Přejít na obsah

Prestiž značek

Kev

Anketa ohledne tvorby pyramidy hodinarskych znacek  

479 hlasů

1. 1. Chcete vytvaret pyramidu znacek?

• Ano
      408
    • Nevim
      33
    • Ne
      41
  2. 2. Pokud ano, podle ceho chcete pyramidu vytvorit?

• Podle ceny (prumerne/maximalni/minimalni)
      22
    • Podle historie dane znacky
      30
    • Podle inovaci, ziskanych patentu a novych reseni/materialu
      52
    • Podle kombinace toho vseho dohromady
      343
    • Nevim/Je mi to jedno hlavne ze neco budeme mit..
      35

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Sem to taky rozsiril :P

1) PP, VC, AP, Lange a synove, Breguet

2) Zenith, IWC, Rolex, UN, JLC

3) Omega, Breitling, OP, Chopard, (Grand Seiko)

4) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Corum, PRIM

5) Tissot, Hamilton, Raymond Weil, Oris, Movado

6) Modni znacky ala Nautica, Armani + Citizen, Seiko, Zodiac..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Krasne jsi to podal akorat by to chtelo rozsirit o dalsi znacky, treba moje MIDO nevim kam zaradit asi k Tissot ale ten kdo to jmeno nikdy neslysel tak to klidne da k Citizen a nebo k Rado jen podle ceny

Já bych Mido dal k Oris nebo k Fortis.

Ale co třeba Certina nebo další oblíbené značky.

Jo a co je ML? Nenapadá mě žádná možnost dekódování....

Odkaz ke komentáři

Nesnáším tyhle amatérský začátečnický dilatantský pokusy, z duše ! Tak to zas musím uvést na pravou míru:

1) V černém chybí prim, prestiž má nedostižnou, popsaly se tu o ní strááááánky, PP tiše závidí - semo tamo je bokem zmíní watchfan, jinak ticho.... !

2) To snad psal videňský komunální zaměstnanec, ne?

3) To asi taky, jak vůbec může to svý povinný vybavení dát do stejný hladiny s tooly mistra bonda, armstronga a italských kolegů ? Na stýva pro sychr úplně zapomněl.

4) kde je oris ?? že by opovrhování kvalitou za výbornou cenu? - jak typické!

5) ten kšunt už je pod mým zorným úhlem, hyn sas mohl vyřádit s týmy brajlexy , nicht war ?

.

.

.

.

.

x) MPM a šlus.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

do řádku 4 bych doplnil

Epos, mají rozsáhlé portfolio, technicky zdatné kousky až po turbo, designově povedené (i když celé je to usedlé)

do řádku 5 bych dopsal

Certinu, sice jsou dnes módní, ale pořád dělají pár pěkných hodinek a mají vlastní nápad v podobě DS

Odkaz ke komentáři

Ty jo, to je zase ale "atraktivní téma" :suicide_anim: To by koukali i kluci z poroty Grand Prix - Horlogerie of Geneva, kde mimochodem Jeremy, Tagy trochu zabodovali :D Ale to bych odbočoval od tématu jako Vás většina. Nechcete radši udělat podle svých poznatků a spokojensoti žebříček prestiže s toho, co máte doma? Ať to blekotání má trochu váhu. Věřím tomu, že se tu dost lidí předbíhá, zda-li dát na vrchol Breguet nebo Zenith a doma ve skříňce má Prim po dědečkovi"

Můj osobní žebříček prestiže dle toho, co v této době znám, jelikož to mám:

1. Tag Heuer

2. Omega

3. Tissot

4. Hamilton

5. Prim

6. Swatch

7. Vostok

Teď to schytám"

Odkaz ke komentáři

Vlastimil: to je blbost, podle té tvé logiky tu budou na špici štajnharty a sejka, protože každej druhej bude psát: Steinhart, Tissot, Casio

Ten tvůj nápad by podle mě matematicky nešel zrealizovat.

Edit: ale jinak nepochybuji o naprosté a správné objektivnosti toho tvého modelu, ale pouze v případě jednotlivců, sloučit to do finální tabulky nepůjde

Edit2: abys měl klid :-) v příspěvku 86 jsem dopsal, co fakt máme

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři

Ty jo, to je zase ale "atraktivní téma" :suicide_anim: To by koukali i kluci z poroty Grand Prix - Horlogerie of Geneva, kde mimochodem Jeremy, Tagy trochu zabodovali :D Ale to bych odbočoval od tématu jako Vás většina. Nechcete radši udělat podle svých poznatků a spokojensoti žebříček prestiže s toho, co máte doma? Ať to blekotání má trochu váhu. Věřím tomu, že se tu dost lidí předbíhá, zda-li dát na vrchol Breguet nebo Zenith a doma ve skříňce má Prim po dědečkovi"

Můj osobní žebříček prestiže dle toho, co v této době znám, jelikož to mám:

1. Tag Heuer

2. Omega

3. Tissot

4. Hamilton

5. Prim

6. Swatch

7. Vostok

Teď to schytám"

to nema moc smysl delat zebricek podle toho kdo ma co doma. tohle byla snaha o nejakou "objektivni" pravdu.

