Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Taky gratuluju k prvnimu zarezu. ;-)

Mohu se zeptat, kolik jsi nabehal tri mesice pred PM, tzn. v breznu, dubnu, kvetnu?

Odesláno

Jasne

brezen - 0.0

duben - 40

kveten - 50

a take me prekvapilo, ze me dost boleli bicaky ;-)

Taky gratuluju k prvnimu zarezu. ;-)
Mohu se zeptat, kolik jsi nabehal tri mesice pred PM, tzn. v breznu, dubnu, kvetnu?

Odesláno

Utrejchu, já taky gratuluju, byl to hezký závod, po tom lijáku počasí jak na objednávku .-)

Hele, nwm, co jinak za sporty děláš, jakej máš vybudovanej základ ve vytrvalosti, ale s tím náběhem, co uvádíš, klobouk dolů! 1/2 M už je tak dlouhej, že nad anaerobním prahem zaběhnout nejde, a taky když nohy nejsou zvyklé, tak se ozvou. Fakt, klobouk dolů! (A příště, větší respekt k závodu - určitě si to víc užiješ .-)

Odesláno

Ja prubezne trochu behal uz pres zimu jenom v breznu holt nebylo kdy ... 

jinak taky gratuluju, doufam zes dal aspon osobak ;-)

Utrejchu, já taky gratuluju, byl to hezký závod, po tom lijáku počasí jak na objednávku .-)

Hele, nwm, co jinak za sporty děláš, jakej máš vybudovanej základ ve vytrvalosti, ale s tím náběhem, co uvádíš, klobouk dolů! 1/2 M už je tak dlouhej, že nad anaerobním prahem zaběhnout nejde, a taky když nohy nejsou zvyklé, tak se ozvou. Fakt, klobouk dolů! (A příště, větší respekt k závodu - určitě si to víc užiješ .-)

Odesláno

Jasne

brezen - 0.0

duben - 40

kveten - 50

a take me prekvapilo, ze me dost boleli bicaky ;-)

Tak to tě upřímně obdivuju.

Mě by se s takovou kilometráží na start nechtělo, protože vím jak bych se pak druhou polovinu trápil.  :sick01:

Odesláno

2:27 na polku = 7min/km, čo je hodne výklusové tempo. Samozrejme, nič v zlom, som len rád, ak niekto, kto nemá možnosti na plný tréning, to nezabalí a zabojuje i keď to potom v závere bolí. Zvolil si vhodné tempo. Len chlapi s mierou, poznám prípady, keď cieľ bez adekvátneho tréningu nielen psychicky zdeptal, ale vykoledoval si zranenie.

Odesláno

Tak jestli je to jeho první půl maratón je úspěch, že doběhl do cíle. Já dneska po 2 měsících si šel po 2 zaběhat (1 běh byla zkouška jak na to bude reagovat kotník) a cítil jsem dost ztrátu výkonu, protože jsem neměl moc pohybu kvůli výronu. Chtěl jsem to vyhecovat na půl maraton, ale nakonec 14,5km za 1:15 , nechtěl jsem to zas přehnat ať si nepřivodím nějaké další zranění :D.

Odesláno

ja jsem tento tyden zkousel behat a dychat nosem... celkem mile me prekvapilo, ze jsem svou trasu ubehnul v pohode...

kdybych tak chtel behat, k cemu je to dobre, trenuju tak neco? nepristupuju k behani moc vedecky, takze tohle neznam, vetsinou to moc neresim a proste beham, protoze me to bavi :)

Odesláno

teoreticky tak buduješ základní vytrvalost. Kdybys chtěl zrychlit(třeba na závody), tak se vkládají kratší intenzivnější úseky

Odesláno (upraveno)

Ty jo tak to jsme se museli potkat cestou :) Byl to i můj první 1/2 maraton a když jsem viděl jak už půl dne lije tak jsem mel chut se na to vykašlat :D

S náběhem jsem to měl podobně jako ty, a ten závěr byl nepříjemný - Hlavně ten kopeček mezi Termalem a cílovou rovinkou  ;) V září se chystám do Ústí, tak snad nebudu tentokrát liný na přípravu a maličko zkrátím ten čas :)

Jo a odkaz na ofic. foto, třeba jsi mě tam potkal ;)

http://www.ktfoto.com/fotografie/mattoni-pul-maraton-karlovy-vary-2014/?query=2780

Ja prubezne trochu behal uz pres zimu jenom v breznu holt nebylo kdy ... 

jinak taky gratuluju, doufam zes dal aspon osobak ;-)

Upraveno uživatelem stampee
Odesláno

teoreticky tak buduješ základní vytrvalost. Kdybys chtěl zrychlit(třeba na závody), tak se vkládají kratší intenzivnější úseky

myslis fartlek?

• po 2 týdnech...
Odesláno

Tak moje problémy s achilovkou, se nakonec podařilo diagnostikovat.

Mám ostruhu na patní kosti. Tentokrát tedy shora. Celkem jsem si oddychl, že to není žádný zánět, ale jasný důvod bolesti s jasným léčením.

Odesláno

to léčení ostruhy je celkem zdlouhavé, mě to vyřadilo z běhání na pár měsíců a úplné odeznění pak přes rok. Čím to léčíš ?

Měl jsem ostruhu před čtyřmi lety ze spodu patní kosti. To jsem po běhu nemohl ani chodit jak to bolelo. Dostal jsem na to 10x ultrazvuk. Nejsem schopen říct na jak dlouho mě to vyřadilo s tréninku, protože v té době mě z tréninku vyřadila operace menisku. Ale co si vzpomínám, tak už po pěti ultrazvucích se to lepšilo a ůplné odeznění tak týden, možná dva.

Tak doufám, že to bude podobné i teď.

Odesláno

tak snad Ti to půjde opět rychle, já měl taky ze spodu a 10x ultrazvuk, 10xmagnet, 10x laser, na rázovou vlnu jsem se neodvážil ve finále to ale spíš uzdravil zmíněný čas a trpělivost

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...