Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

včera jsem se snažil o steak ze zadního hovězího. mnohokrát předtím jsem zkoušel k nevelké spokojenosti, tentokrát jsem si konečně pochutnal. asi 2,5cm tlusté plátky silně obohaceny drceným pepřem, trochu tymiánu a naloženy do oleje na víc jak 24h, po krajích nařezány aby se nekroutily, na pořádně rozpálené pánvi 2min na každé straně, potom podlití a chvilku dušení.

na roštěnku to nemá, ale kousat se to dalo :smile_anim: .

post-5667-053488100 1330251008.jpg

post-5667-027662300 1330251018.jpg

post-5667-028935900 1330251025.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v pátek večer jsem u televize usnul. vzbudil jsem se v jedenáct, tak jsem otevřel lahev vína, čuměl jsem na Con Air, a v jednu v noci mě napadlo dát píct koleno, tak jsem ho dal do trouby na 80,šel jsem spát, ráno se na něj kouknul, usoudil jsem , že nějaký nedomrlý, tak jsem přidal na 130 a šel s mladým na lyže, on na prkno, vrátili jsme se po poledni, tak jsem koleno opek, otevřel jsem lahvinku a bylo dobře. :)

post-1551-084594300 1330274560.jpg

Odkaz ke komentáři

Já o něm do soboty taky nevěděl Posted Image Bude to nějaká vyšlechtěná potvora ,je fakt že je o dost větší než normální pstruh.

A papír byl obyč pečící.

v prvním momentě jsem si tipnul : latimerie podivná ve verzi albín ...

.. o existenci pstruha zlatého jsem neměl tuchy.. a i ta úprava vypadá cool :-) - nějaký rýžový papír??

Odkaz ke komentáři

v pátek večer jsem u televize usnul. vzbudil jsem se v jedenáct, tak jsem otevřel lahev vína, čuměl jsem na Con Air, a v jednu v noci mě napadlo dát píct koleno, tak jsem ho dal do trouby na 80,šel jsem spát, ráno se na něj kouknul, usoudil jsem , že nějaký nedomrlý, tak jsem přidal na 130 a šel s mladým na lyže, on na prkno, vrátili jsme se po poledni, tak jsem koleno opek, otevřel jsem lahvinku a bylo dobře. :)

Asi vim, co půjdu dneska odpoledne koupit :) Vypadá to moc pěkně.

Odkaz ke komentáři

... možná to taky bylo tím, že bůček vypadal spíš jako kotleta... sádla nic...

no chce to dobře prorostlej bůček. Jinak foie gras z toho opravdu neuděláš, pořád jsou v tom trochu vlákna. To bys musel přidat játra a péct to bez soli a pak to umlejt se solí a zapéct a pak by to bylo žrádlo. Sakra asi jsem dostal nápad :) Ale asi si necham zajít chuť, dokud jsem docent. Už takhle jsem jak méďa kulička a to mam ještě v lednici spustu kachních jater v plechovce (FG)... Nemá někdo ponětí, jak to zpracovat nejlíp? Já to dost barbarsky krájim na rozpečený bílý pečivo a pak to na chvilku rozpeču.
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...