Aleš 75 Odesláno 29. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2022 Pokuď je preference modrá tak taky jeden tip. https://kraff.pl/zegarki-eterna/8628-eterna-1948-legacy-date-automatic-295141801700.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shewcza Odesláno 29. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2022 Za zvážení jistě stojí i tyto Tissot: https://www.helveti.cz/tissot-gentleman-automatic-silicium-t1274071104100 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kex Odesláno 30. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 V 28. 11. 2022 v 16:43, raiwi napsal: Strojek Powermatic 80 - pochybnosti kvůli plastovým součástem jsou tu časté, je opravdu nějak problematický? Ve Swatch Group obchodním názvem "Powermatic 80" označují celou rodinu strojků: ETA C07.1XX -- to jsou ty s těmi plastovými díly kroku a je zde podezření, že se krok opotřebuje rychleji (ale zase bude jeho případná výměna možná levnější), ETA C07.6XX -- běžný kovový krok, ETA C07.8XX -- běžný kovový krok + silikonový vlásek setrvačky, tzn. výrazně vyšší odolnost stroje vůči magnetickým polím. Čili kromě C07.1XX se toho není třeba bát. Powermatic má sice oproti původní ETě 2824 sníženou frekvenci kvůli dosažení 80-ti hodinové rezervy nátahu, ale na přesnosti se to podle všeho neprojevilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chegi Odesláno 30. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 Podle tvých specifikací by přicházely v úvahu i tyto MIDO, které se pohodlně vejdou i do budgetu: https://www.helveti.cz/mido-baroncelli-signature-gent-m037-407-11-041-01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raiwi Odesláno 30. listopadu 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 Opět všechny zdravím, a všem díky za tipy a názory. Pokud tedy jde o frekvenci a přesnost Před hodinou, Kex napsal: Čili kromě C07.1XX se toho není třeba bát. Powermatic má sice oproti původní ETě 2824 sníženou frekvenci kvůli dosažení 80-ti hodinové rezervy nátahu, ale na přesnosti se to podle všeho neprojevilo. pak nižší frekvence by neměla (přinejmenším ne bez dalšího) znamenat nižší přesnost? Tedy ani v případě jednoho ze dvou mých hlavních favoritů, těchto Longines https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-longines-lyre-l49604926/ V 29. 11. 2022 v 13:50, Chegi napsal: Pro Longines kromě historie a zvuku mluví i téměř dvojnásobná doba nátahu, namísto obvyklých 38 hodin. Je ale otázka, jak snížená frekvence změní přesnost chodu. by nižší frekvence (25.600/h, strojek L.888 neboli více či méně poupravená ETA 2892) neměla být problém? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 30. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 12 minutes ago, raiwi said: Opět všechny zdravím, a všem díky za tipy a názory. Pokud tedy jde o frekvenci a přesnost pak nižší frekvence by neměla (přinejmenším ne bez dalšího) znamenat nižší přesnost? Mam Powermatic 80 C07.611 v Certine a su to najpresnejsie hodinky co som mal. Cca -1 az -3 s/d podla toho co sa s nimi robi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kex Odesláno 30. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 před 3 hodinami, raiwi napsal: ... nižší frekvence (25.600/h, strojek L.888 neboli více či méně poupravená ETA 2892) neměla být problém? Z ciste fyzikalniho principu nema frekvence na presnost vliv vubec. Pri prakticke realizaci samozrejme ano ve spojeni s kvalitou vyroby kola setrvacky (homogenita materialu, dokonalost vyvazeni) a vlastnostmi vlasku. Evidentne to ETA vyrobne zvladla natolik, ze si muze dovolit frekvenci snizit. A jak pise Shaggy: Dari se ji to zrejme velmi dobre. Nebal bych se toho vubec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chronopetr Odesláno 30. listopadu 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2022 Chlapi, mám už 4 roky Tissot Luxury Powermatic 80 Chronometer, tzn. se zatracovaným strojkem s umělohmotnými komponenty. Hodinky šlapou naprosto bezchybně a vypozorovaná odchylka je cca 2-3 s/24 hodin do plusu. Tzn. snížená frekvence evidentně vliv na přesnost nemá. Otázkou je dlouhověkost. Dle hodinářů tady se v patřičných vláknech dá vyčíst, že komponenty lze objednat samostatně, např. kotvu v řádu stovek Kč. Celé strojky pak od 1500,- Kč do snad 5000,- za řadu silicium. Zkrátka, absolutně není potřeba se toho bát. A pokud někdo narazil na nepovedený kus...bavíme se hodinkách za 10-20 tisíc. Jen zde na fóru se člověk dočte o spoustě reklamací u hodinek řádově o desitky tisíc výš... Howg, domluvil jsem, přeji šťastnou ruku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raiwi Odesláno 1. prosince 2022 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2022 Zdravím, a opět všem díky za info. Problém (pokud se dá mluvit o problému, tohle jsou příjemné starosti :-)) se do značné míry vyřešil sám - spolufavorizované Longines se včera vyprodaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 1. