Roman I. Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Odesláno 1. března 2024 Bílá ředkev, květák, jarní cibulka, česnek, zázvor, sůl, korejské chilli, rybí omáčka, rýžová mouka, krevetová pasta. Za hodinu za leju vychladlou převařenou vodou a za týden trocha vitaminů na přechod zimy a jara.
Bert Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Odesláno 1. března 2024 Paráda. Kimčátor. Hned v pondělí dělám.
Micey Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Odesláno 1. března 2024 (upraveno) Jak dlouho to tak nechavate ulezet? Ja mam s kimchi casto problem ..slaby.. slaby.. malo.. a najednou uz to perli a neda se to:) Upraveno 1. března 2024 uživatelem Micey
Bert Odesláno 1. března 2024 Nahlásit Odesláno 1. března 2024 U nás je to takto: kimči ve stavu jedlém je cca za deset dní. Pak v pohodě další 2 až 3 týdny. Později už ne.
M.K. Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Kimči nechávám pracovat 4-5 dní při pokojový teplotě, pak do ledničky a dalších pár měsíců v pohodě...
Roman I. Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Totéž. Kimči přesně podle tvého popisu. Jinou zeleninu raději ochutnám, já mám rád, když to křupne, takže si vybírám tvrdší druhy zeleniny a ty chtějí kvasit o trochu déle. Ale zase né moc. Třeba právě květák, když se to přežene, není moc dobrý. Je to spíš taková hra, po 3 letech, co takhle blbnu, můžu říct, že kimči dělám dobré a zbytek Pickles, kdy experimentuju, někdy pecka, Jinde to ale vyhodím. Ne že bych nedodržel čistotu a zplesnivělo to, ale výsledná chuť mi úplně nejede. Co můžu doporučit asi jako největší úspěch, tak kvašený fenykl. To bylo nezkutečně dobrý.
Roman I. Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Taky podle mě fest záleží na teplotě. Já jsem zvyklý na studený odchov, takže doma na horách mám zimu, ale když se do něčeho pustím v Pardubicích, kde jsou 2 zmrzliny ( Rozuměj manželka a dcera), kde je v místnosti 24-25 stupňů, Tak to kvasí řádově ve dnech jinak. Samozřejmě rychleji. Lepší výsledky mi dávají experimenty při nižší teplotě.
Bert Odesláno 2. března 2024 Nahlásit Odesláno 2. března 2024 Souhlas. Já těch deset dní psal při cca 15 C.
14titi Odesláno 4. března 2024 Nahlásit Odesláno 4. března 2024 O víkendu se mi konečně celkem vyvedla pizza (vzhledově), tak se pochlubím. Dělám v plynovém grillu na kameni...
Roman I. Odesláno 6. března 2024 Nahlásit Odesláno 6. března 2024 Tak hotovo. Ta ředkev by ještě tak den dva snesla, ale květák už by bylo moc kyselý. Dal jsem tam i krevetová pastu, je to pikantní a chutná to moc dobře. Teď mám namočené rýžové nudle, uvařil jsem vývar z vepřového masa, Česnek, chiili, sůl, pepř, zázvor, cukr, krevetová pasta, rybí omáčka, jarní cibulka, citron. Vařené vepřové – je to kousek plecka a křížová kost, nakrájet na tenké plátky , Přidat k vývaru s nudlemi a hodit do toho tu naloženou zeleninu. Jupí.
cuborg Odesláno 9. března 2024 Nahlásit Odesláno 9. března 2024 Sendvič ala Itálie, salsiccia, uzená scamorza, pecorino, slanina a nějaká další šepleť.Sent from my iPhone using Tapatalk
Moty Odesláno 11. března 2024 Nahlásit Odesláno 11. března 2024 Nemám nafoceno, spíš to sem píšu jako zkušenost, včera sem dělal segedín, dycky v papiňáku, ale teď sem ho tam nechal tak o 30 min dýl, po otevření sem tam jebnul smetanu a po promýchání se maso rozpadlo na vlákna a byl to takovej trhanej segedín, chuťově neskutečná pecka
Maxel Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Odesláno 12. března 2024 @cuborg Pěknej! Já dneska v podobném stylu, jen cosi jednodušší forma — BLT
cuborg Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Odesláno 13. března 2024 Je to to, co La Formaggeria dala máš to taky v lesku Sent from my iPhone using Tapatalk
Maxel Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Odesláno 17. března 2024 Stehna podle cuketky na hrášku, br.kaše a redukovaná majda z výpeku.
Návštěvník Zmizík Odesláno 27. března 2024 Nahlásit Odesláno 27. března 2024 Udělal sem dršťkovku z hlívy a teď dělám vepřovou plec v mrkvi. Zatím sem vypil čtyři piva, teď to dusím a mám ještě tři.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se