safi Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 (edited) Zkusím vykopnout úvahu, jak by měly ideální neexistující Tudory. Aneb Tudor zatím nevyužil všechny kombinace velikostí, pouzder, materiálů a barev. Za mne: 39mm, výška max 11mm, datum, bez GMT, keramická lunetou, nebo ideálně celé v keramice a s gumou a lá Rubber. Jo a průhled na strojek v šedo-černém provedení alá BB Ceramic. Jaké jsou vaše vysněné / ideální neexistující Tudory? Edited December 29, 2022 by safi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vanilla Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Ale takové již existují. Tudor North Flag Ideální výška, bez GMT, datum, keramická luneta, průhled, inhouse strojek, 70h rezerva nátahu. Můžeš je mít na tahu nebo na jejich pogumovaném řemenu, který je mimochodem super. Dvakrát jsem je prodal a dvakrát to byla chyba Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 (edited) Ale nemají celo keramickou lunetu a leštěné a lesklé ručky a číslice / indexy. U mě jsou těsně pod hranicí “chci je”. Edited December 29, 2022 by safi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campino Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Ako BB chrono s malými zmenami: vyška max. 13, keramická tachymetrická luneta, ruky v tvare palice, podlhovasté indexy, bez dátumu, príp. s dátumovym oknom vo farbe ciferníka Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior300 Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 BB GMT, su skoro dokonale. Uz len keramicku vlozku lunety a mozno malicko nizsie. A boli by uplne "exaktlich". Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 Ano, výška Tudor hodinek je trošku problém. Rolex GMT jsou o 1-2 mm nižší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warann Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Ja jsem skromnej. BB58 v klasickym provedeni jsou pro top a asi vlastne nej hodinky co jsem mel (vim, jsou to hodinky pro ty co nemaji na Rolex, ale ty jsem taky nejaky mel a jsou v tom hodnoceni zahrnuty). Ty materialy jako keramika zas tolik neresim, datum nejen nepotrebuju, ale ani nechci. Tvar, vyska, strojek atd za me taky Ok. Takze snad jen lepsi tah, resp. spona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 Sponu z BB Pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
steel Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 me by stacili jiz neexistujici Tudor submariner 79090 v modre a to beze zmen ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiliano Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 V podstatě stříbrný BB58 v ocelovým pouzdru, s náramkem se sponou z BB Pro, s matnou keramickou vložkou lunety a s datem. Strojek se 70 hod. rezervou. Plný dýnko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
warann Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 před 4 hodinami, safi napsal: Sponu z BB Pro? To se tusim nekde resilo, ale nevim zda to jse prehodit, pripadne jaka je cena toho naramku. Ostatne je mam tedka na kuzi s origo preklapeckou a jsem prekvapive spokojenej - jak funkcne a z hlediska pohodli, tak vzhledove. Link to comment Share on other sites More sharing options...
patprom Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Mě by stačilo upravit stávající GMT - přidat regulovatelnou sponu (něco na způsob easylink by stačilo) a předělat tah na 20 - 18 mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radik Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 (edited) A zrovna u Tudorů považuju za všestranně dokonalý 42mm Pelagosy, jen s drobnou mouchou týkající se lícování indexů. To by ale pak AD nemohl při dotazu na to tvrdit, že je to ruční výroba a hodinky by ztratily to kouzlo. Takže je to vlastně klad Edited December 29, 2022 by Radik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Micey Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Bez napisu “Tudor”, vyrobeny treba Sinnem, ice-hardening od Damaska, funkcni spona s extenzi, typu co je na IWC naramku, trubicky od Ballu, vevnitr spring drive. Takovy Tudory bych si s chuti koupil! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tenglis Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 před 4 hodinami, Emiliano napsal: V podstatě stříbrný BB58 v ocelovým pouzdru, s náramkem se sponou z BB Pro, s matnou keramickou vložkou lunety a s datem. Strojek se 70 hod. rezervou. Plný dýnko. Souhlas. Plus ještě vnitřní AR. A to datum by mělo být na 3. hodině. Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 před 37 minutami, Micey napsal: Bez napisu “Tudor”, vyrobeny treba Sinnem, ice-hardening od Damaska, funkcni spona s extenzi, typu co je na IWC naramku, trubicky od Ballu, vevnitr spring drive. Takovy Tudory bych si s chuti koupil! To stojí za to poslat jejich marketingovému oddělení. Ale souhlas. Na BB PRO by se nějaký tvrdokov hodil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emiliano Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 před 1 hodinou, Tenglis napsal: Souhlas. Plus ještě vnitřní AR. A to datum by mělo být na 3. hodině. Já bych raději datum na 6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kobliha Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 (edited) Z vašich reakcí vyplývá, že by se Tudor mohl skutečně přejmenovat na Black Bay. Takže dovolte malou úvahu: Značce by zřejmě prospělo, kdyby dokázala vytvořit novou, podobně silnou řadu jako je BB. Myslel jsem si, že právě North Flag mohl být předzvěstí řady "moderních" Tudorů, ale to se bohužel nestalo. Zřejmě neoslovil zákazníky, kteří kupují Tudor a přitom myslí na R, ale jen ty, kteří kupují Tudor protože chtějí Tudor. Každý z nás má jinou představu o designu hodinek, proto jen pár detailů, které by se podle mě mohly na nové řadě objevit: 3D řešený ciferník, vnitřní luneta, do které zasahují hodinové indexy ala Pelagos aplikované luminiscenční indexy bez rámečků (případně s rámečky u společenské verze), pokud možno se vyhnout kombinaci kulatých a obdélníkových indexů vyřešení datumovky na 3.hodině jejím vytažením k obvodu cifru, aby byla symetrická s indexem na 9.hodině (to umožní i zvětšit číslice datumovky) vyvinout rodinu "Tudor" fontů, které by nebyly dominantní ale díky drobným detailům se staly charakteristickými pro značku (využít i na datumovce) kombinace nejen úpravy povrchů, ale i materiálů na těle/tahu hodinek upínání tahu a řemenů bez nástrojů, standardní rozteče nožiček spona tahu s mikroregulací bez nástrojů asi to hlavní - neměly by zasahovat do hájemství BB/Pelagos, tedy ne styl potápky Asi jsem se moc zasnil. Chápu, že žák nemůže předstihnout učitele. Edited December 29, 2022 by Kobliha Link to comment Share on other sites More sharing options...
safi Posted December 30, 2022 Author Report Share Posted December 30, 2022 (edited) @Kobliha: Dobře ty! Bylo by fajn, kdyby Tudor udělal i "společenštější verzi NF", protože žlutá barva je super na outdoor a na šplhání po kopcích, ale k obleku se moc nehodí. Tudor by u této verze mohl použít leštěné indexy a číslice s luminiscencí.Protože samotné pouzdro a tah jsou super! Edited December 30, 2022 by safi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATOM Posted December 30, 2022 Report Share Posted December 30, 2022 mely by vypadat takhle. Nic bych na nich nemenil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts