Návštěvník Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Já se letos chystám v listopadu chystám na jabkance. Krajové jídlo z české Třebové, odkud mám kořeny. Jinde se nedělá, pokud vím. Je to neskutečně dobrý, ale trochu kuchařská záludnost. Hlavně těsto a zpracování. Jsou to placky z brambor plněné tvarohemBrambory (neměly by být moučné)sůlhladká mouka na váltvarohová náplňmáslo na pomaštěnímoučkový cukr na posypání Brambory uvaříme ve slupce a horké je oloupeme. Oloupané horké brambory nastrouháme nebo nameleme a vypracujeme těsto. Těsto by mělo být naprosto hladké bez hrudek a toho dosáhneme jen u horkých brambor. Hladká mouka se používá pouze na vyvalování, do těsta se nepřidává. Těsto musí být jako gumové.Na málo pomoučeném vále z těsta uděláme placičky, vykrajujeme je sklenicí nebo hrnkem, záleží jak je chceme mít veliké, dáme na ně sladký tvaroh, přeložíme a spojíme, aby nevytekl tvaroh. Pečeme na litinové pánvi na sucho, upečené se skládají do mísy, kde se hodně omastí máslem a posypou cukrem. Moje máti se do Třebové přivdala a tuhle laskominu se prostě musela naučit. Pečou se správně jen jednou do roka okolo svátku svaté Kateřiny. Takhle to vypadá, když se to rozjede na jabkancové pouti. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Libore nedej se, česnekem nemůžeš nic zkazit! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 1. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2013 Taky si myslim. Jestli bude nalada, par strouzku jeste v noci pridam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
azeppelin Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Ty domácí bulky na burgery vypadají skvěle. A ty jabkance asi zkusím. Podělím se o recept na chleba bez kvásku, hnětení a prakticky jakékoli práce. 3 hrnky hladké, kmín 1-2 lžičky, sůl 1-2 lžičky, lžička sušeného droždí, a jakékoli koření... třeba oregáno a česnek stroužky nakrájené na plátky promíchat sypké věci a přidat 1.5 hrnku vody (hrnek á 250ml) zamíchat vařečkou a pod utěrkou to hodím třeba do koupelny na 6-8 hodin kynout (to je ideál před odchodem do práce, nebo před spaním) Tím je práce v podstatě hotová Po vykynutí je z toho mírně lepkavá hmota, kterou na válu roztáhnu do placky 1-2cm tloušťky nechat 15min odpočinout, pak přeložit na třetiny, pod utěrkou nechat 20-30 minut přeložené, zapnu troubu na 120-130, počkám dalších 20-30min mezitím se nahřeje trouba, hodím těsto do vysokého pekáče s poklicí, půl hodiny zavřené a 15 minut dopéct otevřené. Výsledek oválný ukázkový chleba vlastní variabilní chuti bez toho aniž bych cokoli hnětl apod. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Vypada to celkem nechtne, ale budiz... Jdeme do toho celem!Jeste jednou zkouknout navod... Trochu si to ale upravim - 98 stupnu a pod poklickou. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Ja to dneska nakladam do slane vody a zitra pecu. Ja budu postupovat presne podle toho Anglana, bez poklice na plechu dam pak vedet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Tak jsem se prave po hodine podival pod poklici a vypada to dost syrove Pridam na 100 stupnu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Ja to dneska nakladam do slane vody a zitra pecu. Ja budu postupovat presne podle toho Anglana, bez poklice na plechu dam pak vedet.Po dvou hodinach to furt vypadalo zoufale syrove, tak mi ruply nervy, podlil jsem to a sup tam aspon 120 Jsem zvedav, jak dopadnes. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zdenek.prachar Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Po dvou hodinach to furt vypadalo zoufale syrove, tak mi ruply nervy, podlil jsem to a sup tam aspon 120 Jsem zvedav, jak dopadnes. Ja to dneska nakladam do slane vody a zitra pecu. Ja budu postupovat presne podle toho Anglana, bez poklice na plechu dam pak vedet. Pokud budete maso dělat na 75°C, potrvá to mnohem déle. Ale jinak budete spokojen, pokud maso nenaložíte na příliš dlouho, je to vážně veliký rozdíl. Já dnes takhle upečené kuře večeřím (s kuskusem a pak choi se zázvorem a koriandrem), vážně o hodně lepší (tuto techniku používám hodně často a hodně rád). Po dvou hodinach to furt vypadalo zoufale syrove, tak mi ruply nervy, podlil jsem to a sup tam aspon 120 Bez teploměru to nezjistíte, není až tak důležité, jak to vypadá, ale na jakou teplotu je to upečené v nejsilnějším místě. Abyste se dostal na těch 75°C, je třeba tomu dát výrazně víc než těch 90 minut, chce to odzkoušet. Ale určitě je třeba se řídit naměřenou teplotou,vzhled a kůrka je otázkou desetiminutového pečení na maximální teplotu poté, co maso necháte "odpočinout" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kalifx Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Po dvou hodinach to furt vypadalo zoufale syrove, tak mi ruply nervy, podlil jsem to a sup tam aspon 120 Jsem zvedav, jak dopadnes.Tak já ti, Liborku, popřeju jediné: Nepropadej panice, dál několik desítek hodin trpělivě peč a hlavně! buď v průběhu celého procesu statečnej jako Konan. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Tak já ti, Liborku, popřeju jediné: Nepropadej panice, dál několik desítek hodin trpělivě peč a hlavně! buď v průběhu celého procesu statečnej jako Konan. Jenze ten chuj na tom videu rikal hodinu a pul.Uz pecu na 130 a zacina to vypadat lip Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Jsem zvedav, jak se zitra vycukam ja. Ale kuratko mam malicke, spise takovou krepelku. Uvidime. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Jestli to chces k obedu. Měl by sis privstat. Ja zacal pect pred druhou a jeste to chvili bude chtit, nez se to poradne vysusi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Dnešní várka chilli omáčky s novou recepturou Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 kde to jde, přidám trošku chilli, zvýrazní chuť - takže néé čili jako pálivost ale čili jako zvýrazňovačdal jsem na dnešní kuřátka habanera od Gandalfa co by se za dva nehtíčky vlezlo... to byl plamen, dostal jsem sodu, že jsem pokazil oběd... ale mi to chutnalo, jen nevím co jsem jedl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prukajda Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 to Roman I.: Díky za recept, zítra jdu na to! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Tak já ti, Liborku, popřeju jediné: Nepropadej panice, dál několik desítek hodin trpělivě peč a hlavně! buď v průběhu celého procesu statečnej jako Konan. by mě zajímalo kolik padlo při pečení lahví rulandy šedé liborku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 dal jsem na dnešní kuřátka habanera od Gandalfa co by se za dva nehtíčky vlezlo... to byl plamen, dostal jsem sodu, že jsem pokazil oběd... ale mi to chutnalo, jen nevím co jsem jedl Ty mi děláš reklamu - takhle se toho nezbavím :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Já byl ráno na trzích, takže jen prostá krmě. To víte, na kuřátko nemám. Obrázky jsou zakryty. Prosíme, přihlašte se. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tombed Odesláno 2. listopadu 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. listopadu 2013 Ty mi děláš reklamu - takhle se toho nezbavím :-) Nedělám, máš to prostě dobré Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se