Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

víkend v andalusii, potěcha nejen pro oko, ale i pro chutě...

tapas

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

dorada

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

salátek

mušle

sardinky vyhlášené kolem celé Malagy

krevety

olihně

a dortík na závěr, škoda, ženení moc vidět jak hoří...

Odesláno

víkend v andalusii, potěcha nejen pro oko, ale i pro chutě...

Tak možná bych kousek z první...

pak dlouho nic...

a pak bych zobl z té poslední. :)

Odesláno (upraveno)

tombed: Bylo to nutné? :suicide_anim:

Trošku jsem si zazáviděl :D Samé dobroty, na které jsem teď dostal obrovskou chuť... :crying_anim02:

No nic, budu muset zítra do makra...

Upraveno uživatelem m.n.
Odesláno

Jednoduchý, přesto velmi chutný pokrm.

Vezme se jeden česnekovej hermelín a kus sušenýho boku z Kněžmosta. Z alobalu vytvoříme misku, do které vložíme hermelín a na proužky nakrájenej špek. Horkovzdušnou troubu rozpálíme na plnej céres. Jakmile se hermelín trochu nafoukne, tak nahoře nařízneme do kříže, roztáhneme jednotlivé cípy a můžeme nasypat částečně již vypečenej špek. Můžeme kápnout trochu tabasca. Necháme jěště pár minut bublat. Podáváme s křupavým pečivem.

Odesláno

ehm, fastfoodu....tos byl u sprostýho Fazera, ne ?! :)

Jo tam, ženě se tam tak líbilo, že si z toho následující týden udělá závodku :smile_anim:

Já dostal tak velkou porci, že ještě teď přemýšlím, proč jsem to zkoušel sníst celé a žena si dala kuřecí řízek na sádle s vynikajícími šťouchanými brambory, ty byly vážně mňam :)

Odesláno

já si v pátek udělal malou vepřovou smrt, poloviční verzi. Jinak řečeno, koupili jsme na jatkách půl prasete. Takže jsem se dietně nacpal bílým masem-ovarem a škvarkama a dalšíma těma dobrotama. Kdybyste někdy byli na takové domácí zabijačce tak skvělá kombinace jsou vařená játra a ovar. Normálně na plátek jater dát plátek toho bílýho, špetku soli, křenu nebo hořčice dle vlastní chuti a šup s tím do chřtánu. Skvěle se to doplňuje, ty suchý nahořklý játra s mastným. Ve sklepě na dlažbě odpočívají tři válce tlačenky, tím se budu krmit v dalších dnech.

Odesláno

4 Pepa - praskneš :lol:

4 Andrew - Jo, Danova kuchyně má skvělé reference. Mám od něj pár receptů a SUPER !!!! Moc mne mrzí, že já u něj nemohu okoštovat, kvůli své dietě.......:( Nicméně, dle fotek to vypadá fantasticky !!!!

EDIT - abych jen nekecal , dnes taková variace na "kovbojský kotlík" - orestovat cibuli a klobásku, přidat mleté hovězí, potom rajčata, fazole a kukuřici. Sůl + pepř + bazalku + oregáno a nechat podusit. Když se to chytá, podlít vývarem ( já použil hovězí ). Na talíř dva listy ledového salátu, polejt směsí a podávat s pečivem.

Odesláno

já si v pátek udělal malou vepřovou smrt, poloviční verzi. Jinak řečeno, koupili jsme na jatkách půl prasete. Takže jsem se dietně nacpal bílým masem-ovarem a škvarkama a dalšíma těma dobrotama. Kdybyste někdy byli na takové domácí zabijačce tak skvělá kombinace jsou vařená játra a ovar. Normálně na plátek jater dát plátek toho bílýho, špetku soli, křenu nebo hořčice dle vlastní chuti a šup s tím do chřtánu. Skvěle se to doplňuje, ty suchý nahořklý játra s mastným. Ve sklepě na dlažbě odpočívají tři válce tlačenky, tím se budu krmit v dalších dnech.

Neblazni Josef, vzdyt nedopnes ledvinku :D

Odesláno

Snad i chutnalo :)

Akorát jsem musel trochu improvizovat co se týká surovin a schwarzwaldská šunka se nejeví jako ideální k pečení, jinak super! :)

Odesláno

Jako že nebyla dobrá? Já bych si ji tam dokázal živě představit. Taky má specifickou chuť, stejně jak špek od Bejry. Třeba anglická by taky nebyla špatná, ale nebylo by to ono.

Ale špek od Bejry prostě ničím nenahradíš.

Odesláno

Jako že nebyla dobrá? Já bych si ji tam dokázal živě představit. Taky má specifickou chuť, stejně jak špek od Bejry. Třeba anglická by taky nebyla špatná, ale nebylo by to ono.

Ale špek od Bejry prostě ničím nenahradíš.

Byla děsně slaná, ale při napatlání na pečivo (měl jsem dalamánek a houstičky) se to s tím sýrem trochu zjemnilo. Takže příště si dám tu práci s nákupem a bude to ještě lepší ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...