Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

Hokaido sezóna je tu, tak jsem udělal těstoviny s omajdou

 

nejdříve nakrájet omytou dýni na kostičky

post-23099-0-72644300-1380787999_thumb.jpg

2/3 dáme na chvilku osmahnout k nakrájené cibulce

post-23099-0-67446400-1380788000_thumb.jpg

a po chvíli zalijeme smetanou a osolíme a vaříme doměkka

post-23099-0-14770100-1380788001_thumb.jpg

poté rozmixujeme

post-23099-0-16042500-1380788002_thumb.jpg

zbylou 1/3 dýně naskládáme na pekáč spolu se stroužky česneku, posolíme a pokapeme olejem

post-23099-0-65673200-1380788001_thumb.jpg

a necháme cca 15minut na 170°C

post-23099-0-65079400-1380788002_thumb.jpg

a servírujeme (porce je menší, ilustrační)

post-23099-0-17744400-1380787999_thumb.jpg

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hokaido sezóna je tu, tak jsem udělal těstoviny s omajdou

 

nejdříve nakrájet omytou dýni na kostičky

attachicon.gifDSC_00881.JPG

2/3 dáme na chvilku osmahnout k nakrájené cibulce

attachicon.gifDSC_00901.JPG

a po chvíli zalijeme smetanou a osolíme a vaříme doměkka

attachicon.gifDSC_00931.JPG

poté rozmixujeme

attachicon.gifDSC_00971.JPG

zbylou 1/3 dýně naskládáme na pekáč spolu se stroužky česneku, posolíme a pokapeme olejem

attachicon.gifDSC_00961.JPG

a necháme cca 15minut na 170°C

attachicon.gifDSC_00981.JPG

a servírujeme (porce je menší, ilustrační)

attachicon.gifDSC_01001.JPG

To vypadá dobře a určitě to i chutná.

Ale ta porce? To Ti stačí? To je jak pro vrabce :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To vypadá dobře a určitě to i chutná.

Ale ta porce? To Ti stačí? To je jak pro vrabce :-)

 

Máš to napsaný u posledního obrázku: "a servírujeme (porce je menší, ilustrační)"

:cheers:

Upraveno uživatelem Andrew
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kromě pečeného králičího hřbetu s vepřovým a dušeným mangoldem jsem vařil i dýňovou polévku s dýňovým olejem a osmaženou houskou - prej famózní /trochu ostřejší - tomu se člověk neubrání, když to chilli porcuje a pitvá/

 

Kürbissuppe je fakt dobrá a ta Tvá vypadá neodolatelně - zajímalo by mě, jak chutná ostřejší jak říkáš, já měl zatím jen klasickou, která je skoro až nasládlá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta chilli příchuť tam vůbec nevadí /nebyla v plánu/. Stejně tam nakonec i strouhám česnek a ten to "zvedne". Ale dokonalý je ten dýňový olej, to je teprve lahoda. On je vlastně i zdravý. Nejlepší je dát u dýni vařit do vývaru /ale dávám tam i mrkev a dneska jsem přidal i řapíkatý celer, pochopitelně cibuli, muškátový oříšek .../. Ten celer tam není vůbec znát.

edit.: doplnění

Upraveno uživatelem gandalf
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...