Přejít na obsah

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 7. 7. 2014 v 22:24, cali napsal:

Rolex, Omega, Breitling a este trochu Hujer, to su znacky ktore v CR hodinkami nepoznamenani ludia ako tak poznaju a povazuju za "lepsie hodinky". Aspon taka je moja skusenost..... Rolex pretoze Rolex. Omega pretoze Bond. Breitling uprimne neviem. A Hujer, tam si tiez nie som isty, ale mam taky dojem, ze sa tu asi dali za komarov pom+1erne lahko zohnat, teda samo ked na to clovek mal.

+1,naprosto souhlasim. Becka asi proto,ze i za komaru bylo mozno sehnat casopis,kde byla jejich reklama

Odesláno
  V 7. 7. 2014 v 22:24, cali napsal:

Rolex, Omega, Breitling a este trochu Hujer, to su znacky ktore v CR hodinkami nepoznamenani ludia ako tak poznaju a povazuju za "lepsie hodinky". Aspon taka je moja skusenost..... Rolex pretoze Rolex. Omega pretoze Bond. Breitling uprimne neviem. A Hujer, tam si tiez nie som isty, ale mam taky dojem, ze sa tu asi dali za komarov pomerne lahko zohnat, teda samo ked na to clovek mal.

Pod tohle se podepíšu. Jak se vžilo Rolex ani nevím, ale pamatuji se, že to vždy bylo synonymum pro ty "nejlepší" hodinky. Omega a Bond - ale myslím, že v originále v knížce měl právě ty Rolády a jezdil v Bentley a nikoliv v Astonu. 

Béčka se IMHO vžily po revoluci, protože se jednalo o jednu z prvních "top" značek co se zde daly sehnat v obchodech. Jejich masivní design je velmi často také nepřehlédnutelný. 

Trochu OT: To je právě prblém, který řeším, protože se mi hodně líbí Omegy Speedy Racing, ale všichni hned ví, že má člověk drahý hodinky. Když si člověk vezme na ruku srovnatelně (nebo samozřejmě podstatně dražší) třeba pilotky od IWC, tak no problem. 

Odesláno

S Omegou je to vazne tak, ludia nepoznaju model, ale idu len po znacke a pripadne sa samozrejme este zaujimaju ci su prave. Napr Omegy za 20K si v praci vsimla a rozobrala so mnou spusta ludi, Primero za 4x viac nezaujalo vobec nikoho.

Odesláno
  V 8. 7. 2014 v 9:36, cali napsal:

S Omegou je to vazne tak, ludia nepoznaju model, ale idu len po znacke a pripadne sa samozrejme este zaujimaju ci su prave. Napr Omegy za 20K si v praci vsimla a rozobrala so mnou spusta ludi, Primero za 4x viac nezaujalo vobec nikoho.

Koho by už zaujalo Primero za 80k? :)

Omegu má veľa ľudí vštiepenú ako značku ešte zo socíku. Omega často figurovala v športových prenosoch. Tissot podobne.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 8. 7. 2014 v 9:36, cali napsal:

Primero za 4x viac nezaujalo vobec nikoho.

Primero neexistuje! Dost jsi me potrapil, premyslel jsem, jestli Panerai nema nejaky novy model nebo se dal vyrobce prezervativu do hodinek. Pak mi doslo, ze asi myslis El Primero od Zenith.

Chudaci novacci na foru. Staci, ze tady bezne pouzivame PP, AP, OP, VC, UN nebo jen cisla u Rolexu, atd. Jeste je pletes nepresnym nazvem.

Odesláno

A aby to bylo jednodušší, co takhle připlést do kategorizace prestiže i cílovou skupinu :)

Protože třeba pro 95% populace budou prestižnější Omegy PO chrono v růžovém zlatě než Pateky v titanu :lol2: (jakékoliv)

Podle mě je to celé nesmysl, dokud se nedá jasné kritérium typu výroba minimálně 50 (100)let, počet inhouse kalibrů (patentů) nad 20 (50,100) do toho zaplést celkový objem produkce, třeba i průměrnou cenu za jedny hodinky od dané značky, použití unikátních materiálů  a milion dalších...

