Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Polský bigos se dělá opravdu dlouho, dusí se a dusí.

Patří tam tři druhy masa, telecí, vepřové, a hovězí. Klobása samozřejmě, zelíčko a brambory, susešné hříby, trocha toho protlaku, někdo tam rve i sušené švestky, červené víno a koření. Ale to je jen jedna z variací. A řekl bych, že segediňák je fakt trošku řidší záležitost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Polský bigos se dělá opravdu dlouho, dusí se a dusí.

Patří tam tři druhy masa, telecí, vepřové, a hovězí. Klobása samozřejmě, zelíčko a brambory, susešné hříby, trocha toho protlaku, někdo tam rve i sušené švestky, červené víno a koření. Ale to je jen jedna z variací. A řekl bych, že segediňák je fakt trošku řidší záležitost.

No teď když jsem si  přečet co píšeš tak seged je opravdu proti tomu slabá polívka.        :lol2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasná věc, tvrdej chachar se hodí vždycky

Roman mě dnes šlechetně vzal sebou do Sapy - musím i takto veřejně poděkovat, sám bych se asi otočil rovnou u vchodu, což by byla škoda! Dojmy - bordel, smrad, lidí mrtě, do toho proplétající se kola, auta, pod nohama kočky, výzdoba ve stylu plastového brutalismu? zalezli jsme do Hai Há na grilovaný bůček bun cha - všechno co se píše na scuku je pravda :) pořvávající obsluha, personál co půl metru od vás něco vaří, pán u venkovního grillu s rouškou, exotika! pak výlet po potravinách, kde byly různé věci, které nevím co byly? zelenina, ovoce co netuším názvy atd. Roman zkušeně nakupoval, objednával jídlo, všem tykal a zdravil Ahoy. Plný dojmů jsem ukořistil nakládaný asijský lilek a v korejské sámošce vyššího levelu kim chi a samozřejmě nesmělo chybět vietnam caffe u pojízdného stánku? domů jsem se vrátil s očima navrch hlavy :goof:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jaktože jste nezavolali???

 

To má u mě Roman schovaný. :(

Kamile, to byla neplánovaná rychlovka, jedno jídlo, ukázat Vietnamcům Ostraváka a za hodinku domů. S Tebou čekám gastro adventuru jinačího kalibru. A těším se na ni moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V rámci experimentování bych rád doma vyrobil grilované koleno tak, jak jej dělali před ca. 15 - 20 lety u Kolarika ve vídeňském Prátru. To dnešní jejich provedení už není ono, něco změnili a to mi nesedí. Ale  přesto - to nejzásadnější je  jak dosáhnout té úžasné křupavé kůrčičky, která se na jazyku rozplývá jako dort. Částečně jsem to už doma "vyrobil" , ale jakákoli praktická rada vítána.

Pokud má někdo zkušenost jak na to - sem s tím!  (pokud možno žádné "radílkovské" plky)

 

Foto pro informaci čmajznuté z netu:

 

post-5108-0-89494800-1377376702_thumb.jpg

 

post-5108-0-72198600-1377376730_thumb.jpg

 

Edit: chybky

Upraveno uživatelem brett
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Slovo do pranice. Jednak bych zajistil cirkulaci vzduchu. Koleno na korenovou zeleninu, aby se nevalela v tuku. Nejsem si jisty jak s teplotou, jestli troubu rozjet naplno na zacatku, pak stahnout a dopect nebo dodelat za vysoke teploty. Spis to prvni. Na konci peceni bych koleno prelil trochou mleka, skvarky zezlatnou, kuze by mohla pracovat stejne ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...