Odkaz ke komentáři

Jen pro zábavu

1) PP, VC, AP, Lange a synove, Breguet, Blancpain, Piaget

2) JLC, Richard Mille, Franck Muller, Parmigiani, Girard-Perregaux

3) Zenith, IWC, Rolex, UN,

4) Omega, OP, Chopard, Corum

5) Breitling, Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Raymond Weil, Oris

6) Tissot, Hamilton, Movado, Gevril, Doxa, Certina

7) Modni znacky ala Nautica, Armani + Citizen, Seiko, Zodiac..

Odkaz ke komentáři

Ale kdyz uz jsme tedy u toho, tak prikladam svoji predstavu - takhle nejak to vnimam ;)

4) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Corum

Mno, tak za me 3 zmeny:

1. Breitling prohodit s ML - precijen ML dela hodinarinu, Breitling stale jenom montuje a vylepsuje. Myslim, ze co do hodinariny, tak Breitling je niz nez Omega, jejich tourbillon neni jejich, nemaji zadny in-house.

Oproti tomu ML ma jak tourbillon (kalibr ML110, nejsem si jisty, jestli si ho delaji sami nebo je third-party)

1666,ml_110_big.jpg

1329,MP7088_PL201_110.jpg

, tak i in-house kalibr - Memoire

maurice-lacroix-memoire-1-watch.jpg

maurice-lacroix-memoire-1-watch-movement.jpg

2. Corum posunout o kategorii vys - uz to psal NiG.

3. Movado bych mozna posunul o stupinek vys - treba uz jenom proto, ze, ac necertifikuji hodinky COSC certifikatem, tak strojky upravuji a serizuji - vsechny. A nepouzivaji do zadnych hodinek zakladni ETU 2824 ale 2892. Na druhou stranu ale nemaji moc sirokou produkci smerem vys... nicmene rozhodne maji na stejnou kategorii s RADO - jsou si IMO hodne podobni, taky maji prevaznou vetsinu produkce v qartzu, taky nemaji moc sirokej vyber komplikaci na mechanickych hodinkach...

Mno, ale neni to tak jednoduchy - spis bych rozdelil nekolik kategorii a pro ty pak utvoril zvlast pyramidy.

Napr. kategorie

"duraz na design a technicke inovace" - zde by Zenith a JLC (kvuli gyrotourbillonu) a ML preskocili napr. Vacheron, Patek, ...

"Dress watches" - zde by Vacheroni a Patekove jasne vladli

"Technologie, hodinarina, luxus a i dostupnost v ramci jedne znacky" - zde by opet vladl Zenith, protoze ma jak uplnej TOP, tak i hodinky okolo 100K

atd... Jenze tech kategorii by asi bylo moc :(

A pak je tu plno znacek, na ktery jsme zapomneli. Namatkou Girard Perregaux, Piaget, Mido, Certina, Hublot, Audemars Piguet, Montblanc, ...........

Odkaz ke komentáři

Sem to taky rozsiril :P

4) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Corum, PRIM

Ale jo, tohle mi přijde fajn.

Já osobně bych totálně vyřadil PRIM, protože nikdo z Fóra je nedokáže zařadit. Lidé tam pracují šikovní, ale ta značka i jejich modely jsou zoufalé, takže například já bych je dal až tak na 10 level. Někdo jiný zase na 1-2 level. Takže pryč.

Jakkoli nemám japonce (myšleno hodinky a auta) rád, Seiko bych viděl o level výše, zvlášť pokud poslední jsou módní značky. Přeci jen se ti kluci už slušné strojky naučili dělat.

Tj co takhle?

4) Longines, TH, ML, Fortis, Rado, Corum

5) Tissot, Hamilton, Raymond Weil, Oris, Movado, Seiko

6) Modni znacky ala Nautica, Armani + Citizen, Zodiac..

Odkaz ke komentáři

Ok, chápu, tak pokud dle osobního přesvědčení, tak je mi tento předešlý žebříček také příjemný, až na malé změny"

2) Zenith, IWC, Rolex, UN, JLC, Chopard

3) Omega, Breitling, TH, OP

4) Longines, ML, Fortis, Rado, Corum

5) Tissot, Hamilton, Raymond Weil, Oris, Movado, Seiko, Citizen

6) Modni znacky ala Nautica, Armani, a miliony dalších ....

Odkaz ke komentáři

boo-beek - on zaklad podle ceho jsem vychazel neni o vrcholnych modelech te ktere znacky, ale o tom hlavnim proudu co prodava - parametry na rychlo zvoleny byly cena/prestiz/kvalita (odhadovano) - pokud bychom totiz brali vrcholne modely, tak by se polovina znacek tlacila v prvnich dvou patrech a zbytek by byl plonkovej na dne ;) Takze treba Omega ac ma turbo, svuj stroj atp, tak proste do druheho patra nemuze. Stejne tak B, pokud pujdes k Dusakovi a prohlednes si vitrinu B a Omegy zjistis, ze cenove, +/- vybavou atd se jedna o temer stejne hodinky, tam rozdil tridy, pokud se zase nebude brat spicka ledovce, neexistuje..

