Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Maxeli, nechceš si mě adoptovat, třeba jen na večeře :)

Přidám vzpomínku na Chorvatsko. Na syrovo, pak proces pečení ("Pod pekou") a nakonec výsledek.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořád nevím, jak to udělat, aby to na fotce vypadalo tak profi jako od vás ostatních tady.

Origo kuřecí prso a fake špenát z ředkvičkové natě.

Odkaz ke komentáři

Díky, Maxeli. Já to myslel jako poklonu :cheers: , no a velikost porcí - i s takovouhle mi stíhá narůstat pupek :whistling:

Vařím skoro denně a kromě víkendů do jídelích krabiček, tak právě tu vizuální stránku jídla, když už se dostane na talíř, nemám moc zvládnutou.

Odkaz ke komentáři

Ja vim a dekuju Ti za to! (tedy ne, ze by ta slova chvaly patrily jen me...)

Hale jsem na tom stejne. Varim v podstate denne, pac me to bavi, beru to skoro jako relax po dnech v kanclu, a navic zena to nastesti bere jako muj (v podstate jediny) prispevek do rodinneho souziti - takze double-win :-D Samozrejme krom toho, ze to jaksi vse sponzoruji, ale to je spis okrajova zalezitost - znali vedi ;-)

Jenze umim varit spis takovy ty poctivky, no vsak ty fotky hore nejsou zrovna ultra-fit-and-slim pokrmy. Takze se snazim proniknout do taju i te mene tucne kuchyne a zatim teda nic moc popravde. Kazdopadne do budoucna hodlam postovat vice jidel ala - zelenina + maso pecene na sucho, bez soli, bez chuti... Ho*no, na to kaslu. Steak mrkvy nenahradis, takze tady jeden je...

Odkaz ke komentáři

Po dobrem steaku to chce splachnout necim sladkym, takze horka laska pro mou lasku to spravi.

Sry za ty efekty - stahnul jsem to ze sveho Instagramu, fotky mam doma na NASu.

P.S.: Bystre oko si mozna vsimne, ze kuchyn kolem vareni je jaksi chuda - bylo to jedno z prvnich jidel, ktere jsem stvoril po koupi bytu loni na jare :-)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Sezóna začíná.

Odkaz ke komentáři

Když je řeč o řapíkatém celeru - kdysi jsem na nějaké poradě v Bavorsku jedl sýrovou pěnu na loupaném řapíkatém celeru - nic lepšího jsem od té doby neochutnal i když jsem to potom doma zkoušel všelijak. Asi "naše" sýry na to nejsou. I ten řapík mi připadal tak nějak jemnější. Běžně ho v kuchyni používám.

Odkaz ke komentáři

Ahoj. Taky přispěji se svými výtvory do mlýna. Na první fotce má oblíbená kuřecí játra na cibulce a majoránce s rýží, jako dezert čokoladový dort na korpusu z Oreo sušenek s jahodami a mandlemi. Mám v záloze spoustu dalších jídel, budu postupně přidávat :)

Odkaz ke komentáři

Dnešní véča - kuř.stehna zapečená s medovo-hořčičnou marinádou + opečené brambory.

Jak název pokrmu napovídá, neměla to být žádná věda - v podstatě měly stačit 4 základní suroviny.

V průběhu příprav jsem ale zjistil, že nemáme med a dijonu je málo. V ten moment se ze mě stal Jirka Babica - med nahražen javorovým sirupem M&S, zbytek dijonu jsem nastavil kremžskou  :cool02:

Abyste to měli všechno v jednom a ušetřil jsem Vás skrolování, spatlal jsem to do jednoho obrázku.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Minulý týden jsem poprvé zkoušel domácí paštiku na portském s mandlemi a oregánem. Vydržela jen pár dnů, jak byla dobrá :)

Odkaz ke komentáři

Vypadá žravě!

Taky jsem uvažoval o portském, když jsem dělal mojí prvotinu - není to potom příliš sladké?

Je pravda, že byla trošku sladší, ale vůbec to nevadilo. Navíc díky portskému krásně voněla. Je to o množství - přiměřeně :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...