Ondrej71 Odesláno 16. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2013 Inu, jiný kraj, jiný mrav. Kdyz si v jižním Maďarsku objednáte omeletu, dostanete toto. Ne ze by to bylo spatne , ale čekal jsem cosi jineho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 18. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2013 Dneska burgry, fotka hotovejch produktu nic moc, byl hlad :-) vse az na kecup domaci ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 při sobotě něco lehkého na sladko: lívance z cizrnové mouky, tvaroh.... varianta 1. opečený ananas s medovou redukcí, citronovou šťávou, skořicí a koňakem, varianta 2. švetsková povidla Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Hmm dobrý. Já jsem to odbyl zelnou polévkou /bílou/ a šunkofleky + chilli salát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 mame radi sushi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andrew Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 (upraveno) Ty si davas k sushi cibuli?? Tý jo, já Tě měl za místního gurmeta a i ta rýže vypadá, jako dlouhozrnná a ten nálev ze zázvoru by tam asi také být neměl. Upraveno 19. října 2013 uživatelem Andrew Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HDS1200 Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Já jsem včera v obchodě zahlédl moc pěkný hovězí pupek, tak jsem ho hodil na grill a dopadlo to dobře Chlape, ten pupek jsi sehnal kde? Diky, Vasek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Ty si davas k sushi cibuli?? Tý jo, já Tě měl za místního gurmeta a i ta rýže vypadá, jako dlouhozrnná a ten nálev ze zázvoru by tam asi také být neměl. jasne, rejze je jasminova - dlouhozrnna. pac je to dle me celkem fuk, zalezi spis na uvareni, nalevu a procesu chladnuti - vejirek a tak.. a taky jsem zrovna jinou nemel .. cibule je ciste kvuli zdobeni, to byl talir pro dceru, ja mam radsi jednoduchost. .. jinak, nekdo me tady nedavno zprazil za parmezanove hobliny na spagetach... a oni je davaj i v restosce "u zlate studne" takze to zas tak out nebude... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 jeste me napadla poznamka k prilis uzkoprsemu dodrzovani receptur a zvyklosti.. .. jestli jste nekdo nekdy videli skupinu japoncu v restauraci, urcite vite. prijde jich 12 ke stolu, kazdy z nich si objedna jiny pokrm, po prineseni si jeden bere vzorek od druheho, takze vznikaji celkem zvlastni kombinace - napr. kachna s testovinami, rizek se zelim apod. a nemaji s tim nejmensi problem. .. toto jsem nekolikrat videl na vlastni oci.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 jasne, rejze je jasminova - dlouhozrnna. pac je to dle me celkem fuk, zalezi spis na uvareni, nalevu a procesu chladnuti - vejirek a tak.. a taky jsem zrovna jinou nemel .. cibule je ciste kvuli zdobeni, to byl talir pro dceru, ja mam radsi jednoduchost... jinak, nekdo me tady nedavno zprazil za parmezanove hobliny na spagetach... a oni je davaj i v restosce "u zlate studne" takze to zas tak out nebude... Nechci prudit, ale k těm hoblinám....dávat jako příklad etalonu "U zlaté studně" je tak 13 let mimo... v té době jí otvíral (znovuotvíral) Titus Eliáš, a dokud tam zpočátku vařil, užívali jsme si haute cuisine...leč pohříchu, jak to bývá, po pár měsících šel celý podnik do kopru...(tam se mi stalo poprvé a naposledy v životě, že jsem mistrovi po páté návštěvě po třech měsících od otevření, vrátil celou večeři pro nepoživatelnost...), takže pokud vidím dnes, že mají na lístku hamburger, tak se nedivím ani parmezánovým hoblinám Ale nic ve zlém...já jen, když už se tu hovoří o vysoké kuchyni a kulinařině, tak že bych s těmi příklady šetřil jak se šafránem...zvlášť v Česku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 (upraveno) M10: tak ono hamburger taky nutně nemusí znamenat forma typu mekáč.... parmazán na špagety sem viděl v TV sypat i Pohlreicha, ale taky nevím, jakej to je příklad... Upraveno 19. října 2013 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 jeste me napadla poznamka k prilis uzkoprsemu dodrzovani receptur a zvyklosti.. .. jestli jste nekdo nekdy videli skupinu japoncu v restauraci, urcite vite. prijde jich 12 ke stolu, kazdy z nich si objedna jiny pokrm, po prineseni si jeden bere vzorek od druheho, takze vznikaji celkem zvlastni kombinace - napr. kachna s testovinami, rizek se zelim apod. a nemaji s tim nejmensi problem. .. toto jsem nekolikrat videl na vlastni oci..Ze se v asii jidla sdilej v ramci stolu je soucast jejich kultury, nema to nic spolecneho s vhodnosti ruznych kombinaci nasich jidel IMHO Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Nechci prudit, ale k těm hoblinám....dávat jako příklad etalonu "U zlaté studně" je tak 13 let mimo... v té době jí otvíral (znovuotvíral) Titus Eliáš, a dokud tam zpočátku vařil, užívali jsme si haute cuisine...leč pohříchu, jak to bývá, po pár měsících šel celý podnik do kopru...