Přejít na obsah

Rozborka Cal.68

Doporučené příspěvky

• po měsících...

LEN TAK LETMO SOM TO POZREL a: keď si zostavíme súkolie, tak si potom namontujeme pružník ? pero ? a nasledujeskúška súkolia, keď trošku pootočíme kľúčom, súkolie sa točí a po dobehnutí  sa krokové kolo nepatrné vráti, vtedy jesúkolie OK ... čiže najprv súkolie a skúška a potom KOTVA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...
  • Po letech...

Ahojte,

právě dělám přípravu na zimu.

Konečně nakupuju vercajk a lupu, a chtěl bych si rozebrat a dát do kupy cal.68. A tak bych se chtěl vážených členů zeptat, jestli náhodou  někdo nemá uložené fotky, které zde byly v 1. příspěvku tohoto vlákna, kde byl nafocen krok za krokem při rozborce a sborce.

Bohužel je už nemá ani autor.prvního příspěvku.

Předem tisíce děkovných mailů :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsících...

Dobrý den pánové,

u jednoho kalibru se mi asi protáčí pérko a chtěl bych to opravit. Poradili byste mi, jak rozebrat pérovník? Nějaký pátek jsem teď nic nerozebíral, ale jestli si správně pamatuji, tak byl v plíšku, který je vsunut do těla pérovníku malý otvor (jako na tomto obrázku http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/100/IMG_4479.JPG) , pomocí kterého se pak dal plíšek "vypáčit". Tenhle pérovník ale nic takového nemá a plíšek dosedá jen s malými spárami.

Odkaz ke komentáři

Pokud se ti protáčí péro, tak bude pravděpodobně prasklé. Rozebrat se to dá vymáčknutím za střed z druhé strany, ale osobně bych to nedělal, a raději vzal druhé (komplet pérovník)  z nějakého vraku. Několikrát jsem se to pokoušel měnit, a ten čas strávený při navíjení péra zpět jsem mohl využít jinou účelnou prací.Nemám na to žádný vybavení, ale pokud na tom trváš, tak se připrav na bolavý a rozřezaný prsty. Pokud však nedisponuješ nějakým přípravkem na navíjení.

Odkaz ke komentáři

Pasuje tam bez problémů i z verze s datumem 68. Nový bych se snažil pořídit kdekoli u nějakého hodináře, né však u měniče baterek v obchoďáku, ale někde ve městě u opravdového hodináře.Možná by uměl opavit i ten ztrhaný. Jinak bych se nebál koupit nějaký vrak na aukru.Alespoň si osaháš rozborku a následně i výměnu pérovníku.Někde jsem to tady i s Manťákem popisoval a ne jenom já.Je to jednoduchá výměna na pár minut.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Díky moc za rady, hodinky jsem už úspěšně opravil. Šáhnout do nich se nebojím, sehnal jsem si pár kalibrů, na kterých to trénuji, jenom to navíjení pérka jsem před tím ještě nedělal. Teď na to mám grif a i bez vybavení ho navinu tak do minuty, jenom ho občas motám na druhou stranu :D

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...