( nebavi mne to ale poslechnul sem) Zajima mne, co je vertikalni oscilace a vertikalni pomer. K cemu je ten udaj dobrej. Diky. (jak sem byl smutnej vcera z povidani o duchodu, ze sem hloupej a ze nechapu proc ve stari dostanu uplny hovno, utekl jsem si spokojene ke stipani dreva, kde se cejtim bezpecne. Nikdo mne tam nemuze nicit a rikat, ze tomu nerozumim. ) je to jak píše @pebe co je však z toho grafu zřetelný je to, že máš nadprůměrně nízký vertikální poměr a oscilaci, super, ale máš strašně krátký krok, což naznačuje, že jsi buď už hodně zkrácený co se týká rozsahu šlach a nebo prostě zbytečně cupitáš. To se sice může zdát jako efektivní u těch pomalých temp, ale pro ty rychlejší je to strašně neefektivní. Kadence 200 kroků za minutu je sice úctyhodná, ale proto aby jsi bežel rychlejí je potřeba zejména protáhnout krok. Při tempu pod 4min/km což je takové slušné běžecké tempo kde, by jsi musel mít při délce kroku 1m kadenci 240 a to je skoro nereálný, takže krátký krok tě limituje v tom zrychlit při stejném úsilí. A IMHO s délkou kroku ti samozřejmě vzroste ten vertikální poměr a oscilace, protože budeš muset trochu víc povyskočit není to nic k řešení, ale pokud bys měl ambici zrychlit tak bych rozhodne zkoušel protáhnout krok a necupitat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sido Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 (upraveno) takhle třeba vypadá můj záznam intervalového tréninku.... v tom rychlém intervalu tj tempo 3:20 km, mam naprosto tragickou vertikální oscilaci i kadenci 182 z/m, ale délka kroku je 1,64m. To ve výsledku znamená že mám úplně naprd techniku a kdejaký Keňan, který má délku kroku klidně 1,8m kadenci 190 a vertikální oscilaci třeba 6cm, má svůj běh oproti tomu mému neuvěřitelně efektivní a proto taky mj. dokáže běžet tímhle tempem mnohem dýl než já. Tak či onak délka kroku hraje zásadní roli, prostě s krátkým krokem se běhat rychle při vší dobré vůli nedá.... Upraveno 26. ledna 2024 uživatelem sido Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hopa26 Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 Sido, dekuji. Jak mi na uplnym behacim zacatku kfl radil , delal sem indianskej beh a pomalu si pridaval rychlost malejma kruckama. Že se tim cupkanim jakoze minimalizuji otresy na klouby, abych si neoddelal nohy a zvyknul si na ten uplne novej a neznamej pohyb. A vydrzelo mi to doted- proste nedelam dlouhy skoky-abych si neco zbuhdarma narazma nenamahal a neznicil. Tak ja si tam zkusim zaradit obcas zaradit novum a prodlouzim kroky, co to udela s casem. Ono mi o nej sice mic nejde, ale kdyz uz si vas platim, radite trenujete tak at vidite vysledek. Diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sido Odesláno 26. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2024 před 12 minutami, hopa26 napsal: Sido, dekuji. Jak mi na uplnym behacim zacatku kfl radil , delal sem indianskej beh a pomalu si pridaval rychlost malejma kruckama. Že se tim cupkanim jakoze minimalizuji otresy na klouby, abych si neoddelal nohy a zvyknul si na ten uplne novej a neznamej pohyb. A vydrzelo mi to doted- proste nedelam dlouhy skoky-abych si neco zbuhdarma narazma nenamahal a neznicil. Tak ja si tam zkusim zaradit obcas zaradit novum a prodlouzim kroky, co to udela s casem. Ono mi o nej sice mic nejde, ale kdyz uz si vas platim, radite trenujete tak at vidite vysledek. Diky! @hopa26 hele běhej jak ti to vyhovuje, za mě jsi skvělej plavec kde smekám tohle byla spiš běžecká teorie a jen takovej drobnej návod jak se případně posunout... jinak ale naprosto souhlas, krátký krok, nízká oscilace je pro tělo šetrný a nepředpokládám že chceš začít běhat výkonnostně Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se