skalis Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Tak čínskej rolex zafungoval. A teda EX60 se vyrábí ve Švédsku, takže čínani "jen" shrábnou profit. Jako jo, EX60 má jedinou nevýhodu - debilní malej a hranatej volant, ale jinak je to přesně fit mezi hravý, nevycválaný CLA a příjemně nudný ID.7. Akorát, když nebudu mít kliku, tak na něj bude čekačka jak na ten rolex.
Josef01 Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Tak tady Němci taky vyrábí škodovky a asiati Hyundai, tak to prostě ve světě je. Co jsem slyšel od majitelů klasických Volv, že už to dávno není ono a zlaté původní Volvo. Jinak Volvo z těch testovaných aut žere nejvíc a tedy má dojezd jaký má. ID.7 a CLA je úplně jinde.
skalis Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Vyloucit CLA byla volba rozumem, vybrat EX60 oproti ID.7 zase citem .
Josef01 Odesláno 14. září Nahlásit Odesláno 14. září Mě se to EX60 moc nelíbí, ale to je celkem vedlejší. Často o tom mluví v superlativech a dojezd 810 km. Já bych byl při zemi a verze s 91 kWh baterií má tak průměrný dojezd 500 km, v zimě dálnice 360 km. Auto je potřeba půjčit na ideálně týden, pak se dá říci, že si to člověk osahal.
skalis Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září Možnost půjčit na týden není a nebyla, nejštědřejší byl v tomto Mercedes, auto bylo na víkend. Volvo na půl dopoledne a VW na projížďku s prodejcem bez možnosti delší zápůjčky. Čistě objektivně by kterýkoliv z nich pro mě bylo víc než dostatečný, pracovně autem jezdit nepotřebuju s vyjímkou cesty do Vídně nebo do Prahy na letiště několikrát za rok. Jinak budu auto používat soukromě, jezdit 80% po městě (objektivně by stačilo tím pádem menší auto) a zbytek trasy typicky 200 km. Jestli je to 500 nebo 600 km není zásadní. Nahradit plnohodnotně auto pro 5 lidí to nemusí, ale mám ambici postupně rodinu na běžné trasy přesedlat do tohoto, abychom se v elektromobilitě naučili "chodit". Proto tahle velikost a ne malý auto. Nejsem fanda SUV, XC60 bych nechtěl. Elektrický V60 zatím nedělají a EX60 není typický SUV, proto mě chytlo, i když jsem ho původně neměl ve výběru. Selling point je Volvo bezpečnost a praktický "drobnosti" typu integrovaný podsedáky. A samozřejmě je tam ten emocionální element "beru ho, protože můžu". 1
Igicz Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září ID4 a 5 jsi zkusil? Kamarád (3 děti) koupil ještě menší 3ku a pokud se vyloženě nebalí někde na dovolenou na lyže, tak naftové Volvo V60 už jen stojí v garáži. Neseděl jsem v tom, ale dojmy od kamarádů na prostor v ID3 a ID5 jsou velice kladné. Sám tak lehce sonduju el. možnosti a ty ID4/5 ideálně GTX mám v hledáčku. Koukám na auta od roku 2023.
Ajaj Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září tak jo. Nadešel čas. Po M3 competition a X5M jsme se rozhodli zachránit svět a jít do elektra. Hybrid ne. Nejsme schopný se rozhodnout mezi BMW (kde jsme posledních 10 let) a Mercedes (před 12 lety nadšení z CLS Shooting Brake). nějaké osobní zkušenosti pro/proti jednotlivé značce?
