Lamiczka Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Co to je / bude?Tipl bych ořechovka, máma má doma stejný 2 lahve, jednu už teda lehce hnědší
Asparagus Odesláno 12. července 2015 Nahlásit Odesláno 12. července 2015 Ořechovka...foto je z úterý, dnes už je to černý jak bota
Zlý Jabko Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Ořechovka...foto je z úterý, dnes už je to černý jak bota Teď jen doufej, že to tu neprojížděj celňoši
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit?
Tondaa73 Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 No, na to si samozřejmně vzpomínám, Fruit de France se to jmenovalo , jen vůbec netuším, kde by se dalo nakoupit něco alespoň krapet podobného.Ale já nakupuji už dlouho dorty, chlebíčky, ale i SLANÉ DORTY na kulaťáku v Dejvicích.. http://www.svatebnidorty.cz/?page=cat&id=4
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Ano, Fruit de France. Díky za připomínku i za tip. Nicméně uvítám i další (tipy) .
Návštěvník km.kmk Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Jeste neni hotovo ale uz to zacina pekne vonet...
DavidLC Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 (upraveno) Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit?Něco podobného tuším zde http://www.paul-international.com/cz/produits/14.Sendvie-salaty-a-quiche.html ale nepamatuju se na původní vydaní (prodejnu ano,koláčky ne). Ty u Paula jsou moc dobré.. Upraveno 13. července 2015 uživatelem DavidLC
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Díky za další tip, ale to taky není ono. Paul znám (fajn), ale to o čem mluvím, resp. na to mlsně vzpomínám byly spíš slané zákusky (nebo jako to nazvat), např. humr s majonézou v rosolu a tak.
Lamiczka Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Nehledáš ty někoho, kdo dělá aspikový dorty? Něco jako tohle, nemají teda fotky http://www.apetitpraha.cz/slane-aspikove-dorty/
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 (upraveno) To je jako by ses mě zeptal Nehledáš ty někoho, kdo dělá aspikový dorty? Něco jako tohle, nemají teda fotky http://www.apetitpraha.cz/slane-aspikove-dorty/To je jako by ses mě zeptal jaký hledám hodinky . Ale díky za další tip, to vypadá taky dobře. Škode absentujících fotek. Upraveno 13. července 2015 uživatelem warann
JR_2010 Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Já tam ujížděl na něčem takovém...
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Vida další pamětník. Ono tam toho byly mraky. Super byly i ty sýrové. Ale na ty humrové (či krabí, to popravdě už nevím) vzpomínám nejvíc. Skoro mě napadlo, že by to mělo jít vytvořit doma. Základ by byl ten krabí koktejl, pak připravit aspik a dát to do formičky nechat vychladnout a ztuhnout. Jinak při hledání na netu jsem narazil na brutální zlo dnešní doby - všude nacpaný surimi tyčinky. To bych vraždil.
JR_2010 Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Já chodil do ruský kultury kupovat "chatku" za pár korun a žrali jsme to s manželkou skoro denně k večeři lžící přímo z plechovky a k tomu lemtali bohemku, taková zlatá mládež no...
warann Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Na chatku vzpomínají naši, to už mě nějak minulo, ale vím o čem je řeč . Bohužel otci zůstala dodnes náklonnost k bohemce (demi sec), takže ji na všech rodinných sešlostech proti vůli ostatních prosazuje a bohužel často prosadí.
Maxel Odesláno 14. července 2015 Nahlásit Odesláno 14. července 2015 Vysoký roštěnec a taková simple-pepper womajda.
Návštěvník tolja Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Odesláno 16. července 2015 lečo s klobásou, to jsem na to zvědav, čabajka je nakrájená, rajčata se paří, jdu krájet cibuli a papriku budu referovat, jak to dopadlo, ale zatím jsem z čabajky na pochybách...
Návštěvník tolja Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Odesláno 16. července 2015 hoši, lečo s klobásou není pro mě, není to ono, ani chutí a ani konzistencí, takže příště klasika pršut bok, anebo uzenej bok před přidáním papriky a hotovo
Maxel Odesláno 16. července 2015 Nahlásit Odesláno 16. července 2015 (upraveno) Lečo bude koukám něco jako guláš, sto lidí sto receptů Otec tam zas cpe (trochu lepší) točeňák. Já ho nedělám ani nejím, takže neumím posoudit. U nás dnes maso a zelenina na špejli, pečené brambory a česnekový dip. Upraveno 16. července 2015 uživatelem Maxel
gandalf Odesláno 17. července 2015 Nahlásit Odesláno 17. července 2015 Letos první polévka z dýně Hokaido /s dýňovám olejm/.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se