Přejít na obsah

Chmg limitka volume II - nůž

Doporučené příspěvky

Omlouvám se, že vstupuji do již téměř hotového projektu, ale mám velkou touhu něco napsat k výběru.

V první řadě bych v případě zavíracího nože zvolil nůž MKM Malga 5 nebo 6, případně MKM Campo 7

1. Hlavní čepel je z ocele M390 nebo nově CPM Magnacut.  Victorinox má proti těmto ocelím na čepeli "konzervový" plech.

2. Střenky jsou již z výroby z Micarty a jsou na šroubech.  Mydlinkovi by možná ? odpadla spousta práce, protože by použil stávající střenky.

3. Na výběr jsou tedy tři různé skladby želez MKM Malga 5 nebo 6, MKM Campo 7 při zachování "stejného" (délka) nože s lepší ocelí hlavní čepele.

Odkaz na výrobce: https://www.mkm.it/en/ca/folding/94.html

Koupit se to dá samozřejmě i v českých prodejnách.

img26718d0fcbfde51b58ba14aaad398_1__63940953d368cc4b0ea03844483157dcc496fd29_z1.jpg

mkm_campo_7.jpg

mkm_malga_6.jpg

mkm_malga_5.jpg

Upraveno uživatelem Šťovík
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 1,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Victorinox je taková nožová Festina.

Nikdo kdo to s nožema myslí vážně si ho na trek nevezme. Možná na svůj poslední trek.

Éra Victorinoxu skončila, když se to začalo vyrábět a  kupovat v různých barevných sběratelských edicích pro mastňáky z paneláku, aby zaplnily své šuplíky nesmyslama.

Nicméně nechtěl jsem čeřit stojaté vody, ale jenom to posunout do fáze "chci opravdu nůž" na který se mohu spolehnout a ne jenom "nějakou limitku".

Tak přeji dobrou volbu.😉

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že u nože týhle kategorie jde o úplný prd, respektive právě o tu limitku=zbytečnou kokotinu, nikdo s tím nepojede to Tajgy, nebo na Aljašku s pocitem, že je to nástroj pro přežití. Většina s tím bude max čistit houby, ukrojí si salám, nebo si ustřihne zatrženej nehet. Pívo s tím asi taky otevřeme...

Odkaz ke komentáři

Mám doma mezi 20 a 30 noži. Mezi nimi třeba několik crk a hinderery.

a vinox mě nijak neurazi. 

ale já to s nožema vážně nemyslím.

Jen jsem slíbil manželce, že přestanu utrácet za hodinky, tak jsem nože zvolil jako levnější variantu.

jenze se to pak zase nějak zvrtlo. 😀

Upraveno uživatelem John_Lenon
Odkaz ke komentáři

před 2 hodinami, Šťovík napsal:

Victorinox je taková nožová Festina.

Nikdo kdo to s nožema myslí vážně si ho na trek nevezme. Možná na svůj poslední trek.

Éra Victorinoxu skončila, když se to začalo vyrábět a  kupovat v různých barevných sběratelských edicích pro mastňáky z paneláku, aby zaplnily své šuplíky nesmyslama.

Nicméně nechtěl jsem čeřit stojaté vody, ale jenom to posunout do fáze "chci opravdu nůž" na který se mohu spolehnout a ne jenom "nějakou limitku".

Tak přeji dobrou volbu.😉

Hele většina nás má nožů mnohem více v různých cenových relacích.  Můj nejdražší nůž je za 20k, nejlevnější za 800 Kč. S Victorinoxem pro účely tet9 limitky nemám naprosto problém. 

Odkaz ke komentáři

před 5 minutami, Šťovík napsal:

Jasné.

Už jsem to pochopil.

Není důležité na čem ten odznáček chronomagu bude uchycený, hlavně, že na něčem bude a bude to jako naše.

Taková jakoby pokrytecká limitka. Festina fuj, Panerai huj. 😀

V pohodě, omlouvám se, že jsem do toho vnesl nepořádek.

Tak je to tvůj názor. Zbytečně arogantní a namachrovanej a dokonce i osobní, ale ok, proč ne 🙂 

Odkaz ke komentáři

Pokrytectví spatřuji v tom, že jste schopní umýt prdel lecjakým hodinkám, které nejsou dost dobré na běžné nošení, "protože ego by mi to nedovolilo nosit", ale šitku nůž si do kapsy klidně dáte.

To je celé.

Nemíním tu jitřit vášně, ale čtu si to tu, protože mi to zde přijde ještě celkem v pořádku.

Jestli jsem mým vstupem do tohohle vlákna někoho rozvášnil, tak to opravdu nebylo cílem a už to budu jenom z povzdálí sledovat jak si chrochtáte blahem.

Odkaz ke komentáři

Právě teď, Šťovík napsal:

Pokrytectví spatřuji v tom, že jste schopní umýt prdel lecjakým hodinkám, které nejsou dost dobré na běžné nošení, "protože ego by mi to nedovolilo nosit", ale šitku nůž si do kapsy klidně dáte.

To je celé.

Nemíním tu jitřit vášně, ale čtu si to tu, protože mi to zde přijde ještě celkem v pořádku.

Jestli jsem mým vstupem do tohohle vlákna někoho rozvášnil, tak to opravdu nebylo cílem a už to budu jenom z povzdálí sledovat jak si chrochtáte blahem.

Děkujeme 🙂 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Šťovík napsal:

... to budu jenom z povzdálí sledovat ....

To "povzdali" bych prosil aspon dva metry od "klavesnice"....

Chapu sice, ze kdyz u nekoho mira arogance nasobne prevysuje miru inteligence ma zapotrebi se prezentovat za kazdou cenu. Nicmene mozna jeste v parlamentu by to proslo bez posvimnuti. 

Odkaz ke komentáři

Tak vášně asi nejitříš, protože si troufnu říct i za ostatní, že je nám celkem u prkýnka co si kdo myslí o tom, co tady děláme, protože je to vlastně jen taková blbost a nikdo to nijak zvlášť neprožívá. Já bych jako pokrytectví bral, kdybychom tady tvrdili, jakej šperk mezi nožema tvoříme...a ta paralela s hodinkama trochu kulhá, protože bejt kritickej k hodinkám na hodinkovým fóru je docela přirozený a asi bychom dostali stejně nandáno s touhle naší ptákovinou na fóru s nožema a bylo by to na místě.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...