Maxel Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Něco jako V-kráječ je asi taky kktina, což?
mAra_ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Hoši neblbněte, byla to fakt zábava! Tento proces si opravdu žádnou automatizaci nezaslouží...
Bert Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Blíží se ke mně profi nářezák, se kterým bych tu automatizaci rád zkusil. Ale: má tupej nůž a já ho dostanu do pracek až za týden. Pak tedy broušení. Myslím, že bych mohl podat zprávu koncem ledna.
zdenek.prachar Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Maxel: jak vychází ta zelenina na takto nízké teploty? Já ji dělám (mrkev, petržel, brambory) na 85 stupňů a přijde mi to akorát, když dělám kaši, tak si je nejdřív udělám 30 minut na 73 a pak hodinku na 85, ale na těch 73 jsou syrové, jen se mění struktura škrobu a kaše je pak lepší. Na méně dělám měkčí zeleninu - dýni a tak, taky celer mi vychází lépe na třeba 80. Ale ta Vaše teplota mi docela vyrazila dech.
mAra_ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) Mission accomplished. Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava... Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem mAra_
Maxel Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 (upraveno) @zdenek: Zatim jsem otevřel jen ten chřest. Byl tam 2.5h. Po vyndání byl řekl bych akorát al dente. Pak šel ještě na 3-4min. pod gril na barvu.Je to naše asi nejoblíbenější zelenina a takhle dobrý se mi ještě nepovedl. Od teď už ne jinak. Mrkev uvidím zítra. Fenykl nejspíš taktéž. @mAra_: Posílam adresu, todle musim ochutnat Upraveno 11. ledna 2020 uživatelem Maxel
mAra_ Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Maxi jestli dojedeš zítra, rád se podělím... Ale mám opodstatněné obavy, že jakékoli zdržení způsobí nedostatek zkušebního vzorku...
Maxel Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Dělam si prdel Ale kolega jezdí z Liberce, tak třeba vzorek z jedné z dalších várek.
Návštěvník Zmizík Odesláno 11. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2020 Mission accomplished. Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...Hele, kup si ten kvasic jak Slunecnik a nech to zkvasit este.
rolas Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Mission accomplished. Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...Paráda, vypadá to velmi dobře, ale jak jsi psal, že jsi toho už snědl 1/3, tak to je hrozně zrádné, protože člověk do sebe narve tak půl kila masa a pak je mu těžko , kdysi jsem si to také udělal, sice jen v troubě, ale chutné to bylo a také mi to rychle ubylo.
Moty Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Mission accomplished. Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava... Jakej typ máš tý sušičky Klarstein
mAra_ Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Klarstein Fruit Jerky Pro. Dělají se různé velikosti 6/8/10 plat. Já mám tu s osmi. Koupil jsem ji přes německý Amazon za 160? Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem mAra_
Maxel Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Druhý poznatek po prvním pokusu sous vide zeleniny. 2.5h / 56st. je na fenykl málo. Musel se ještě dodělat bokem. Sem zvědav, jaký bude poznatek č. 3, baby karotka. Anyway. Na oběd jsem upekl šunku od kosti. Povedla se mi extra křupavá kůrka. Jenom byla potvora dost slaná. Doplněk na talíři byl právě fenykl, vykoupaný v balzamikové redukci. Dále teplý salát s červenou čočkou a kořenovou zeleninou s jarní cibulkou.
Návštěvník Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Jestě se zeptám ať nemusím dělat pokusy. Jaký bude rozdíl dejme tomu u hovězího steaku vařeno na 56C ....2, 4, 6 hodin?Na tohle ma super appku joule...
Návštěvník Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Jo a já si dnes konečně nabrousil nože.Akorát jsem zjistil, že nemám takový ten zahlazovací kámen. Na srovnání brousícího. Nevíte kde sehnat? Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem vojta1
Pepino777 Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 To by melo jit jakymkoli hrubsim kamenem ne? Sent from my iPhone using Tapatalk
bohus76 Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 (upraveno) Jo a já si dnes konečně nabrousil nože.Akorát jsem zjistil, že nemám takový ten zahlazovací kámen. Na srovnání brousícího. Nevíte kde sehnat?Stačí smirek na rovné dlaždici či skle např. Z kopírky a už to frčí, teda brousí. Upraveno 12. ledna 2020 uživatelem bohus76
Návštěvník Odesláno 12. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2020 Já jsem a nevím jak ztratil ten co k tomu byl..... a kdyby někdo hledal, tak se to prodává například tady: https://brusnekameny.cz/cs/13-prislusenstvi-k-rucnimu-brouseni je to tam i celkem dobře vysvětlené. Na nože nůž, kde jsem kupoval tu sadu jsem to nenašel, proto ten dotaz.Kameny na úpravu kdyby chtěl někdo přes ebay apod. se jmenují Nagura stones. Jj a zjistil jsem, že je návykové to testování s papírem. Nabrousil jsem 4 nože a rozřezal asi 10 papírů...
bohus76 Odesláno 13. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 13. ledna 2020 (upraveno) Nagura je prioritně na vyčištění kamene či na výrobu kaše na kameni.Pokud chceš kámen srovnat ,tak buď smirek na rovné desce (třeba dlaždice,sklo či kuchyňská deska) nebo diamantová deska , třeba DMT . Upraveno 13. ledna 2020 uživatelem bohus76
M.K. Odesláno 14. ledna 2020 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2020 Dneska něco na zahřátí. Sorry za ty plechovky, nějak nebyl čas namáčet
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se