filo-boxer Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Trochu jsem experimentoval s receptem okoukaným z TV: kuře se před pečením cca hodinu vařilo se směsí bylin a koření.A vyplatilo se to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Chuťově ani tolik ne, neřekl bych. Možná to chtělo bylinek víc, nvm. Zas se ale dobře propeklo, resp. jsem timhle postupem trochu nahradil pomalé pečení. Tim, že už bylo v podstatě hotové (vařené) zafedroval jsem rovnou na 200st. a pekl cca hodinu a kus. Ještě jeden fígl - 2x během pečení jsem potřel kůži rostlinym olejem a nakonec byla výborná a křupavá. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Pokud by se to nevyplatilo s těma bylinkama (věřim že ano) tak vyzkoušejte kuře namočit do mléka. Klidně přes noc, do lednice,dál upečte jak jste zvyklí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 (upraveno) To už jsem taky někde četl. Zkusim příště Tady to s těm předvařením jsem viděl na kanále Mňam, jak dávaj ty souboje dvou kuchařů. Jeden z nich takhle dělal tradiční anglickou pečeni, ale kuře místo hovězího. Možná jsem to měl celé nechat v hrnci přes noc naložené (vařil jsem včera, pekl dneska), ale já to hned potom slil a kuře nechal jen tak. Upraveno 24. dubna 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Pánové, měl jsem příležitost ochutnat Maxelovu kachní paštiku z příspěvku výše na téhle straně, sklenici mi dnes přivezl kurýr až domů. A musím říct, že je ... božská. Maxeli, respekt! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Pánové, měl jsem příležitost ochutnat Maxelovu kachní paštiku z příspěvku výše na téhle straně, sklenici mi dnes přivezl kurýr až domů. A musím říct, že je ... božská. Maxeli, respekt!Ooooh, děkuju Jsem rád, že chutná! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Kde se tohle objednává Recept by se každopádně hodil. Zatím jsem paštiku nedělal, v rodině se tomu věnuje jen táta, ale chtěl bych to zkusit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 (upraveno) Sry, bohužel je to uzavřený klub a nové členy moc neberem Recept je vlastně klasická paštika říznutá částečně samodomo, tzn. již vyzkoušeno stylem pokus-omyl. Takže... Kachní (nebo jiná libovolná) játra očistit a nakrájet na menší kusy. Cibuli (já dal šalotku) najemno. Oboje na pánev nejlépe na sádlo (dával jsem kachní co mi zbylo z minule) a chvíli opékat. Hrknout na to cca velkýho panáka Gran Marnier (možno nahradit např. Portským) a flambovat dokud se nespálí alkohol. Pak hned sundat z plotny a nechat dojít - játra by měly být lehce růžové, ne well dome. Paralelně s tím dát péct kachní (nebo opět jiné, podle druhu jater) maso. Já dával půlku kachny (cca 1,5kg) na půl kila jater. Poměr by neměl být větší než fifty-fifty pro játra ; resp. vždy je lepší větší poměr masa, ideálně 2:1. Jakmile je všechno hore uvedené ready, cca třičtvrtiny masa včetně výpeku (tekuté zlato rozhodně nevynechat!) a celá směs jater přijde ještě za tepla do nějakého robota nebo do mísy a k ruce tyčák (můj případ). Mixovat pomalu a dohladka. V rámci mixování postupně přidávat cca 1dcl smetany (31% a více) a cca 100g změklého másla - záměrně píšu "cca", protože je to dost indivindy, cílem je hustší-lávová konzistence. Pokud byste váhali, pak raději míň než víc, ať vám to ztuhne. Průbězně koštovat a dochucovat solí a pepřem. Nakonec zbylou čtvrtinu masa projet nahrubo robotem a vmíchat do směsi - tahle část je nepovinná, já mam rád v paštice kousky masa. Kdo ne, rozmixuje všechno dohladka. Voala, finíto. Paštiku přemístit do sklenic, nechat vychladnout a šup s tim do lednice. Tam vydrží cca týden, dýl bych to už asi neriskoval (jediné sklenice zavařit). Pro joooo-labužníky je možné rozehřát máslo (třeba s brusinkovým džemem) a to nalít na paštiku a až pak dát sklenici chladit. Upraveno 24. dubna 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 No ale to neni pastika - ta by se mela varit nejak ve vodni lazni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 24. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. dubna 2016 Když všechno tepelně upravíš samostatně, tak nemusíš. Bez toho se buďto vše nakonec peče nebo to jde do vodní lázně. Proto jsem upozorňoval na tu trvanlivost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Paštiku dělám velmi podobně (ale většinou z kombinace kuřecí játra a vepřový bok) a na závěr rozdělím do nádob a každou "doladím" jinou ingrediencí - zelený pepř, chilli, brusinky,... Nezavařuji, ale poslední dobou celkem úspěšně přebytky mrazím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 (upraveno) rizek z kruty Upraveno 27. dubna 2016 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 (upraveno) Řízky. Klasika, která se (minimálně u nás doma) snad nikdy nepřejí. Z krůty jsou best!Našel jsem pár receptů na netradiční variace. Ty s parmazánové děláme docela často v lehce pozměněné verzi. http://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3327/rizky-podle-slavnych-kucharu-pravy-vidensky-i-parmazanove-od-dity-p.html Jinak u nás dnes vepřová rychlovka na čínský způsob s rejží. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 27. dubna 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 Řízky...Z krůty jsou best!...Come on, telecí jsou best. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 Come on, telecí jsou best.Sry, u Maxelových je best krůtí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 Máte někdo zkušenosti s ocelovejma pánvema De Buyer? Zrovna jsem jednu koupil a je na ní dost jakýhosi černýho residua, který tam zůstává i po několika kolečkách vymytí horkou vodou, rozpálení se solí, rozpálení s trochou oleje a následný vytření atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 De Buyer jsou jedny z nejlepších co jsou k mání. Těžký teda jsou tak že s tím není problém omráčit krávu, ale jinak super. Normálně to používej a neřeš. Kdyby jsi videl jakou "patinu" mají u nás v hospodě po pár letech tak budeš závidět a chtít měnit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 Ono nejde o vzhled, ale když to člověk setře papírovou útěrkou, tak má na sobě spoustu černýho bordelu, ať dělám, co dělám. Moc bych nechtěl, aby mi to zůstávalo na jídle:). Asi to bude chtít trochu ji ochodit, snad se to zmírní, až na ní bude vrstva zažranýho tuku.Jinak ta moje je celkem lehká, je to jedna z těch nejlevnějších a nejspíš ne moc tlustá, bral jsem ji v zásadě na zkoušku, jak si sednu s ocelovým nádobím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 Normálně ji zajeď. Orestuj nějakou zeleninu a tu pak djw tchýni nebo tak něco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 28. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2016 (upraveno) prej tchyni.. ja ji mam, jdu vyblejsknout.. je pravda, chvili jsem si na ni zvykal, ale je super Upraveno 28. dubna 2016 uživatelem montemar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se