Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum

Doporučené příspěvky

Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, na to si samozřejmně vzpomínám, Fruit de France se to jmenovalo :) , jen vůbec netuším, kde by se dalo nakoupit něco alespoň krapet podobného.

Ale já nakupuji už dlouho dorty, chlebíčky, ale i SLANÉ DORTY na kulaťáku v Dejvicích.. http://www.svatebnidorty.cz/?page=cat&id=4

Odkaz ke komentáři

Mám dotaz pro pamětníky. Před revolucí (možná i nějakou dobu po) bylo v Jindřišský na levý straně kousek od Václaváku francouzský lahůdkářství. Kromě jinýho tam měli i něco, co se asi dá nazvat slané záskusky (dorty). Sýrový, ale třeba taky humrový atd. V paměti mám, že to bylo skvělý, netušíte, kde dnes lze tyhle věci koupit?

Něco podobného tuším zde http://www.paul-international.com/cz/produits/14.Sendvie-salaty-a-quiche.html

ale nepamatuju se na původní vydaní (prodejnu ano,koláčky ne). Ty u Paula jsou moc dobré..

Upraveno uživatelem DavidLC
Odkaz ke komentáři

To je jako by ses mě zeptal

Nehledáš ty někoho, kdo dělá aspikový dorty? Něco jako tohle, nemají teda fotky :(

http://www.apetitpraha.cz/slane-aspikove-dorty/

To je jako by ses mě zeptal jaký hledám hodinky :lol2: . Ale díky za další tip, to vypadá taky dobře. Škode absentujících fotek.

Upraveno uživatelem warann
Odkaz ke komentáři

Vida další pamětník. Ono tam toho byly mraky. Super byly i ty sýrové. Ale na ty humrové (či krabí, to popravdě už nevím) vzpomínám nejvíc. Skoro mě napadlo, že by to mělo jít vytvořit doma. Základ by byl ten krabí koktejl, pak připravit aspik a dát to do formičky nechat vychladnout a ztuhnout.

Jinak při hledání na netu jsem narazil na brutální zlo dnešní doby - všude nacpaný surimi tyčinky. To bych vraždil.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

lečo s klobásou, to jsem na to zvědav, čabajka je nakrájená, rajčata se paří, jdu krájet cibuli a papriku

budu referovat, jak to dopadlo, ale zatím jsem z čabajky na pochybách...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

hoši, lečo s klobásou není pro mě, není to ono, ani chutí a ani konzistencí, takže příště klasika pršut bok, anebo uzenej bok

před přidáním papriky

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

a hotovo

Odkaz ke komentáři

Lečo bude koukám něco jako guláš, sto lidí sto receptů :)

Otec tam zas cpe (trochu lepší) točeňák. Já ho nedělám ani nejím, takže neumím posoudit.

U nás dnes maso a zelenina na špejli, pečené brambory a česnekový dip.

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...