No a nektery znacky jsou na pomezi kategorii, at uz z duvodu vrcholnych modelu, tak i beznych rad, viz treba ML, ktere by mohlo poskocit vys, ale kdyz se kouknes do vylohy a k beznemu prodeji uvidis vetsinu produkce citajicich quartzovy chronografy za 20 tisic, tak i radit to vedle Fortis je odvaha ;) Fortis muze byt to same, limitovany chrono s budikem by taky mohly sahat o patro vys..

Co se tyce Corum, 2 patra mi na prumernou produkci prijdou naprosto nesmyslny, jedno patro + by asi bylo rozumny, ale to bude mit kazdej nastaveny jinak, pro me by to bylo spis na pomezi 3/4..

A tak, proste diskuze je mozna, treba z toho nakonec neco vznikne, doplnime dalsi znacky a nakreslime pyramidu ;)

Odkaz ke komentáři

Jakkoli nemám japonce (myšleno hodinky a auta) rád, Seiko bych viděl o level výše, zvlášť pokud poslední jsou módní značky. Přeci jen se ti kluci už slušné strojky naučili dělat.

Tj co takhle?

Seiko by bylo potreba rozdelit na nekolik vice trid, s cimz by mohl pomoci safi a podle toho to tam naladovat, protoze treba Seiko 5 ac jsou nerozbitny hodinky, tak treba na srovnani "ve tride" s Hamiltony mit nebudou, ale najde se spousta modelu, ktery naopak bez problemu srovnani snesou..

Odkaz ke komentáři

Ok, chápu, tak pokud dle osobního přesvědčení, tak je mi tento předešlý žebříček také příjemný, až na malé změny"

2) Zenith, IWC, Rolex, UN, JLC, Chopard

3) Omega, Breitling, TH, OP

4) Longines, ML, Fortis, Rado, Corum

5) Tissot, Hamilton, Raymond Weil, Oris, Movado, Seiko, Citizen

6) Modni znacky ala Nautica, Armani, a miliony dalších ....

Takto bych to asi sestavil i já,jen OP bych posunul o stupínek navrch.Ale jak tady bylo psáno,že dát na stejnou úroveň ML a Breitling,to mě přijde jako totální nesmysl,ikdyž je pravda že ML se snaží.

Odkaz ke komentáři

boo-beek - on zaklad podle ceho jsem vychazel neni o vrcholnych modelech te ktere znacky, ale o tom hlavnim proudu co prodava - parametry na rychlo zvoleny byly cena/prestiz/kvalita (odhadovano) - pokud bychom totiz brali vrcholne modely, tak by se polovina znacek tlacila v prvnich dvou patrech a zbytek by byl plonkovej na dne ;) Takze treba Omega ac ma turbo, svuj stroj atp, tak proste do druheho patra nemuze. Stejne tak B, pokud pujdes k Dusakovi a prohlednes si vitrinu B a Omegy zjistis, ze cenove, +/- vybavou atd se jedna o temer stejne hodinky, tam rozdil tridy, pokud se zase nebude brat spicka ledovce, neexistuje..

No a nektery znacky jsou na pomezi kategorii, at uz z duvodu vrcholnych modelu, tak i beznych rad, viz treba ML, ktere by mohlo poskocit vys, ale kdyz se kouknes do vylohy a k beznemu prodeji uvidis vetsinu produkce citajicich quartzovy chronografy za 20 tisic, tak i radit to vedle Fortis je odvaha ;) Fortis muze byt to same, limitovany chrono s budikem by taky mohly sahat o patro vys..

Co se tyce Corum, 2 patra mi na prumernou produkci prijdou naprosto nesmyslny, jedno patro + by asi bylo rozumny, ale to bude mit kazdej nastaveny jinak, pro me by to bylo spis na pomezi 3/4..

A tak, proste diskuze je mozna, treba z toho nakonec neco vznikne, doplnime dalsi znacky a nakreslime pyramidu ;)

Takto bych to asi sestavil i já,jen OP bych posunul o stupínek navrch.Ale jak tady bylo psáno,že dát na stejnou úroveň ML a Breitling,to mě přijde jako totální nesmysl,ikdyž je pravda že ML se snaží.

Omega je proste vys nez Breitling, pokud nevychazime jen z cenovky u dusaka. Breitling ma sice quartz vychytavky, ale jinak je proste nudnej. Oproti tomu Omega inovuje, vyvyji.

Co se ML tyka... ML se dere nahoru - cim dal vice se zameruji na tu "drazsi produkci". Kdyz pujdes do Koscomu, tak tam maji vpodstate stejnou merou zastoupeny hodinky ML v kategorii okolo 20K jako v kategorii 70-120K. A stejne jako Omega - ve srovnani s Breitlineg inovuji, vyvyjeji, snazi se.

A to samy OP, ktery pro me osobne stoji mozna jeste o kus vys.

Breitling, at ma jakkoliv velky charisma, tak v tomhle je o tridu niz, proste jsou to monteri ETA strojku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...