Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Nadhera. Jaky to je pls testo, na ty posle fotce?

Edit: Teda.. trochu mi to zaclo pripominat opecenej tmavej toustak:)

Upraveno uživatelem Micey
Odesláno (upraveno)

Je to v podstatě tmavej toušťák, akorát 90% žitné mouky a zbavený kůrky. Na domácí se taky chystam.

Pštrosí vejce jsem zatim nezkoušel a asi bych nevěděl co s tim, krom hemenexu pro regiment :D.

Jinak další ingredience jsou opečená slanina, holandská omáčka a ředkvičky pro křepelku ; zkaramelizovaná jablka, med a drcený pepř pro kozu.

PS: ač pražská náplava už přes 5 let, v Sapě jsem ještě nebyl ; měl bych?

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Sapa je určitě místo, který bys v Praze měl zažít a jak jednou vyzkoušíš tak to je pak už napořád, jak jídlo a potraviny, exotický ivoce s zelenina vše super, ale musíš si projít vším než zjistíš kam na jídlo, kam pro potraviny, ale po čase si tě budou pamatovat a pak už je to easy;-) doporučuju zkusit třeba sapamapa.cz svýho času to byla moje pomucka jak se tam zorientovat. Takže za mě určo joo.;-)

Odesláno

PS: ač pražská náplava už přes 5 let, v Sapě jsem ještě nebyl ; měl bych?

Určitě ano, napadají mě tři důvody.

1) opravdu autentické vientamské jídlo - úplně něco jiného než Modrý Zub, Zebra apod.

2) Tamda Foods (http://tamda.eu/?lang=cs), což je obdoba našeho Makra, akorát je to tam levnější. Se zákaznickou kartou fakt o hodně. Největším hitem v Tamdě je překvapivě, kromě žrádla, také drogerie, kde se s kartou bězně dostaneš třeba 20% pod ceny Heureky. Z jídla mě napadaj třeba tygří krevety, které tam kupujeme za necelé tři stovky / kilo.

3) milion obchůdků, které Tě budou bavit. Mají tam třeba specifické bylinky, které jinde čerstvé neseženeš.

Odesláno

Tak tamda urcite na tu klasiku a drogerii, ale uz je to takova masovka ale ty maly obchudky sou nejvic super, kdyz chodis do jednoho dvou, znaj te, daj lepsi cenu a zbozi to nejcerstvejsi, poradi atd, coz v te tamde nee, tohle je prave takovy autenticky vietnam na praze 4;-) A to jidlo treba kachni buncha na grilu z popelnice, kde maj fakt jen jedno jidlo a kazdej den tam stoji pres obed fronta, paradoxne vic čechu kolikrat;-) je to fakt pecka a ja mam teda tu vyhodu ze bydlim 5 kilaku od takze sem tam doost často;-)

Odesláno

Kamarád tam kdysi pořádal hromadné výlety, zeptám se, jestli by nás tam nevzal, vyzná se tam a ví, kam zajít. Já tam taky ještě nikdy nebyl.

Odesláno

ten už mám víc než deset let, jednou jsem na něj narazil u nás v bazaru coby funglovka tak jsem ho lapnul.Tenkrát to snad prodávali v nějakým teleshopingu ale nejsem si moc jistej,

12399392-jml-rotisserie-elektricky-rotuj

Odesláno

Dneska byl usak s domacim knedlikem (brambory, krupicka, spaldovka, vejce, sul) a spenatem. Vcerejsi rychla "zdrava" pizza (testo je spaldovka, jablecne pyre, jogurt a olivak), nahore sekana rajcata, prsut, mozzarella light, cerv.cibule, trocha zelene a par hoblin parmezanu.Testo teda velke prekvapko - lehoucke, krupave, chutove super.

post-37307-0-14332400-1516541813_thumb.jpg

post-37307-0-17908800-1516541820_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

U nás dnes taky králík na dijonské hořčici, tagliatelle a předkrm opečená bageta, na cibulce a koňaku, restovaná králičí játra.

b0429e852eae11a9f2d62a5008506b47.jpg

9df93225cc7469f8239177a37d60fde4.jpg92192c487384f9654d5ce9c6350c3c01.jpg

Upraveno uživatelem roura74
Odesláno

Pštrosí vejce - normálně stejné použití jako slepičí. Omelety, do vaření. Teda asi jako 20 slepičích. Chutná prakticky stejně, možná bych chuť popsal jako trošku intenzivnější.

Navrtat z obou stran, skrz propíchnout špejlí a vyfouknout, skořápku věnovat někomu kdo z ni udělá hezkou kraslici.

Odesláno

Trochu se mi začíná maso připalovat na ocelové pánvi. Nebo spíš co po mase na pánvi zbyde. Zkoušel jsem sůl, ale potřeboval bych něco účinnějšího. Jak jí nějak důkladněji refreshnout?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...