Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bíťáku: jenže Ty jsi zkušený běžec, a co je pro Tebe klusík, je pro jiného střední tempo - nebo dokonce závodní tempo na 1/2M. V nějakém rozhovoru s Danem Orálkem jsem četl, že vyklusává na tempu 6 minut.

To máš vlastně pravdu. Letos v červnu to bude 20 let od mého prvního závodu. Kudla to to letí.

Při kvalitách Dana se mi zdá 6 minut hodně pomalé i na regenerační výklus. Tím IMHO nerozvíjí nic. Ale možná se pletu, nejsem trenér.

Odesláno

Dava mi neco muj styl behani, ktery provozuji takto. Chuze TP135, rozbehnu se k TP180, pak zase chuze k TP150 a zas beh k TP180 atd.? Chci behat abych zhubnul, nejde mi o vytrvalost, ani vzdalenosti, jen abych zhubnul. Trasu mam 7km.

Odesláno (upraveno)

Pokud se chůzí dostaneš na 150 tepů, tak bych to spíš zatím jen chodil. Tím zrychlením na 180 tepů si na vytrvalosti moc nepomůžeš. Až ti tepy chůzí tak vysoko nepůjdou, tak přidat chůzi s hůlkama, běhat až potom.

Mám to takhle vyzkoušené na sobě i na přítelkyni, nějakou dobu to trvá, ale ten přechod do běhu je potom víc v pohodě.

Napsat, že chceš hubnout a ne mít vytrvalost není až tak pravda. Ono je potřeba nejdřív nějakou vytrvalost mít, aby tělo mohl spalovat víc tuky než cukry. 

A hubne se (bohužel) u stolu, ten pohyb venku to víc umocní, to je pravda. Ale základ je přiměřená strava.

Upraveno uživatelem pebe
Odesláno

Ahoj bežci, má někdo z vás zkušenost s tzv. skokanským kolenem? Nikdy jsem na to netrpěl, ale ted mě cca měsíc trápí bolest na předsní straně kolene, pod čéškou. Údajně je to od přetížení předního steheního svalu. Dal jsem tomu 14 dní klid, hodně protahování. Když už se to zdálo OK, zkusil jsem vyběhnout a po cca 5km volně je to zpět. :-( Budu rád za jakou koliv radu

Odesláno

Jidelnickem jsem uz zhubnul, ted kdyz jsem trochu lehci, tak beham. Az dosahnu mety ke chlubeni, tak se pochlubim v sekci Kila dolu. Chodim od prosince. Kdyz jen pujdu tak mam 138, beh ke 180 a necham to klesnout chuzi ke 150, pak zase beh. Chuzi mam kolem 10min/km.

Odesláno (upraveno)

Diky chlapi, ted jsem si precetl neco o chuzi a jsem zase o neco chytrejsi, behani je pro me kontraproduktivni. K narozeninam si chci koupit Fivefingers od Vibram, tak budu jen chodit, mam supr trasu. Jdu si precist jeste odkaz od Pebe.

Tohle mam za vesnici.

post-5074-0-03368700-1455531887_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem gorlo
Odesláno (upraveno)

Diky chlapi, ted jsem si precetl neco o chuzi a jsem zase o neco chytrejsi, behani je pro me kontraproduktivni. K narozeninam si chci koupit Fivefingers od Vibram, tak budu jen chodit, mam supr trasu. Jdu si precist jeste odkaz od Pebe.

Tohle mam za vesnici.

Hele ja 3 roky 3-4x tydne hodinu chodil a nezhubnul jsem ani deka. Pak jsem zacal behat (na hranici s dechem) a k tomu drobet upravil stravu a 15 kilo dole za 3 mesice. Je to dost individualni - pokud budes behat, vyplacas vic energie nez chuzi. Jde jen o to, si pak nedat dve piva nebo tabulku cokolady, ale maso se zeleninou.. Upraveno uživatelem Jeremy
Odesláno

Prestal jsem zrat, ale jen jist a od prosince mam 8 kilo dole. Jim trikrat denne posledni jidlo v pet odpoledne a spat jdu i hladovej, napiji se sklenici vody a hlad je pryc. Takhle mi to vyhovuje a dele vydrzim bez jidla, predtim jsem mel po trech hodinach krece v zaludku, ted vydrzim pet hodin, coz se mi hodi v praci, kdy neni nekdy snadne se jit najist. Mam pomale traveni, tak mi to vyhovuje. Snidani si dam bohatou, obed s mensi prilohou a vecer jen ovoce.

Odesláno

Osobně jsem nejvíc zhubl jakmile jsem začal jíst 5x denně. A hodně spát. Poslední jídlo klidně v 19hod, pokud jdu spát ve 22hod. Obě svačiny (9 a 15hod) mám menší (ovoce s jogurtem/kefírem, odpoledne plus vločky a semínka). Dopoledne víc sacharidů, odpoledne méně sacharidů a více bílkovin. Přílohy neomezuju, lepek mi nevadí, takže pečivo(celozrnné) nevynechávám.

Není od věci si dojít někam na vyšetření, nechat si stanovit bazální metabolismus, případně i nějaký jídelníček. Něco to stojí, ale pokud to člověk se sebou myslí trochu vážně, investice se vyplatí. Když vemu kolik jsem nastrkal do kola a vybavení, věcí na běhání, tak to jsou zanedbatelné částky.

Odesláno

a kdyz si dam tmavy rohlik, maslem mazany, sunkou a syrem vlozenym s ledovym salatem, tak je to dobry? Tohle si davam kdyz jsem v praci. Kdyz jsem doma, tak si dam pomeranc, nebo jablko.

Odesláno (upraveno)

Mně třeba bylo řečeno, že ovoce na druhou večeři nevadí, ale tak max to jedno jablko. Mozek pracuje i v noci a nějaké ty sacharidy potřebuje

Ale ne jako večeři :)

Já mám k večeři cca 100g pečiva, k tomu buď 100g šunky nebo 30%sýra nebo 3 vejce, papriku nebo dvě rajčata. Jít spát o hladu, tak blbě usnu a ráno jsem utahanější než večer.

Možná by nebylo od věci to přesunout do Kila dolů

Upraveno uživatelem pebe
Odesláno

Na druhou večeři (kolem 21:30) dávám 1/2 tvarohu odtučneného. Do toho lžičku medu, ořechy nebo lžička marmelády. Dobrý, rychlý, bílkovyny tam jsou a trochu cukrů neuškodí

Odesláno (upraveno)

Tak jsem zpatky, dnes jsem zvolil rychlejsi chuzi. A ja se trapim behem.

Zapomel jsem napsat TP147

post-5074-0-72338100-1455540982_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem gorlo

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...