Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Blíží se ke mně profi nářezák, se kterým bych tu automatizaci rád zkusil. Ale: má tupej nůž a já ho dostanu do pracek až za týden. Pak tedy broušení. Myslím, že bych mohl podat zprávu koncem ledna.

Odesláno

Maxel: jak vychází ta zelenina na takto nízké teploty? Já ji dělám (mrkev, petržel, brambory) na 85 stupňů a přijde mi to akorát, když dělám kaši, tak si je nejdřív udělám 30 minut na 73 a pak hodinku na 85, ale na těch 73 jsou syrové, jen se mění struktura škrobu a kaše je pak lepší. Na méně dělám měkčí zeleninu - dýni a tak, taky celer mi vychází lépe na třeba 80. Ale ta Vaše teplota mi docela vyrazila dech.

Odesláno (upraveno)

Mission accomplished.

 

 

Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)

Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...

post-13450-0-52763200-1578778914_thumb.jpg

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno (upraveno)

@zdenek: Zatim jsem otevřel jen ten chřest. Byl tam 2.5h. Po vyndání byl řekl bych akorát al dente. Pak šel ještě na 3-4min. pod gril na barvu.

Je to naše asi nejoblíbenější zelenina a takhle dobrý se mi ještě nepovedl. Od teď už ne jinak.

Mrkev uvidím zítra. Fenykl nejspíš taktéž.

 

@mAra_: Posílam adresu, todle musim ochutnat :D

Upraveno uživatelem Maxel
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Mission accomplished.

 

 

Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)

Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...

Hele, kup si ten kvasic jak Slunecnik a nech to zkvasit este.
Odesláno

Mission accomplished.

 

 

Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)

Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...

Paráda, vypadá to velmi dobře, ale jak jsi psal, že jsi toho už snědl 1/3, tak to je hrozně zrádné, protože člověk do sebe narve tak půl kila masa a pak je mu těžko :D , kdysi jsem si to také udělal, sice jen v troubě, ale chutné to bylo a také mi to rychle ubylo.

Odesláno

Mission accomplished.

 

 

Vlastně ani nevím, jak jsem bez tohodle mohl o sobě říkat, že mě baví vařit... Tohle je malý chemik pro pokročilé:-)

Jo, tohle bude ještě hodně velká zábava...

 

Jakej typ máš tý sušičky Klarstein 

Odesláno (upraveno)

Klarstein Fruit Jerky Pro. Dělají se různé velikosti 6/8/10 plat. Já mám tu s osmi. Koupil jsem ji přes německý Amazon za 160?

Upraveno uživatelem mAra_
Odesláno

Druhý poznatek po prvním pokusu sous vide zeleniny. 2.5h / 56st. je na fenykl málo. Musel se ještě dodělat bokem.

Sem zvědav, jaký bude poznatek č. 3, baby karotka.

 

Anyway. Na oběd jsem upekl šunku od kosti. Povedla se mi extra křupavá kůrka. Jenom byla potvora dost slaná.

 

7dae810a77fd66fa0b3f70b003b3dbd8.jpg

 

Doplněk na talíři byl právě fenykl, vykoupaný v balzamikové redukci. Dále teplý salát s červenou čočkou a kořenovou zeleninou s jarní cibulkou.

 

f34c5b43ae70d76de35deb12d73d102c.jpg

Odesláno

Jestě se zeptám ať nemusím dělat pokusy. Jaký bude rozdíl dejme tomu u hovězího steaku vařeno na 56C ....2, 4, 6 hodin?

Na tohle ma super appku joule...

 

post-22755-0-19559600-1578847797_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Jo a já si dnes konečně nabrousil nože.

Akorát jsem zjistil, že nemám takový ten zahlazovací kámen. Na srovnání brousícího. Nevíte kde sehnat?

 

4689218e19df3f5af0bc1fb630ff3e60.jpg

Upraveno uživatelem vojta1
Odesláno (upraveno)

Jo a já si dnes konečně nabrousil nože.

Akorát jsem zjistil, že nemám takový ten zahlazovací kámen. Na srovnání brousícího. Nevíte kde sehnat?4689218e19df3f5af0bc1fb630ff3e60.jpg

Stačí smirek na rovné dlaždici či skle např. Z kopírky a už to frčí, teda brousí. Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Já jsem a nevím jak ztratil ten co k tomu byl..... 

a kdyby někdo hledal, tak se to prodává například tady: https://brusnekameny.cz/cs/13-prislusenstvi-k-rucnimu-brouseni je to tam i celkem dobře vysvětlené. Na nože nůž, kde jsem kupoval tu sadu jsem to nenašel, proto ten dotaz.

Kameny na úpravu kdyby chtěl někdo přes ebay apod. se jmenují Nagura stones. 

 

Jj a zjistil jsem, že je návykové to testování s papírem. Nabrousil jsem 4 nože a rozřezal asi 10 papírů... :D 

Odesláno (upraveno)

Nagura je prioritně na vyčištění kamene či na výrobu kaše na kameni.Pokud chceš kámen srovnat ,tak buď smirek na rovné desce (třeba dlaždice,sklo či kuchyňská deska) nebo diamantová deska , třeba DMT .

Upraveno uživatelem bohus76

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...