prukajda Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Traktory mají velký ciferník, vše se vyndává horem. musíš tedy sundat rámeček se sklem, vše ostatní už Ti vypadne samo do klína..... OK, díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 LEN TAK LETMO SOM TO POZREL a: keď si zostavíme súkolie, tak si potom namontujeme pružník ? pero ? a nasledujeskúška súkolia, keď trošku pootočíme kľúčom, súkolie sa točí a po dobehnutí sa krokové kolo nepatrné vráti, vtedy jesúkolie OK ... čiže najprv súkolie a skúška a potom KOTVA. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 11. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2010 Jeden detail navíc- zkouška soukolí pomocí nátahu má význam až po namazání a ten vratný pohyb je důkazem, že je vyčištěno a namazáno dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 NO NA TO SOM ZABUDOL ... čistáá pravda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
diver60 Odesláno 16. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. listopadu 2010 Pěkná rozborka sborka.No nic jdu brousit šroubováky ale nejslabší mám 3,5 ale ještě musím pořídit nějakej vrack na trénování Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
minex Odesláno 29. listopadu 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. listopadu 2010 Ahojchtěl bych se zeptat, mám kalibr 68.4 ale u seřizování chodu mám ještě stupnici + a -, tady na obrázcích ta stupnice není. Dalo by se z toho usoudit z jakého jsou roku??Dík Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel67 Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Ahojte,právě dělám přípravu na zimu.Konečně nakupuju vercajk a lupu, a chtěl bych si rozebrat a dát do kupy cal.68. A tak bych se chtěl vážených členů zeptat, jestli náhodou někdo nemá uložené fotky, které zde byly v 1. příspěvku tohoto vlákna, kde byl nafocen krok za krokem při rozborce a sborce.Bohužel je už nemá ani autor.prvního příspěvku.Předem tisíce děkovných mailů Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Ono to zmizelo? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Každopádně to můžeš zkusit stejně, jako když jsem já přebastlil kal.64 na automat. Prostě jsem před každým krokem při rozebírání udělal fotku a potom jsem to podle těch fotek skládal zpátky - a tiká. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
financ Odesláno 26. září 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. září 2013 Fotky zmizely z vice vlaken. U vlakna kal. 97 se znovu objevily po vlozeni noveho obrazku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) Zdovolením sem dám jednu fotku kal 68.3, abych zobrazil ostatní fotky a pomohl tím jednomu z kolegů k samoopravě hodinek.Výměna pérovníku. Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2013 skodna - díky moc! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 12. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. prosince 2013 Poděkování patří spíš Honzovi Mantovi. To ten mě poradil jak ty fotky zviditelnit. Za málo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.P Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 Dobrý den pánové,u jednoho kalibru se mi asi protáčí pérko a chtěl bych to opravit. Poradili byste mi, jak rozebrat pérovník? Nějaký pátek jsem teď nic nerozebíral, ale jestli si správně pamatuji, tak byl v plíšku, který je vsunut do těla pérovníku malý otvor (jako na tomto obrázku http://www.ceske-kralovstvi.cz/files/100/IMG_4479.JPG) , pomocí kterého se pak dal plíšek "vypáčit". Tenhle pérovník ale nic takového nemá a plíšek dosedá jen s malými spárami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 Pokud se ti protáčí péro, tak bude pravděpodobně prasklé. Rozebrat se to dá vymáčknutím za střed z druhé strany, ale osobně bych to nedělal, a raději vzal druhé (komplet pérovník) z nějakého vraku. Několikrát jsem se to pokoušel měnit, a ten čas strávený při navíjení péra zpět jsem mohl využít jinou účelnou prací.Nemám na to žádný vybavení, ale pokud na tom trváš, tak se připrav na bolavý a rozřezaný prsty. Pokud však nedisponuješ nějakým přípravkem na navíjení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.P Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 Děkuju za radu, první neúspěšný pokus s navíjením mám za sebou Dají se pérovníky koupit i někde jinde než v ceske-kralovstvi.cz? Pro kalibr 66 mají teď vyprodané, skladem mají jenom pro kalibr 50 a 52. Nevíte, jestli jsou zaměnitelné? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 Pasuje tam bez problémů i z verze s datumem 68. Nový bych se snažil pořídit kdekoli u nějakého hodináře, né však u měniče baterek v obchoďáku, ale někde ve městě u opravdového hodináře.Možná by uměl opavit i ten ztrhaný. Jinak bych se nebál koupit nějaký vrak na aukru.Alespoň si osaháš rozborku a následně i výměnu pérovníku.Někde jsem to tady i s Manťákem popisoval a ne jenom já.Je to jednoduchá výměna na pár minut. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 (upraveno) už jsem to našel je to přízpěvek 5288 http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34326-prim-v-inzerci/page-265#entry1057554 Upraveno 23. března 2014 uživatelem skodna Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 23. března 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. března 2014 Jenom při vydávání pérovníku z vraku nech strojek napřed úplně dojít do konce, jinak péro rádo praská. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek.P Odesláno 6. dubna 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. dubna 2014 Díky moc za rady, hodinky jsem už úspěšně opravil. Šáhnout do nich se nebojím, sehnal jsem si pár kalibrů, na kterých to trénuji, jenom to navíjení pérka jsem před tím ještě nedělal. Teď na to mám grif a i bez vybavení ho navinu tak do minuty, jenom ho občas motám na druhou stranu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se