matejcaha Odesláno 17. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2024 Pribeh s Arnoldem mi pripomnel muj posledni navrat se sluzebni cesty do USA. Mel jsem v batohu AP-cka (na stridani) a pul hodiny jsem dohledaval ke vsemu fakturu v emailu nez velmi mila pani celnice usoudila, ze se mnou nic nebude a fakt to asi nepasuju. Priste si faktury vytisknu a pribalim do prirucniho zavazadla. Usetri to spoustu casu a nasranyho taxikare co na mne cekal. To nemluvim o tom, ze jsem mel na zacatku hledani 5% baterky v mobilu. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-schwarzeneggera-zadrzeli-na-letisti-v-mnichove-40457666 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Davis Odesláno 18. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 (upraveno) Tak ak máš na ruke hodinky, tak je to OK a ak druhé v batohu, tak to už musíš deklarovať fakturou z kúpy? A ak nosím na obidvoch rukach hodinky, tak to sa bere zas ako? Upraveno 18. ledna 2024 uživatelem Davis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Violoncello Odesláno 18. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Arnie v tom umí chodit. AP personalized pro Terminátora za 20k E Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 18. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 před 4 hodinami, Davis napsal: Tak ak máš na ruke hodinky, tak je to OK a ak druhé v batohu, tak to už musíš deklarovať fakturou z kúpy? A ak nosím na obidvoch rukach hodinky, tak to sa bere zas ako? Ja musel hledat fakturu i pro to co jsem mel na ruce. Spis mi prislo zajimave, ze fotka hodinek "pred odletem", ktera byla evidentne z CR nestacila jako dukaz, ze jsem neporidil hodinky v USA. Slecna celnice trvala na fakture. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ragu Odesláno 18. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Zajímalo by mě co by se dělo, kdybys ji neměl. U většiny hodinek z druhý ruky ji člověk prostě nemá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 18. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Slysel jsem, ze v UK maj nauceny rozpoznavani Rolexek. Kdyz nemas doklad, tak je zabavujou. Prijde mi to takovej hon na carodejnice. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roland Sands Odesláno 18. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Takže když jsem např. před deseti lety pořídil hodinky a fakturu s krabicí jsem vyhodil tak mi budou zabaveny... WTF? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 18. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2024 Nemam zkusenosti s odvolanima a zpetnym dokazovanim jestli meli celnici pravdu nebo ne. Za mne lepsi priste mit neco s dokladama a mit klid. Nebudu muset resit nesmyslne diskuze s policii jestli jo nebo ne a pak nejake popotahovacky. Obecne mi v tu chvili nebylo 2x hej a to jsem mel vsechno OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
exell Odesláno 19. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2024 16 hours ago, matejcaha said: Slysel jsem, ze v UK maj nauceny rozpoznavani Rolexek. Kdyz nemas doklad, tak je zabavujou. Prijde mi to takovej hon na carodejnice. Teď jsi mě lehce vyděsil. Zítra tam letím, tak uvidíme. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vonmisses Odesláno 19. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2024 před 18 hodinami, matejcaha napsal: Slysel jsem, ze v UK maj nauceny rozpoznavani Rolexek. Kdyz nemas doklad, tak je zabavujou. Prijde mi to takovej hon na carodejnice. A když budu mít doklad například od bazaru apod. tak ten taky snad platí? Nemůžou chtít jen doklad od AD. A co ostatní luxusní zboží? Třeba kabelky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 19. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2024 Není sú to nejaké urban legends? Chapem že od niekoho chceli doklad keď mal 2 a viac hodiniek. Ale keď mam 1ks na ruke? Na základe čoho by žiadali doklad o kúpe, akého právneho základu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 19. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2024 Mne to cely prijde jako buzerace. Prece kdyz poleti nekdo s kabelkou za pul mice, tak taky nemusi dokazovat falturu a nebo ze to nekde dostal. Asi nejaky pozustatky Rolex hypu v dobe covidu klasicky s X letym spozdenim. Jako nerikam, kdyz mas v kurfu full set... ale s moji sushi rolkou v prirucnim zavazadle jsem to fakt necekal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koveras Odesláno 19. