Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 145
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
Pak jsi ideální člen nově vzniklého Prim klubu, Hanusene :D :D :D

takovou poctu si snad ani nezasloužím, ale každopádně díky za nabídku, Slavíku :-D

Odesláno

Přiznám se, že nejsem hodinář, ale mohl by mi někdo ze zasvěcených vysvětlit v čem je rozdíl mezi Prim Linea a Archimede Arcadia? Nějak si nedokážu srovnat a odůvodnit ten skoro 2,5 násobek ceny. Rád bych podpořil českou značku a českou práci, ale kde je ta přidaná hodnota, kterou tím získám?

Děkuji předem za otevření očí. A malá poznámka na závěr-při googlování a srovnávání, mi jako cena, za kterou bych PRIM bral - ve standardu - vychází 13.000.

Odesláno
Přiznám se, že nejsem hodinář, ale mohl by mi někdo ze zasvěcených vysvětlit v čem je rozdíl mezi Prim Linea a Archimede Arcadia? Nějak si nedokážu srovnat a odůvodnit ten skoro 2,5 násobek ceny. Rád bych podpořil českou značku a českou práci, ale kde je ta přidaná hodnota, kterou tím získám?

Děkuji předem za otevření očí. A malá poznámka na závěr-při googlování a srovnávání, mi jako cena, za kterou bych PRIM bral - ve standardu - vychází 13.000.

Kdyz se ti nezda cena, nekupuj. Pokud je Elton spokojeny se svymi prodeji, tak tezko cenu snizi. Ale chapu tve pozastaveni, sam jsem premyslel (a premyslim stale, ac prozatim ukojen vintage Doxami) o decentnich oblekovkach/kosilovkach a kdyby byly Linea za tech 16k (jak byvaly), tak by byly vaznym kandidatem. Pri jejich soucasne cene bych volil spis hodinky Stowa Antea, ktere jsou taky uzasne. Mozna budu trochu zklamany, mozna ne, ale nebudu se o Elton kvuli tomu opirat. Abych se vratil k puvodni otazce, co nabizi Linea oproti AA. Mne osobne se Linea libi vic, AA me prilis neberou. Jsou to decentni hodinky, ale me neoslovily. Kdybych si jedny z nich musel koupit, volil bych i pres markantni cenovy rozdil primky. Podle meho nazoru bys mohl podobnou otazku polozit napriklad i v pripade Tag Heuer Carrera, ktere stoji jeste vic. Clovek si musi vybrat, ktere se mu libi vic a zaroven je ochotny akceptovat jejich cenu.

Odesláno

Skalisi, zajisté máš pravdu. Já ovšem už pár let prodávám spotřební zboží a můžu Tě ujistit, že zákazníci se ptají úplně stejně jako Olda335, přičemž identické dotazy klade jak velkoobchod, tak i koncový zákazník - "co je tam pro mně navíc, když mám platit o (třeba) 20% vyšší cenu?" Přičemž naše zboží je také z kategorie, kde líbí-nelíbí hraje velikou roli, snad ještě větší než u hodinek, i cenová úroveň +- odpovídá.

Lidi prostě chtějí vědět, za co dávají peníze.

Odesláno

Já vím, že si mohu vybrat, zda koupit či nekoupit. Šlo mi jen o to, zda jako laik nepřehlížím nějaký detail, který by onen násobek ceny vysvětlovat, nebo alepoň snižoval. Protože ,bez urážky, mi PRIM nepřijde jako taková značka, která by onu přirážku mohla odůvodnit svým jménem. Ta STOWA je hezká, ale rozdíl v ceně už není tak markantní proto jsem volil Archimede. A je mi líto, že díky z mého pohledu nešťastně zvolené cenové politice, nebudu mít čeký výrobek. Zatím se mi to vyjma notebooku a LCD vždycky podařilo.

Odesláno
Nějak si nedokážu srovnat a odůvodnit ten skoro 2,5 násobek ceny. Rád bych podpořil českou značku a českou práci, ale kde je ta přidaná hodnota, kterou tím získám?