Odesláno
  V 8. 7. 2014 v 11:28, gougy napsal:

A aby to bylo jednodušší, co takhle připlést do kategorizace prestiže i cílovou skupinu :)

V některých oborech, třeba v reklamě se pomocí cílové skupiny manipuluje tak, že i špatný spot je nakonec ten nejúspěšnější, jen aby byl zadavatel spokojený. Tady mi to příjde trošku podobné a podle mě musíme brát celý vzorek, nikoliv jen nějaký výběr :-). Samozřejmě jsou výjimky jako třeba PP nebo VC, které ani masovkou být nechtějí, ale těm značkám jako Zenith, Breitling, Tag Heuer, IWC, UN a dalším 90% představitelům takové té vyšší střední třídy by se podle mě moc líbilo být celoplošným etalonem prestiže jako je Rolex.

A plně souhlasím s tím, co píšeš níže. Muselo by se to celé převést do tvrdých dat, která by šla jasně vyhodnotit a pak by to mělo nějakou reprezentativnost. Třeba na takový výzkum dostaneme dotaci :D?

• po měsících...
Odesláno

Tak jak to je? Zadne rezume asi nebude?

Odesláno (upraveno)
  V 14. 11. 2014 v 11:54, tano napsal:

Tak jak to je? Zadne rezume asi nebude?

Ani být nemůže, vždyť Zenith se propadl o level pod Hublot (nebo Hublot vyšvihnul? :D ), vono se to pořád mění, záleží na tom, kdo je koupí...

Edit: myšleno koupí fabriku, ne hodinky ;)

Upraveno uživatelem gougy
Odesláno

Jasne Gougy, cely svet se meni. Ja jen, ze ta dobra myslenka diskuze nejak vysumela. Osobne bych treba dal prednost Zenithu, pred Hublot z duvodu moc velke moderny H, ale to je jen subjektivni a zaroven pokorny pocit. :)

Odesláno
  V 14. 11. 2014 v 12:56, tano napsal:

Jasne Gougy, cely svet se meni. Ja jen, ze ta dobra myslenka diskuze nejak vysumela. Osobne bych treba dal prednost Zenithu, pred Hublot z duvodu moc velke moderny H, ale to je jen subjektivni a zaroven pokorny pocit. :)

Pro mě to byl šok, designovka se šutrama porazila HH :(

Odesláno

Tak to pro mne taky, asi se prizpusobuji trendum. Nechapu to. :(

Odesláno (upraveno)

před pár lety jsem do ohoto tématu dával nějaké tabulky z výzkumu obliby značek v Japonsku a pak i z malajského hodinkového veletrhu... přišlo mi tehdy zajímavý porovnat si průzkumy dělaný na větší skupině movitějších potenciálních kupců hodinek s tím, co si sami povídáme " tady na foru "

tak znova přispěju něčím trochu podobným - srovnávací  tabulka obliby hodinek v německu, číně a usa  

post-22158-0-94817400-1415979752_thumb.jpg

Upraveno uživatelem parnass
Odesláno

Hodne zajimave, diky.

Odesláno

zdroj je tady... jinak jsem tu tabulku (stejnou) viděl už kdesi jinde... a nevzpomenu si

http://www.watchtime.net/nachrichten/die-beliebtesten-uhren-der-welt/

pokud jsem to dobře pochopil, počítali to nějak podle vyhledávání modelů na chrono24

(pokud je to tak, jak si myslím, tak hodně hrubý překlad by byl tento : pokud nějaký němec zvažuje koupi dražších hodinek, pak nejspíš hledá nějaký rolexy)

ale - chápejte.... je to "tabulka" berme to jen jako tabulku))) aneb "jak se vytváří sociologická znalost"

Odesláno

To je všechno hezký, ale existuje opravdu nějaké "pořadí" sestavené třeba podle skutečného prodeje (jasně asi by se to muselo nějak rozkastovat, páč jenom od kusu je to nesmysl), podle přání zákazníka (dreamwatch), podle úsudku odborníků (např. tvůrců - konstruktérů - designérů hodinek) nebo něco podobného, co by mělo "společný jmenovatel" ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...