Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Že já si tu zahradu jako nepořídil dřív. Stačí to projít a večeře se rýsuje, pár ranných brambor, palička česneku (něžně mu říkám zabiják, na ostrost čínského česneku se to ředí 100 ku 1 :D ), cibule a mangold jde se kuchtit variace na dušený špenát.

Odesláno

Von to není žádný kumšt, ale kdyby chtěl někdo recept na chuťově exkluzivní banánový shake... A že už jsem jich vyzkoušel a tohle suveréně vede.

2 banány, mléko akorát a půlku vanilkové Vienetty. Akorát pro dva lidi a nic lepšího jsem fakt nikdy neměl :-)

Odesláno

Zjistil jsem, že mají dohodu s DHL, že posílají uzeniny od pondělí do středy. Já objednával v pondělí v 15, včera ve 14 zvonili hoši od DHL. Led, který tam dávají do té bílé krabice, nebyl ještě zcela roztavený. Ale po té Nduje se mi taví titanové brýle...

Odesláno (upraveno)

Pochlubím se vám chlapci zlepšovákem co jsem právě doinstaloval, dorazily objednané pracovní desky

do kuchyně (3x hurá), takhle to vypadá

linku jsem "odskočil" o 105 mm od zdi, na zeď navrtal hliníkový profil 20x10 mm
do vzniklého prostoru se přesně vejdou nerez gastronádoby rozměru 1/9 (dělají se různě hluboké)
co chcete mít po ruce, máte po ruce přitom z pracovního prostoru naprosto nic neubylo

to, že pokud rekonstruujete tak můžete vést instalace za linkou po zdi místo sekání do zdi je příjemný bonus

a samozřejmě je za linkou vzduchová mezera, sbohem vlhkosti

kdo máte možnost jít 10cm od zdi, vřele doporučuji
dělal jsem to sám, takže to není žádná raketová věda

edit - ještě asi dám jednu hliníkovou lištu zezadu na desku, přece jen to bude dělat bariéru proti

zatečení tekutin z linky pod gastrošky

Upraveno uživatelem tommas4
Odesláno (upraveno)

Ojojoj, to bych teda nechtel ani za zlate prase. Cokoliv se vyleje na lince zatece za ni, pri kazdem utirani po vetsi praci se musi zvednout okraje tech nadob a utrit to pod nimi, po jakemkoliv mene povedenem smzeni se vsechny nadoby budou muset vyndat a umyt, je to nespojity povrch, ktery se bude blbe udrzovat cisty, az tam clovek rozsekne krvavou kotletu, nebo neco hodi na rozpalenou panev. Podle me je idealni pravy opak, tedy spojity, hladce konkavni, bezesvy prechod mezi deskou a kolmym povrchem za ni (backsplash). V tak namahanem miste je i nejlepsi a dobre udelany silikon za tri roky skaredy a spinavy. Natoz nejaka sestava misek. Bohuzel tohle umi jenom nektere umele a drahe materialy (Corian), ale jde mi tu o obecnou rovinu, tedy o filozofii jednoduse cistitelneho mista. Ostre rohy v kuchyni v okoli pracovni desky jsou vzdycky uz tak hygienicky orisek a jakakoliv dalsi komplikace ve forme vyrezu, misek, zakrytych mist nejakym lemem misky, koncu linky nekam, kam neco muze zatect bez moznosti to vycistit a vysusit to jeste dale komplikuji a v provozu to pak nesmirne prudi. Aspon pro me je citota v kuchyni a jeji co nejjednodussi dosazeni primarni.

post-606-0-84685700-1498743450_thumb.jpg

post-606-0-62439700-1498743451_thumb.jpg

post-606-0-52851900-1498743666_thumb.jpg

post-606-0-25568400-1498743718_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno (upraveno)

Dobře, jedu pro tu druhou lištu :)

+ tohle je jedna pracovní část, delší pracovní prostor tvoří L která už u zdi není ale je do prostoru.

Upraveno uživatelem tommas4

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...