Maxel Odesláno 26. června 2024 Nahlásit Odesláno 26. června 2024 V 20. 6. 2024 v 19:22, Micey napsal: @krutor @Maxel Panove dik. Sous vide nemam, prave nevim jestli jit cestou predpripravenejch syrovejch burger - kolacku, viz treba ten Rohlik, nebo koupit par kilo mletyho a matlat to. Pac ono zas aby to melo dobrou pevnou konzistenci, uplne obyc mlety hovezi to spis neda. Mno, mam tip na Makro a Globus, zejtra tam dojedu a uvidime. Jak to dopadlo?
Kotlick Odesláno 26. června 2024 Nahlásit Odesláno 26. června 2024 @Maxel Díky, to bude nejspíš ono.. zní mi to povědomě.
Micey Odesláno 26. června 2024 Nahlásit Odesláno 26. června 2024 Před hodinou, Maxel napsal: Jak to dopadlo? Mno.. vzal jsem todle z Makra, za ty prachy fakt chutove dobry. https://sortiment.makro.cz/cs/hsekane-maso---chuck-roll/274678p/ Vzal jsem mensi housky, porce masa na kazdej burger 150g, k tomu nejaky majdy typu cesnekovy majonezy plus klasika a cedar.. Pomackal jsem to v ruce, drzelo to na grilu krasne. Akorat jsem to pak samozrejme zapomnel osolit, hehe. Vyjadreni babicky - celkem dobry, ale kachna to neni:)
mAra_ Odesláno 29. června 2024 Nahlásit Odesláno 29. června 2024 U nás si děláme pěknou sobotu:-) Uzené koleno, uvařit, a teď hurá do trouby.
Lamiczka Odesláno 1. července 2024 Nahlásit Odesláno 1. července 2024 V 21. 6. 2024 v 15:37, radasw napsal: Užívá někdo z Vás měděné nádobí? Měli byste doporučení na nějakou značku mimo Mauviel a De Buyer? Tvůj dotaz tady zapadl, ale řešilo se to tu pár týdnů zpět (obecně výběr nádobí atd.) a tuším tu někdo zmiňoval zkušenost, že s ohledem na údržbu je to opravu spíš designový prvek do kuchyně na koukání, jak na vaření... 1
Jone Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 V 9. 5. 2024 v 12:11, Jone napsal: ...i s měděným nádobím bacha! Tak dlouho jsem blouznil po měděném nádobí, až jsem dostal k narozeninám pánev Copper Garden. Jako nádhernej kousek, ale nevařím s ní moc rád - má pocínovaný vnitřek, který si žádá speciální zacházení: když se ti něco přifrcne, tak to nesmíš vzít ani dřevěnou obracečkou, bo to pak jde i s tím cínem. Samozřejmě jsem si přečetl manuál, kde před tím varují, ale i tak mě to hned napoprvé zaskočilo; cín ze dna jde za tepla fakt lehce. A při mytí také šetrně, jen jemnou houbičkou. Sporadicky jí používám, bo je mi líto jí nechat úplně ladem; ale vždycky jsem při práci s ní v tenzi, protože já rád přifrcávám Nejlíp se vyjímá jako dekorace pověšená nad sporákem... ...ten cín je tam kvůli oxidaci mědi (ta reaguje "se vším" a vzniklá měděnka zas není úplně zdraví prospěšná kvůli následné reakci se žaludečními šťavami). A jak ta měď fakt dobře vede teplo, je s tím cínem věčně pakárna - respektive sebekriticky: moje kuchařské kvality s ním nejsou příliš kompatibilní. A taky se to týká pánve, kde výhradně smažím; při vaření problém nebude, tam se s teplotou nedostaneš tak vysoko. Mýt ta pánev jde na druhou stranu skvěle, namočíš a lehce setřeš houbičkou. Prý se dělá měděné nádobí i s povrchem z nerezu, ale to mi přišlo, že si rovnou můžeš koupit nerezovou pánev za zlomek ceny.
radasw Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 Takže z toho všeho nakonec vyplývá, že nejepší volbou je zůstat u nerezu?
