Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit? 

Odesláno (upraveno)

Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit?

Něco podobného tuším zde http://www.paul-international.com/cz/produits/14.Sendvie-salaty-a-quiche.html

ale nepamatuju se na původní vydaní (prodejnu ano,koláčky ne). Ty u Paula jsou moc dobré..

Upraveno uživatelem DavidLC
Odesláno

Díky za další tip, ale to taky není ono. Paul znám (fajn), ale to o čem mluvím, resp. na to mlsně vzpomínám byly spíš slané zákusky (nebo jako to nazvat), např. humr s majonézou v rosolu a tak. 

Odesláno

Vida další pamětník. Ono tam toho byly mraky. Super byly i ty sýrové. Ale na ty humrové (či krabí, to popravdě už nevím) vzpomínám nejvíc. Skoro mě napadlo, že by to mělo jít vytvořit doma. Základ by byl ten krabí koktejl, pak připravit aspik a dát to do formičky nechat vychladnout a ztuhnout.

Jinak při hledání na netu jsem narazil na brutální zlo dnešní doby - všude nacpaný surimi tyčinky. To bych vraždil.

Odesláno

Já chodil do ruský kultury kupovat "chatku" za pár korun a žrali jsme to s manželkou skoro denně k večeři lžící přímo z plechovky a k tomu lemtali bohemku, taková zlatá mládež no... :)

Odesláno

Na chatku vzpomínají naši, to už mě nějak minulo, ale vím o čem je řeč :). Bohužel otci zůstala dodnes náklonnost k bohemce (demi sec), takže ji na všech rodinných sešlostech proti vůli ostatních prosazuje a bohužel často prosadí.

Návštěvník tolja
Odesláno

lečo s klobásou, to jsem na to zvědav, čabajka je nakrájená, rajčata se paří, jdu krájet cibuli a papriku

budu referovat, jak to dopadlo, ale zatím jsem z čabajky na pochybách...

post-953-0-07126100-1437059388_thumb.jpg

Návštěvník tolja
Odesláno

hoši, lečo s klobásou není pro mě, není to ono, ani chutí a ani konzistencí, takže příště klasika pršut bok, anebo uzenej bok

před přidáním papriky

post-953-0-41322300-1437067564_thumb.jpg

a hotovo

post-953-0-83378300-1437067564_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Lečo bude koukám něco jako guláš, sto lidí sto receptů :)

Otec tam zas cpe (trochu lepší) točeňák. Já ho nedělám ani nejím, takže neumím posoudit.

U nás dnes maso a zelenina na špejli, pečené brambory a česnekový dip.

post-37766-0-64786400-1437071450_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Maxel

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...