Přejít na obsah

KULINÁRIUM Chronomagicum


Doporučené příspěvky

uplně jenoduše

 

na jemno zelí, nastrouhat mrkev, kysaná smetana a bílý jogurt a už jen sůl a pepř, žádná věda, zkoušel sem cibuli, dle zaručeně pravých KFC receptů a doma se to nechytlo

 

JInak sem ho dělal z 900g kulaté pleci a 300g krku, jen namlít, promíchat, do masa nic a na povrh sul a hodně pepře, otačím na grilu jen 1x, pak dám čedar a nechám rozpustit

 

Edit:

jo a to co je pod masem je majonéza, kečup, worchester, tabasco, rum/brandy/bourbon a do toho ledový salát, výhoda je ta, že ten salát v tom drží a nepadá ven

 

Edit 2:

výborná vychytávka je bílá/červená cibule na cca 0,4 cm kolečka zalít rýžovým (nějaký jemnější) octem a posolit, klidně 2 hod předem a občas prohodit, krásně to zkřehne, ztratí se cibulová štiplavost a zůstane jen super chuť, jedí to v klidu i děti

Upraveno uživatelem Moty
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

uplně jenoduše

 

Díky moc za komplet recept!

 

Jinak ono s tím Coleslawem je to alchymie. Takové chuti, jako má zmíněné KFC se mi nedaří dosáhnout, protože to zelí a to ho krájím na ultra-jemno, je i po zjemnění smetanou stále lehoulince pikantní - má takovou tu svojí chuť, ale bílý jogurt tam nedávám, to zkusím. Několikrá pomohlo jej nechat odležet den v lednici a ta smetana ho zjemnila, ale stále to nebylo TOP. Cibulku dávám zlehka také. Zkusím Tvůj recept. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@coleslaw: Dělám prakticky první variantu (smetana+mayo, více v textu na odkazu) od Cuketky, ale navíc nechávám zelí vypotit. A rozhodně doporučuji konzumovat až druhý, nebo lépe třetí den. Coleslaw totiž nevadne, ale zraje :)

 

http://www.cuketka.cz/?p=191

 

//edit: Jo a samozřejmě, burgery vypadaj naprosto fantasticky! Já bych asi dal přednost klasické bulce, ale to už je fakt jen detail ;)

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě jeden tip - udělat klasický restaurační salát z bílého zelí a mrkvový,

ten zelný je jen cukr, sůl a ocet, mrkvový je cukr, sůl a citrónovou šťávu,

(zelný musí dva dny ležet aby se zelí proleželo),

potom smíchat a přidat majonézu, případně zakysanou smetanu a jogurt, co kdo rád.

 

Do coleslawu si občas přidám najemno nakrájený řapíkatý celer.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V lednici ti hotový zelný salát vydrží u uzavřené plastové krabičce v pohodě i týden,

dělám ten popsaný základ a pak už se to da dotvořit podle nálady - kopr, nebo třeba křen

(ten je lepší v salátu z červeného zelí).

A krájení - nic lepšího než V kráječ prostě neexistuje ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neska pica. Nemam na ní rád tunu věcí, takže kípitsimpl - smetanový základ (půl kelímku zakysky, lžíce 33% smetany, dvě lžíce mascarpone, česnek), parmazán, mozzarella, slanina. Fajn by byla třeba ještě rukola, ale nebyla na krámě. Na těsto jsem tentokrát neměl čas ani energii, tak jsem zkusil z Lidlu a celkem pohoda.

Zkusil jsem taky, přidal jen špenát a vajíčko na vrch a fakt dobrota... ani vyfotit jsem nestihl :-)

Díky za tip.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil jsem taky, přidal jen špenát a vajíčko na vrch a fakt dobrota... ani vyfotit jsem nestihl :-) Díky za tip.

Heh, přesně tak jsem jí dělal předevčírem :) Zbylo mi těsto, tak jsem udělal stejný základ, jen slaninu jsem tentokrát nakrájel na kostičky, aby se tak nesmrskla. Přidal jsem baby špenát a vejce a bylo to o stoprocent lepší jak ta první ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Robert mele maso. Míra mele sra*ky. Parádně se to rozjíždí :D

(Luxus na talíři- Sekaná s humrem)

 

Každopádně, když jsem viděl tu svíčkovou, tak jsem si vzpomněl na minulý víkend, kdy jsem se poprvé pustil do filet mignon

 

post-41248-0-60147400-1463939346_thumb.jpg

 

post-41248-0-00033400-1463939345_thumb.jpg

 

Rodičům od mojí jsem musel propéct durch. Já rád takto :)

post-41248-0-72369900-1463939342_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...