Lamiczka Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Když se blíží ty svátky a venku je kosa. Nemáte někdo vyzkoušenej recept na svařák a hlavně punč. Pořád se mi to nějak nedaří vychytat podle představ Vyvařujete koření v troše vody a pak přidáváte do vína, nebo přímo ve víně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Když se blíží ty svátky a venku je kosa. Nemáte někdo vyzkoušenej recept na svařák a hlavně punč. Pořád se mi to nějak nedaří vychytat podle představ Vyvařujete koření v troše vody a pak přidáváte do vína, nebo přímo ve víně? No tak tom áš štěstí že jdu zrovna kolem, tohle mi připomnělo zimu ve skandinávii . . . ta byla temná a chladná . . .naše kamarádka tam dělala před vánoci julefrokost (takový vánoční večírek co se pořádá asi tak každý den od listopadudo ledna - moc hezký zvyk) a vyráběla glogg nebo jak se to píše (tuším s přehlasovaným nebo přeškrtnutým o nebo tak nějak),ale to je fuk, prostě svařák na zcela jiném levelu než tady u nás. Vzala láhev červeného vína a nalila ji do hrnce,přidala podle oka, asi tak dvě deci vodky, potom ještě dvě deci metaxy,cukru tak jako že přiměřeně,pár kousků skořice, nějaký hřebíček, a pak level - expert:pár plátků pomeranče, hrst hrozinek a hrst mandlí rozlévala to do hrnků (samozřejmě royal copenhagen porcelánka, jak jinak)a pak už si vůbec nic moc nepamatuju jo - bylo to v dánsku . . . to vím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Chtěl jsem si dát 2 dny od masa pauzu, tak jsem si dneska udělal "houbový guláš". Co si budeme povídat, na klasický guláš to nemá, ale jako náhrada tu chutná dobře , jo a nechtěl jsem ani chleba a knedlíky, tak proto brambory. a k tomu dezert . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Dnes lehká inspirace Tomášovou plavkovou dietou. Řepa, sýr z kozy a nesolený pistácie. Pinie nebyly. Ještě jsem na to nalil nefiltrovanej oliváč, ale to až po fotce. ;-) No a když jsou vánoce na krku tak vánoční ležák. S @rolas si můžeme ťuknout. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Holbou, jako vážně pánové, Holba? Jste si jistý? Opravdu? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Zmizík Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Holba je cisty zlo a kdo to pije, je prase. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rudykopalsson Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Chrocht? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Náhodou ta polotmavá není vůbec zlá. A ještě 13,51° co dělají na jaro. Co se moc nedá je 11°. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolas Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Ale no tak pánové, zas tak zle bych to neviděl. http://www.vcb.cz/_var/aktuality/1433743498152.pdf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 (upraveno) Losos s chřestem a holandskou omáčkou, br.kaše. Holba (Šerák) byla super ještě tak 5 let zpět. Poslední dobou už mi taky moc nejede. Co pořád můžu je Kvasničák. My před jídlem popili svařák podle Tomášovo návodu výše, jen jsem vynechal vodku (nemusim). Metaxu jsem vzal 7* v Bille za čtyři kila. Výsledek překvapil, je to dobrý! Upraveno 6. prosince 2016 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bob Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Ja kdysi delal na nejakou venkovni akci punc, bylo asi -20 tak jsem udelal 1l Rum, 1l Punč, 4l cerveny vino, skorice, hrebicekDo sklenic pomeranc a citron - nikomu nebyla zima :-)Ja byl ozralej uz po dochucovani ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tommas4 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Já jel jednou přes Hanušovice. Teda vícekrát. Dost často.Takhle depresivní místo na mě zapůsobilo tak, že pokaždé kdyžvidím Holbu tak se mi to vrací. Je divný to pivo. Pocházejíc ze středu Moravy a odkojen Zubrema později Starobrnem na Šelepce bych asi neměl moc ohrnovat nos,ale tady v kopcích je ten Šerák dost rozšířený a nejede mi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Já základ na svařák dělám tak, že v troše vody lehce povařím klasika koření (skořice, hřebíček, badyán), až je té vody troška, tak přidám třtinovej cukr a rozpustím ho na karamel. Pak to zaliju vínem, lehce to zasyčí. Přidám citronovou kůru a vše ohřeju. A na začátku zimy naložím velkou sklenici sultánek do rumu a brusinek do koňaku a ty pak dle chuti přidávám do sklenice se svařákem. Tohle mám i jako základ na punč. Ten navíc kombinuju s trochou silného černého čaje, nebo pomerančového džusu, nebo jablečného moštu, dle okamžité chuti. Pak přidávám tvrdý alkohol raktéž dle chvilkové inspirace, jablkové či hruškové křížaly, atd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Na to že jsi odkojen Starobrnem vypadáš pozoruhodně dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Já jel jednou přes Hanušovice. Teda vícekrát. Dost často.Takhle depresivní místo na mě zapůsobilo tak, že pokaždé kdyžvidím Holbu tak se mi to vrací. Je divný to pivo. Pocházejíc ze středu Moravy a odkojen Zubrema později Starobrnem na Šelepce bych asi neměl moc ohrnovat nos,ale tady v kopcích je ten Šerák dost rozšířený a nejede mi.Ale 12 a speciály jsou dobrý. Občas i ta 11 když je člověk vyfluslej z kola udělá svou práci. Ovšem z triumvirátu Zubr-Litovel-Holba je suveréně nejhorší Litovel 11 Moravan. A pořád sbírá nějaké ceny. Nechápu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Před půlhodinou kuře, teď už 3x večeře a vývar. Příprava je základ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 (upraveno) Tak jsem se nechal strhnout a zkusím ocelovku.První test dopadl vyloženě dobře. Určitě přenáší teplo lépe, než stávající teflonky.Takže povrch křupavý, uvnitř růžové masíčko. Myslel jsem, že se to bude přichytávat víc, ale něco tam přesto bylo. To jsem pak asi hodinu odstraňoval. Fakt to jenom otřete a jdete od toho? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 6. prosince 2016 uživatelem RomanP Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Pustím horkou vodu a umyji ji hrubou stranou houbičky, osuším, naolejuji a uklidím. Utřít ubrouskem jsem zkusil poprvé a raději to umývání takhle. Už se vytváří patina i tak. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
USER47 Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Fakt to jenom otřete a jdete od toho?Základ je horká voda. Když se ti tam něco fakt chytne, tak tam klidně tu vodu i chvíli povař a ono se to všechno pustí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RomanP Odesláno 6. prosince 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. prosince 2016 Ok Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se