Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Právě doručeno přímo z Arménie . . . sušená vepřová panenka ve směsi pronikavě vonícího koření,

kuwa tohle je normálně porno.

 

 

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno

Tak hlavně to nemusí být jen sušené naložené hovězí, ale i vepřové nebo jehněčí. Standardní pastrami, které lze koupit i v Praze nebo Německu v supermarketu

Odesláno (upraveno)

Mam narozky, tak jsme si trošku dopřáli - tygří krevety a hřebenatky, jen tak simply s trochou šalotky, česneku, bílého vína a másla. Nakonec jsem ještě do pánve hodil větvičku rozmarýnu na ovonění a na závěr trocha petržele. Jako příloha bageta s rozmarýnem. Vše Globus.

post-37766-0-15201800-1465928396_thumb.jpeg

post-37766-0-64002900-1465928627_thumb.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Teda kdybys neměl narozeniny, tak bych tě s takovou provokací před půlnocí poslal do háje. To není fér. Ale že máš teda ty narozeniny, tak gratuluju, doufám, že chutnalo (asi určitě ano) a jdu si alespoň ukrojit kus uheráku. :)

Odesláno

Díky za přání kluci! A jako vždy omluva všem, kterým to způsobilo večerní obtíže :D // příště to sem hodím asi až ráno ; jenže to zas budou psát Ti, kdo nestihli snídani //

 

@kloubik: Já zas zkoumal, jak se hřebenatka řekne anglicky, bo sem to házel taky na Insta :) Dík za tip s tou slaninou, příště zkusim - dělal jsem je včera úplně poprvé, byl to takový impulzovní nákup.

Odesláno

 Hřebenatka...a ja si porad rikal jak se scallop rekne cesky. 

 

 

@kloubik: Já zas zkoumal, jak se hřebenatka řekne anglicky, bo sem to házel taky na Insta :) Dík za tip s tou slaninou, příště zkusim - dělal jsem je včera úplně poprvé, byl to takový impulzovní nákup.

A kdybyste si je chteli dat v nemecky mluvicich zemich tak to jsou Jakobsmuscheln. Jen tak pro poradek. :)

Odesláno

No a aby to bolo uplne komplet, tak sa zvyknu robit na masle, ale pomerne zprudka, ze na nich vznikne taka krusticka (u teba ju nevidim, preto to pisem), samozrejme z vnutra nemaju byt surove, avsak zgumavateju aj ked ich prepecies... Je to s nimi celkom veda, nie len v ich pomenovani :)

Odesláno

A kdybyste si je chteli dat v nemecky mluvicich zemich tak to jsou Jakobsmuscheln. Jen tak pro poradek. :)

A v Belgii, odkud pocházejí, jsou to Jacobusmosselen

Odesláno

Včera jsem na kanále Mňam viděl nějaký duel dvou kuchařů a jeden z nich dělal takový celkem obyč rybí sendvič, který jsem se rozhodnul prubnout. Skládá se vlastně jen ze tří ingrediencí, ikdyž těch základních je samozřejmě víc.

 

Rybí filety - oni měli tresku, mě se v Tescu nezdála tak jsem vzal Halibuta/Pangase,

osmažené v skoro-klasickém trojobalu - mouka, vejce, strouhanka z toustového chleba a rozmarýnu,

domácí tatarka - klasická mayo + šalotka + kapary + kys.okurka,

pečivo - oni měli nějaký supr-čupr chleba jeden plátek vysokej jako dva-tři plátky našeho tousťáku ; já dal ten větší "emerickej" tousťák a jako Paul Walker, bez kůrky :)

 

Dobrý to bylo. Ačkoliv to nakonec byla docela patlačka. Aspoň jsem si zas procvičil metlo-skill při šlehání majonézy.

post-37766-0-69180100-1466017599_thumb.jpeg

Odesláno

Od mojej milej dnes hovadzie stehno s plackou. Ako zahustovadlo je pouzita cvikla na drobno v konzistencii ako pretlak. No velmi dobre..a baterka v hodinkach skoncila prave.

post-1780-0-01304300-1466020867_thumb.jpg

Odesláno

 Aspoň jsem si zas procvičil metlo-skill při šlehání majonézy.

Všechno paráda, vypadá to i dost dobře, ale jen mne zarazilo, ty děláš tatarku metlou? Asi to není špatně, ale přijde mi to moc pracné, zbytečně. My si ji doma také děláme vlastní a čerstvou, ale turbo-šlehačem...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...