(tam se mi stalo poprvé a naposledy v životě, že jsem mistrovi po páté návštěvě po třech měsících od otevření, vrátil celou večeři pro nepoživatelnost...), takže pokud vidím dnes, že mají na lístku hamburger, tak se nedivím ani parmezánovým hoblinám Ale nic ve zlém...já jen, když už se tu hovoří o vysoké kuchyni a kulinařině, tak že bych s těmi příklady šetřil jak se šafránem...zvlášť v Česku ted tam vari sapik. a ten mi prijde jako v pohode. nevim Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 kombinace jídel je imho pitchovina, snad mimo surf and turf. Jinak mluvíme o kombinaci chutí a úprav, tzv. fúze. Jídlo musí dávat logiku a smysl, experiment se často zvrtává v nezřízenou kreaci, která končí fiaskem v hubě. Jsou ikonická jídla, poklady národních kuchyní a ta jídla pilovaly generace kuchařů a ty moc nesnesou experimenty. je naivní si myslet, že svíčkovou vylepší kdejaký jouda, když si ráno řekne... Výborný přístup ke klasice třeba ukázal Emanuel Ridi, když se pustil do svíčky. V másle rozpustil ančovičky, pak zapracoval jablečný ocet, dijonskou hořčici, kapary - všechny tyhle ingredience vedou k chuťově silnější omáčce, výraznějšímu kontrastu. Ale podstatu nechal smetanová omáčka se zeleninovým základem sladko nakyslé chuti.... na to ale člověk musí mít něco za plotnou odvařeno Ten parmazán a těstoviny - samozřejmě, že parmazán se na těstoviny dává, osobně bych nedělal hobliny z toho důvodu, že teplota pasty nerozpustí sýr a tlačím do sebe těstoviny a sejra vedle sebe, ne v sobě. Jemně nasekaný parmazán v sekáčku obalí každou nudli nebo rouru a vychutnáš si tu rozmatlanost sýru a sem tam i zakousneš malou hrudku sýru, který se stává hlavní chutí a pasta samotná je nosič informace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M10 Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 ted tam vari sapik. a ten mi prijde jako v pohode. nevimSapík ano, ale to není o vysoké kuchařině...to je český průměr (což nemíním nijak pejorativně). M10: tak ono hamburger taky nutně nemusí znamenat forma typu mekáč.... parmazán na špagety sem viděl v TV sypat i Pohlreicha, ale taky nevím, jakej to je příklad...samozřejmě, že hamburger má svoje a to rozhodně není o mekáči (bohužel, mac ale znehodnotill pojem hamburger jako takový). Ještě k těm hoblinám : myslím, že parmezán na pastu patří NEODMYSLITELNĚ... ale asi ne jako hobliny, a o hobliny nám šlo, přátelé, především, nemýlím-li se ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 (upraveno) roman první : skvele napsano. ..ja treba osobe jsem typ, kterej rad experimentuje.. ze pak obcas neco skonci v kosi, je prirozene, zakonite.. napriklad nemam problem s foies gras namazanymi na platku vanocky.. a co? jsem barbar? .. oproti tomu smazak s kecupem bych nesned.. ani bez kecupu. a nesnasim hranolky, katuv sleh, kosicky rizek, gordon blue (po cesku), pizzu, a mraky dalsich jidel, na ktery si ted nevzpomenu... Upraveno 19. října 2013 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 foie gras se sladkým snesou dobře. To zase experimentátor moc velký nejseš Jenom bych je asi nenamazal na vánočku, ale vzal bych meruňky, rozvařil je, z poloviny bych udělal čatní se šalotkou, zázvorem, jablečným octem a chilli, z druhou půlku bych dochutil vanilkou a mátou. Zrobil bych na suchou tousty z bílého chleba, máznul játro a trochu čatní Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 njn, jsi proste dobrej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shag Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 Boa, to uz je tu aka snobaren... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Odesláno 19. října 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2013 ale prd... Jen bych asi ve chvíli, když bych dostal do ruky játříčka v ceně bratru 400 kaček za dvacet deka, tak si s tím pohraju Za svůj život jsem je jedl myslím jen jednou. Husí játra jako droby jsou něco jinýho Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se