Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Hlásím hotovo, jen jsem trochu nezvládl množství.....................můj tip k 8 kilům není daleko.........

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

miluju risotto, porkový jsem ještě neměl, ale co to tam je vyklepnutý to oranžový?

Není to vajíčko?

Zelenina až dneska, v podání pórkovýho risotta...před tím obžerstvím, co bude od zítřka následovat, něco lehčího přijde vhod ;-)

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

pomalu pečená marinovaná  krkovice s lehkým čočkovým salátem s jablky, řapíkatým celerem a koriandrem. Venku hnusně, tak jsem stál dopoledne u plotny

Odkaz ke komentáři

Ahoj pánové, sice by to asi patřilo do jiného vlákna (např. "Jak a proč nezabít vlastní děti"), ale tady mi možná porozumíte - právě jsem zjistil, že po 15 hod (!) těšení a pomalého pečení nádherné bio kachny si v závěrečném pečení kůrčičky některý z mých malých skřetů pohrál s knoflíkama od trouby, nastavil tam maximální teplotu a celé to totálně spálil !!!

Marně hledám jediný důvod, proč je nezahlušit, ach jo! :wallbash: :wallbash: :wallbash: 

Že jsem před těma pár lety nešel radši na ryby...

Odkaz ke komentáři

Ahoj pánové, sice by to asi patřilo do jiného vlákna (např. "Jak a proč nezabít vlastní děti"), ale tady mi možná porozumíte - právě jsem zjistil, že po 15 hod (!) těšení a pomalého pečení nádherné bio kachny si v závěrečném pečení kůrčičky některý z mých malých skřetů pohrál s knoflíkama od trouby, nastavil tam maximální teplotu a celé to totálně spálil !!!

Marně hledám jediný důvod, proč je nezahlušit, ach jo! :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Že jsem před těma pár lety nešel radši na ryby...

No..pat minut radosti a 20 rokov starosti...

Sand to ale nebude take zle:-)

Odkaz ke komentáři

Kdyz se tu bavite o kachne.

Uz dlouho premyslim, ze bych ji zkusil udelat, tak recepty sem, idealne nejake to pomale peceni. Prosim i s postupem.

Diky moc

No já nevím, jsem nějak línej to tady rozepisovat. Ale co třeba deset vteřin práce s Googlem?

https://www.google.cz/?gfe_rd=cr&ei=Yhe8VKXNGtbCVI2ygbAB&gws_rd=ssl#q=kachna+pomal%C3%A9+pe%C4%8Den%C3%AD

Odkaz ke komentáři

kolega si koupil šunkovar, teď sem akorát dojedl vzorek a je to bomba, akorát má plastovej z tescoma, tak se chci zeptat jestli není lepší nerez a jestli to někdo máte doma a děláte?

díval jsem se třeba na tenhle http://www.gastromex.cz/cz-detail-287356-hrnec-nerez-na-sunkovar-nebo-spagety-4l.html

Odkaz ke komentáři

kolega si koupil šunkovar, teď sem akorát dojedl vzorek a je to bomba, akorát má plastovej z tescoma, tak se chci zeptat jestli není lepší nerez a jestli to někdo máte doma a děláte?

díval jsem se třeba na tenhle http://www.gastromex.cz/cz-detail-287356-hrnec-nerez-na-sunkovar-nebo-spagety-4l.html

Já myslím, že je to jedno, protože maso stejně strkám do igelitového pytlíku, zavážu a ještě omotám balicí fólií, takže s materiálem šunkovaru nepřijde do styku. Mám hliníkový ještě z 70. let a žádný problém. Konstrukčně je stejný, jak ten nerezový. Nádoba, pohyblivé dno přitlačované perem a bajonetový uzávěr.

K vaření používám pomalý hrnec, ten si teplotu ohlídá a nehrozí, že by to začalo vřít.

Upraveno uživatelem VS
Odkaz ke komentáři

Přítelkyně dnes udělala k rýži a masu ještě celerové hranolky.. nakrájela celer na hranolky, dala na plech, chilli, sůl, pepř, pokapala oliváčem a nechala grilovat. Luxusní záležitost, ani jsem nestihl vyfotit, hned byly pryč.

Odkaz ke komentáři

Já myslím, že je to jedno, protože maso stejně strkám do igelitového pytlíku, zavážu a ještě omotám balicí fólií, takže s materiálem šunkovaru nepřijde do styku. Mám hliníkový ještě z 70. let a žádný problém. Konstrukčně je stejný, jak ten nerezový. Nádoba, pohyblivé dno přitlačované perem a bajonetový uzávěr.

K vaření používám pomalý hrnec, ten si teplotu ohlídá a nehrozí, že by to začalo vřít.

díky, ten plastovej má výhodu, že se dá naplnit jen z půlky, životnost šunky prej tak 2-3 dny

Přítelkyně dnes udělala k rýži a masu ještě celerové hranolky.. nakrájela celer na hranolky, dala na plech, chilli, sůl, pepř, pokapala oliváčem a nechala grilovat. Luxusní záležitost, ani jsem nestihl vyfotit, hned byly pryč.

Jo, to je mňamka, táta to dělal už za totáče, klasicky ve friťáku, používám to jako přílohu k masu nebo jako jednu ze složek "číny"
Odkaz ke komentáři

Návštěvník YPO

........už 22 dní požírám brokolici, mrkev, banán, pomelo, brokolici, mrkev, kedlubnu a mrkev ...... možná se blejská na lepčí časy ...... dyž to pude tímdle tempem, tak  bude  v březnu k večeři moje oblíbené čevapčiči

*neska to docela šlo

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...