Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

umite si predstavit, panove, kolik je v te prazske sunce injektovano "rychlosoli"?

Umíme.

Rychlá sůl obsahuje 97 % chloridu sodného a 3 % dusičnanu sodného. Na uzeniny se dává 16 - 18 g na kilogram masa. To je asi 0,5 g dusičnanu sodného v kilogramu šunky. Rovná kávová lžička je 6 g, takže dvanáctina lžičky. Nasyp si to na talířek a uvidíš. Když té šunky sníš 20 deka, máš v tom asi 0,1 g dusičnanu sodného.

Nejstrašnější smrt je smrt z vyděšení. :)

Nakonec můžeš si stejně udělat a pak upéct šunku bez rychlé soli. Práce je s tím stejná a neumřeš.

Odesláno

tak jsme do sebe s rodinou taky nacpali nejakou tu "rychlosul" a vubec to nebylo spatne, podlil jsem to cernym pivem a potrel medem  :thumbsup_anim: a kuze taky bouchala a strilela pri dogrilovani  :rifle:

paráda. A navíc, ta obloha k tomu je taková krásně jednoduchá a přitom chutná. Možná by tam mohla být feferona, ale to je věc vkusu

Odesláno

umite si predstavit, panove, kolik je v te prazske sunce injektovano "rychlosoli"?

.. prosté, lidové kuře na paprice a kuřecí vývar..

tak těch prvních talířů bych dal asi dvacet. To fakt stačí tak málo? Nebo je to jen pro potřeby aranžování.............

Odesláno

Tak 2kg klizky se teď bude 5-6 hodin v BBQ omáčce valet na 160 v troubě

abcfc4d3100925f5bc72a317e043354a.jpg05ad400d0392909acc82c51b246d1ffb.jpgdf8e383bb2667ffd8c9db89fb99c128b.jpg

Bite my shiny metal ass with Tapa

Odesláno

Neboj, je to na vikend a hotovy to bude mezi 1-2 v noci, max to vytáhnul z trouby;-)

Odesláno (upraveno)

Tak jsem to vypnul v 1:40

e4fe684a73ebd783d9364df8029f0f6b.jpg

Rozebral na vlákna a sel zase spát

84bcf4335a96560bcd047de097a6eb9c.jpg

Ochutnávka byla az rano;-)

Recept sice rika, maso ven, omáčku zredukovat, ale na to sem fakt nemel, myslim, ze ani redukce nebyla potřeba

Edit: Recept tady

http://www.albert.cz/recepty/pomalu-pecena-hovezi-klizka-v-bbq-omacce

BBQ sem dělal podle Kublanky

http://www.kublanka.cz/printart.php?id=93

Upraveno uživatelem Moty
Odesláno (upraveno)

Občas dělám něco podobného - akorát místo neestetického trhání a cpaní do housek ala vidlák, tu brutální kližkovou omáčku nastavím smetanou a servíruju s houskovým knedlíkem. Jo - a kdo nemá nervy půl dne čuchat unikající drahocenou vůni z trouby, může to taky zprudka osmažit na pánvi a z ní přesypat na 50 minut do papiňáku...

Máti se to prý takhle naučila už od báby, akorát místo "BBQ" se tehdy prostě vzal pepř+sůl (na maso), do omáčky protlak, cibule, rajčata, víno a vůbec co zrovna přišlo pod ruku - hlavně když v tom byl nakrájenej pořádnej kus kližky. Chuťově je to (samozřejmě před přidáním té smetany) překvapivě pořád stejné, osobně otestováno v mnoha variacích, včetně "nouzové" náhrady vepřovým  :P

Do háje, a to jsem zrovna po obědě, že já sem zase lez...  :sweatdrop:

Upraveno uživatelem Radek124
Odesláno (upraveno)

Dělám je pomalu, pozvolna a během vaření je párkrát pokropím trochou vody. Změknou, ale nejsou jako bláto a nevržou.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Trocha cibulky na másle, používám ten konec z jarní. Tu zelenou část tam pak šoupnu na závěr. Kokosové mléko a vývar jedna k jedné. Já měl zeleninový, ale hádám že klidně může být třeba kuřecí. Do toho trocha žampionů na plátky, cca 3 cm zázvoru, taky na plátky. Chilli paprička, dva stonky citronové trávy, jeden česnek, nastrouhaná kůra z jedné limety a dal jsem tam ještě plechovku bambusových výhonků, ať tam toho více plave. Vařit pár minut, než trochu povolí žampiony. Pak do toho hodit krevety, zase krátce povařit a doladit chuť kombinací limetové šťávy, hnědého cukru a rybí omáčky. Pak hrst čerstvého koriandru a tu zelenou část z cibulky. Hotovo všechno cca za 20 minut, nevyžaduje to žádné velké umění a je to super.

Odesláno

Jak děláš aby fazolky nevrzaly po zubech?

Moje zkušenost: jakmile se jich dotkne trocha tuku, přestávají vrzat. Na obrázku je tuku zcela zjevně dostatečné množství :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...