Vždyť sis sám odpověděl a to dokonce ještě dřív, než ses zeptal :-) Pokud se Ti oboje hodinky líbí (přibližně) stejně, tak onou přidanou hodnotou je pak už jen Tvůj dobrý pocit z toho, že jsi podpořil českou značku a českou práci.

Já osobně bych při výběru z těchto dvou konkrétních modelů volil Archimede a to i pokud by byly za stejnou cenu jako ty primky. Jakkoli je jejich logo na ciferníku řvavé, pořád řve méně, než to moderní logo Prim. Kovové plastické indexy jsou další věc, které se mi u Archimede líbí (stejně jako na starších primkách s lisovanými ciferníky, kde je to řešeno stejně).

Návštěvník YPO
Odesláno

...nechci to tu přehazovat na jinou kolej, ale zhruba před hodinou jsem měl v ruce tyhle tissoty(chronometr, limitovaná edice,slušný kalibr,zdařilý vzhled a cena cca 25t), chtě nechtě přišlo i díky vzhledu srovnání s primem ---- ještě , že jsou malé, už bych je měl na ruce ...

Návštěvník YPO
Odesláno
Přiznám se, že nejsem hodinář, ale mohl by mi někdo ze zasvěcených vysvětlit v čem je rozdíl mezi Prim Linea a Archimede Arcadia? Nějak si nedokážu srovnat a odůvodnit ten skoro 2,5 násobek ceny.

... dovolím si ještě jednu vtipnost, staženou ze Seznamu ... přesně to vystihuje ... :lol:

Odesláno
Vždyť sis sám odpověděl a to dokonce ještě dřív, než ses zeptal :-) Pokud se Ti oboje hodinky líbí (přibližně) stejně, tak onou přidanou hodnotou je pak už jen Tvůj dobrý pocit z toho, že jsi podpořil českou značku a českou práci.

Já osobně bych při výběru z těchto dvou konkrétních modelů volil Archimede a to i pokud by byly za stejnou cenu jako ty primky. Jakkoli je jejich logo na ciferníku řvavé, pořád řve méně, než to moderní logo Prim. Kovové plastické indexy jsou další věc, které se mi u Archimede líbí (stejně jako na starších primkách s lisovanými ciferníky, kde je to řešeno stejně).

No tak v tom případě je přirážka za patriotismus docela velká. Já čekal, že tam bude nějaká skrytá kvalita a ono nic :crying_anim: . Takže asi STOWA ALTEA a PRIMkám přeju ať se daří. A třeba se někdy v budoucnu sejdeme na ceně akceptovatelné z obou stran.

Odesláno
No tak v tom případě je přirážka za patriotismus docela velká. Já čekal, že tam bude nějaká skrytá kvalita a ono nic :crying_anim: . Takže asi STOWA ALTEA a PRIMkám přeju ať se daří. A třeba se někdy v budoucnu sejdeme na ceně akceptovatelné z obou stran.

Nejsi nahodou horolezec, kdyz vidim to "Altea"? Stowy jsou Antea a jsou to krasne hodinky. Neber to jako rypnuti, tak jsem to nemyslel, jen me pri slovu "Altea" napadl jeden model od Lanexu (dnesni Tendon)...

PS: Sorry za OT

Odesláno
Nejsi nahodou horolezec, kdyz vidim to "Altea"? Stowy jsou Antea a jsou to krasne hodinky. Neber to jako rypnuti, tak jsem to nemyslel, jen me pri slovu "Altea" napadl jeden model od Lanexu (dnesni Tendon)...

PS: Sorry za OT

Spíš Seat, tipuju...

Odesláno
Díky Prime za přání 2009.

Já přeji, ať se Eltonu daří!

Bob

Co je to v levém rohu, dole, noha? :notworthy:

To je, jako, PF pro zákazníky ??? :suicide_anim:

Asi jsem to nepochopil, ale ať se jim daří.

Odesláno
Co je to v levém rohu, dole, noha? :notworthy:

To je, jako, PF pro zákazníky ??? :suicide_anim:

Asi jsem to nepochopil, ale ať se jim daří.

Předpokládám, že PF pro zákazníky jen jan ta kartička (a obálka) na fotce, tzn. že noha není součástí přání ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...