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. prosince 2022 před 7 hodinami, raiwi napsal: Zdravím, a opět všem díky za info. Problém (pokud se dá mluvit o problému, tohle jsou příjemné starosti :-)) se do značné míry vyřešil sám - spolufavorizované Longines se včera vyprodaly. Za mě dobrý ty FC co máš v topu jsou fakt moc pěkný! Sice nemaj výdrž a wr, ale jsou fakt moc pěkný, máš dobrej vkus. Pak se mi líbí ty Hamiltony a samozřejmě Orisy ( moje krevní skupina). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 3. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2022 Mrkni ješte na značku Epos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel87 Odesláno 3. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2022 před 1 hodinou, Gustaf napsal: Mrkni ješte na značku Epos Mě na Eposech vadí jedna věc switzerland a dole swiss made, je to až moc redundantní. To tam kua nemůžou dat jen epos a hotovo?? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vareka Odesláno 3. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2022 V 30. 11. 2022 v 19:09, Chronopetr napsal: Chlapi, mám už 4 roky Tissot Luxury Powermatic 80 Chronometer, tzn. se zatracovaným strojkem s umělohmotnými komponenty. Hodinky šlapou naprosto bezchybně a vypozorovaná odchylka je cca 2-3 s/24 hodin do plusu. Tzn. snížená frekvence evidentně vliv na přesnost nemá. Otázkou je dlouhověkost. Dle hodinářů tady se v patřičných vláknech dá vyčíst, že komponenty lze objednat samostatně, např. kotvu v řádu stovek Kč. Celé strojky pak od 1500,- Kč do snad 5000,- za řadu silicium. Zkrátka, absolutně není potřeba se toho bát. A pokud někdo narazil na nepovedený kus...bavíme se hodinkách za 10-20 tisíc. Jen zde na fóru se člověk dočte o spoustě reklamací u hodinek řádově o desitky tisíc výš... Howg, domluvil jsem, přeji šťastnou ruku! Měl jsem Tissot Powermatic v COSC variantě cca 2 roky a strojek šlapal skvěle, nátah byl dokonce ještě o pár hodin delší než deklarovaných 80hodin Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 3. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2022 před 5 hodinami, Pavel87 napsal: Mě na Eposech vadí jedna věc switzerland a dole swiss made, je to až moc redundantní. To tam kua nemůžou dat jen epos a hotovo?? Njn, ten napis je nejspíš součástí loga. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
klobadysek Odesláno 9. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2022 Ahoj, tak přispěji osobním názorem. Ze všech uvedených mě připadají "hodinářsky" rozhodně nejzajímavější ty Certiny. Rezerva nátahu lepší než cokoliv z uvedených, tato verze Powermaticu má kovový krok, jsou odolnější než většina zde zmíněných kousků (100 metrů WR, nivachronový vlásek) a big date je užitečná a zajímavá komplikace kterou v této ceně nikdo jiný nemá. A pokud Ti jde o značku tak má rozhodně zvuk . Za mě parádní univerzály s přidanou hodnotou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 9. prosince 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. prosince 2022 (upraveno) Připojím sem svojí zkušenost... Mám Certiny DS-1 se strojkem Powematic 80 (25 kamenů, vlásek Nivachron). Přesnost je famózní -1 až -3 sekundy za den, stejně jako výše zmiňuje kolega @shaggy Jde-li ve výběru hodinek mimo jiné i o modrou barvu, za mě bych si dovolil navrhnout tyto: https://www.helveti.cz/certina-ds-1-powermatic-80-c029-807-11-041-02 Na slunci je jejich barva přímo okouzlující Upraveno 9. prosince 2022 uživatelem dragys27 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raiwi Odesláno 12. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Ještě jednou všechny zdravím, a zde, na špatné fotce, pořízené špatným telefonem a třesoucí se rukou, je výsledek: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raiwi Odesláno 12. ledna 2023 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2023 Zůstalo tedy u mé původní volby - nikdo z vás tu tyhle FC nějak zásadně nesepsul, a na místě (poté, co už předem odpadl hlavní konkurent z Vašich doporučení zde, Longines), byly ještě konkurencí, která mi trochu motala hlavu, Edox (https://www.tovys.cz/panske-hodinky-edox-les-vauberts-85011-3-nin-automatic-open-heart-p-162004/), sám nevím proč, předem jsem je vůbec neměl jako tip, na ruce se mi taky líbily, i když na Open Heart netrpím (doporučení prodejce nicméně bylo pro FC, ačkoli za Edoxy by utržil pár tisíc navíc), a pak vámi zde také zmiňované Certina DS-1. Takže všem děkuji za názory a pomoc, a třeba jednou, až si budu moci dovolit třeba IWC Portofino, se na vás zase obrátím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dragys27 Odesláno 13. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2023 Hlavně, že to dobře dopadlo a vybral sis k vlastní spokojenosti. Tak ať FC dobře slouží a dělají radost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Spongebob Odesláno 13. ledna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. ledna 2023 Gratulace a za mě palec nahoru, líbily se mi od začátku. FC rozhodně lepší volba než Certina! Zkus pak ještě lepší fotku bez fleku na skle atak pro umocnění dojmu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se