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. ledna 2024 Aký Covid? Mníchovské letisko sa už niečím podobným "preslávilo" pred desiatimi rokmi. Karl-Heinz Rummenigge sa volal ten pán, ktorému napálili 250.000€ pokutu za zatajenie dovozu Rolexiek. A áno, pri vstupe do EU môžeš byť náhodne vybraný ku kontrole, či skutočne nezapieraš dovoz nejakeho tovaru kúpeného mimo EU alebo nedovážaš nadmernú hotovosť. A nie, nie sú to urban legends. Osobne som bol vyzdvihávať kamarátku na letisku vo Viedni, čo si z Dubaja priviezla tašku a gate LV a nemala na pokutu, že ich nechcela precliť. A áno, nadáva ešte teraz, že o nikom inom, koho by vychytali nevie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barackpalenka Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 V 17. 1. 2024 v 21:35, matejcaha napsal: Pribeh s Arnoldem mi pripomnel muj posledni navrat se sluzebni cesty do USA. Mel jsem v batohu AP-cka (na stridani) a pul hodiny jsem dohledaval ke vsemu fakturu v emailu nez velmi mila pani celnice usoudila, ze se mnou nic nebude a fakt to asi nepasuju. Priste si faktury vytisknu a pribalim do prirucniho zavazadla. Usetri to spoustu casu a nasranyho taxikare co na mne cekal. To nemluvim o tom, ze jsem mel na zacatku hledani 5% baterky v mobilu. https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-schwarzeneggera-zadrzeli-na-letisti-v-mnichove-40457666 Rada do budúcna. Narodil si sa prvého januára a voláš sa Abdul. V EU to funguje. Univerzálny pas do západných krajín Prislúcha aj modrá anonymná platobná karta od UN. K téme ale, vracal si sa späť do USA? Colné prehlásenie pred odcestovaním by mnoho ošetrilo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 21. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 před 7 hodinami, barackpalenka napsal: K téme ale, vracal si sa späť do USA? Colné prehlásenie pred odcestovaním by mnoho ošetrilo. Vracel jsem se zpet do CR s hodinkama, ktere jsem koupil v CR. Celni prohlaseni v tomu kontextu moc nechapu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
barackpalenka Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 před 16 minutami, matejcaha napsal: Vracel jsem se zpet do CR s hodinkama, ktere jsem koupil v CR. Celni prohlaseni v tomu kontextu moc nechapu Cestoval si z CR do USA. Predbežné colné vyhlásenie so zoznamom vyvezeného tovaru by ošetril obdobný prípad do budúcna. Daný dokument preukážeš pri vstupe do ušanky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matejcaha Odesláno 21. ledna 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 před 32 minutami, barackpalenka napsal: Cestoval si z CR do USA. Predbežné colné vyhlásenie so zoznamom vyvezeného tovaru by ošetril obdobný prípad do budúcna. Daný dokument preukážeš pri vstupe do ušanky. Takze proclit vyvoz AP-cek a pak pri navratu chtit zpatky penize? Neni jednodussi prihodit kopii faktury do batohu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 Matěji, nikoli proclít, ale prohlásit, že je vyvážíš. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 (upraveno) Napr. ak mas na ruke hodinky na remeni z aligatora a nemas k tomu CITES certifikat, tak ti colnici pri vstupe do EU mozu zabavit nie len remen, ale aj cele hodinky. A co je najlepsie, podla zakona to musia zlikvidovat (rozumej oficialne znehodnotit). V USA alebo Kanade ti zabavia "len" ten remen. Colnik, to je najhorsia uniforma. Zlati policajti. Colnu kontrolu od Nemcov som zazil a odvtedy cez Nemecko nelietam.. O zazitkoch s colnicou v Hamburgu ani nehovorim. Su to predsa len vynalezcovia socializmu, tak sa netreba cudovat. Upraveno 21. ledna 2024 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
instant Odesláno 21. ledna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. ledna 2024 (upraveno) On 1/18/2024 at 6:19 AM, Davis said: Tak ak máš na ruke hodinky, tak je to OK a ak druhé v batohu, tak to už musíš deklarovať fakturou z kúpy? A ak nosím na obidvoch rukach hodinky, tak to sa bere zas ako? Colnik ti moze naparit pokutu, clo a DPH na hodinky, ak nevies dolozit ze ich nedovazas, a ma "podozrenie" ze si ich kupil v zahranici - co v pohode sadne aj na jazdene Rolexky. Rozsah "predmetov osobnej potreby" nie je pravedpodobne nikde exaktne definovany a zalezi na posudeni konkretneho uradnika. edit: a bacha na snubne prstene s velkym diamantom - uz som pocul aj taky pribeh. ale to bol snubak za 60tis, ten asi klal oci na 20 metrov Upraveno 21. ledna 2024 uživatelem instant Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se