skalis Odesláno 15. září Nahlásit Odesláno 15. září před 2 hodinami, Igicz napsal: ID4 a 5 jsi zkusil? Kamarád (3 děti) koupil ještě menší 3ku a pokud se vyloženě nebalí někde na dovolenou na lyže, tak naftové Volvo V60 už jen stojí v garáži. Neseděl jsem v tom, ale dojmy od kamarádů na prostor v ID3 a ID5 jsou velice kladné. Sám tak lehce sonduju el. možnosti a ty ID4/5 ideálně GTX mám v hledáčku. Koukám na auta od roku 2023. ID.4 a 5 se mi vysloveně nelíbí, připadají mi, jako by golf dostal píchanec od vosy a napuchl. Enyaq od Škodovky mi přijde o parník hezčí i ergonomičtější. ID.3 je menší auto, to ho diskvalifikuje z racionálního i iracionálního hlediska. Ale výběr už je za mnou. Kdybych musel udělal krok zpět od Volva, vybral bych ID.7, v tom mám jasno. 1
Josef01 Odesláno 20. září Nahlásit Odesláno 20. září Udělal jsem si aplikaci pro sledování spotových cen elektřiny, protože mi žádná z dostupných aplikací úplně nevyhovovala. Pokud ji někdo chce vyzkoušet, může ji samozřejmě neomezeně používat. Jen nezapomeňte v nastavení zadat správné hodnoty distribučních poplatků a dalších položek podle svého tarifu. To nabíjení v sobotu a v neděli je stále výhodné, v týdnu už to taková hitparáda nebude. V pravém sloupci lze také nastavit konkrétní časový interval, pro který aplikace vypočítá průměrnou cenu za kilowatthodinu. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1 2
skalis Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září EX60 objednáno, akorát dodací doba aktuálně vypadá na květen... ID.7 by byla do konce roku 1
Josef01 Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září před 2 hodinami, skalis napsal: EX60 objednáno, akorát dodací doba aktuálně vypadá na květen... ID.7 by byla do konce roku Četl jsem tuhle reklamu : 歐洲啊,讓中國摧毀歐洲吧,這樣你就會過得很好。
DavidLC Odesláno 25. září Nahlásit Odesláno 25. září před 1 hodinou, Josef01 napsal: Četl jsem tuhle reklamu : 歐洲啊,讓中國摧毀歐洲吧,這樣你就會過得很好。
DavidLC Odesláno 27. září Nahlásit Odesláno 27. září Hotel Na farmě, pár km od D11, cca půlka mezi PHA/HK, asi dobrá cena,jídlo o.k. a prázdno.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kloubik Odesláno 30. září Nahlásit Odesláno 30. září Koukám že už jsou nějaké info venku o ID.Tiguan, čekal jsem s čím přijdou a říkal si že by to mohl být docela dobrý kandidát. A trochu doufal že budou chtít podpořit prodeje nějakým výrazným zlepšením, zároveň odskočit Škodovce, a dají konečně na MEB+ lepší/větší baterku aby se dostali na deklarovaný dojezd 700km o kterém se roky píše v souvislosti s MEB+. Ale koukám baterka pořád 77kW, dojezd 560 km, takže v zimě na dálnici se bavíme o 250 km max u většího rodinného auta? Docela zklamání.
kloubik Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října (upraveno) Jinak včera jsem narazil na tohle video review BMW iX3 a teda slušně ho strhali. V Evropě si to asi žádnej youtube influencer nedovolí. Ale víceméně potvrdili můj názor ohledně interiéru, že interiér byl stavěný pro čínský trh, ale ten jim mezitím utekl a začal se orientovat na domácí značky. Překvapivé bylo hodnocení jízdy - vevnitř hluk, velký přenos vibrací do interiéru, odezva řízení nic moc. Okomentovali to tak, že se to skoro nerovná ani běžnýmu spotřebnímu segmentu. V Evropě akorát jeden Polák (Marek Drives in English) komentoval při uvedení že to auto je vevnitř překvapivě hlučný. Elektrická platforma je super, Gen 6 motory, nové baterky, nabíjení, řešení architektury.....z toho byl Vaculík hotovej a to je asi společně s relativně OK cenou důvod že se to zatím v Evropě prodává. Upraveno 1. října uživatelem kloubik
Mr. Sandman Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Tak zrovna tihle strhají cokoliv nového... E53 AMG je podle nich tragédie. Oni by ideálně chtěli E30 aby dnes někdo vyráběl, ale to už se nestane. Už si za ty roky nevidí do huby...
kloubik Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října Ok, je to možné...tenhle kanál nesleduju. Kouknul jsem včera akorát na tohle video, a pak Teslu Y L(ong), kterou dost vychválili. Kamarád včera přebíral novou Y Premium s FSD, tak se těsím na testování. Ženě se nejvíc líbí Peaq, tak snad se bude už za nějaký čas dát půjčit někde třeba na víkend.
tenge Odesláno 1. října Nahlásit Odesláno 1. října V 27. 9. 2026 v 14:50, DavidLC napsal: Hotel Na farmě, pár km od D11, cca půlka mezi PHA/HK, asi dobrá cena,jídlo o.k. a prázdno.. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. tak tohle je konečně super, na první dobrou vidíš cenu za kw
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se