Lamiczka Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 před 17 minutami, radasw napsal: Takže z toho všeho nakonec vyplývá, že nejepší volbou je zůstat u nerezu? Jak se to vezme. Mrkni na příspěvky v tomto vlákně někdy kolem května co citoval Jone (dej hledat třeba pánev). A najdeš posty od maxela a dalších s jejich panvema. Za mě super jak litina, tak ocelová...a na vajíčka keramika...
radasw Odesláno 2. července 2024 Nahlásit Odesláno 2. července 2024 (upraveno) Jinak přidám recept na mou oblíbenou steakovou omáčku, bohužel dělám od oka, takže uvádím orientační poměry, spíše jako inspirace se surovinami: 100 ml smetany 1 menší čajová lžička hořčice špetka soli a pepře chimichurri 2 lžíce másla 1 čajová lžička lanýžového másla, eventuelně lanýžového koření (v zásadě cokoliv lanýžového mimo lanýžového oleje) případně také malé množství šalotky/vína. Upraveno 2. července 2024 uživatelem radasw 1
nizkotucnytvaroh Odesláno 7. července 2024 Nahlásit Odesláno 7. července 2024 Opět simple: tu(č)ňák žlutoploutvák, pečený brambor, nakládaný zázvor a nějaké microgreens. 1
Maxel Odesláno 7. července 2024 Nahlásit Odesláno 7. července 2024 (upraveno) @nizkotucnytvaroh Pěkně! Ti tady tu kaloricky vyváženou stravu lehce rozčísnu. U nás kaťák s bramborákem. Na přání drahé polovičky. Upraveno 7. července 2024 uživatelem Maxel 2
nizkotucnytvaroh Odesláno 7. července 2024 Nahlásit Odesláno 7. července 2024 @Maxel Kaťák vypadá přísně! Neříkám, že bych si nedal, ale už jsem se rozežral dost, tak se zase musím krotit
Bob Odesláno 7. července 2024 Nahlásit Odesláno 7. července 2024 Ja vcera delal bucek na grilu a k tomu jasminovou ryzi a melouna s kikomanem. Bylo to super 2
OndraPod Odesláno 7. července 2024 Nahlásit Odesláno 7. července 2024 Pozdní véča "Cuisine Haut de Gamme"
Maxel Odesláno 12. července 2024 Nahlásit Odesláno 12. července 2024 (upraveno) Air Fryer ku.řízky obalené v corn flakes, salát s vinaigrette zálivkou. Trochu naboostujem bílkoviny Upraveno 12. července 2024 uživatelem Maxel
lloffass Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 Maxeli, ty řízky do air-fryeru nějak kropíš olejem nebo jen tak na sucho? Máme tady tu věc poměrně čerstvě doma, tak zkouším, co se v tom dá všechno vyrobit...
honza71 Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 V 29. 6. 2024 v 18:15, mAra_ napsal: Povedlo se. Jsem se k tyhle fotce dostal az ted. To chutna i z obrazku
Maxel Odesláno 13. července 2024 Nahlásit Odesláno 13. července 2024 (upraveno) před 12 hodinami, lloffass napsal: Maxeli, ty řízky do air-fryeru nějak kropíš olejem nebo jen tak na sucho? Máme tady tu věc poměrně čerstvě doma, tak zkouším, co se v tom dá všechno vyrobit... Yes, lehce každý kousek pokropim olejem - namočim silikonovou mašlovačku a kropim. A pak ještě jednou stejně tak při otáčení. Bez toho to jde taky, ale kor tady u těch corn flakes to většinou vyjde lehce tvrdší. Takhle je to imo takovej ideální kompromis mezi troubou na sucho a pánví s vrstvou oleje. Upraveno 13. července 2024 uživatelem Maxel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se