Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
Protože je čas Vánočních svátků a jistě jste pilně a rádi /tak jako já/ louskali vlašské ořechy, tak vám věnuji jeden luxusní recept na chilli mlsání.
Jádra vlašských ořechů /možno i lískových, loupaných mandlí ..../ obalíme ve směsi bílku, citronové soli /nebo jen zakápnout citronem/, třtinového cukru, skořice, chilli a takto napatlaná jádra rozložíme na pečící papír a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 150°C /nemusí být pražené, jen akorát, aby se vytvořila slabá krusta/.
Je to fakt luxusní mlsek, který překvapí a zahřeje. Tak do toho a dobrou chuť!

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Sous vide (5h/62st) stehenní steak s whiskey-zázvoro-medovou marinádou.

Teplý salát s domácím pestem a červenou čočkou, cizrnou, hráškem, sušenými rajčaty.

6a9152654ce2fab91add868a8de188c9.jpg

846f440f7fca6a108dde97d168676d73.jpg

Tohle je naprosto super, miluju tyhle kombinace s lusteninama a kuretem. Pecka!

Odesláno

Jasná páka. Hodim rovnou všechny 3 varianty, co dělam.

První a druhá maj společný základ. Do toustového chleba (nejlepší je větší ?americký?) udělám vykrajovátkem (nebo třeba skleničkou) otvor ? dost velký, aby byla náplň znát, ale pořád tak, aby zbyl chleba na stěnách a nerozpadalo se to.

PRVNÍ varianta.

Rozšlehám dvě vejde s trochou smetany v misce. Ve vajíčku obalím chleba s dírou a lup s tim na pánev. Do středu naleju dvě/tři lžíce vaječné směsi, aby se spojilo s toustem. Do tohoto ?vaječného středu? nahážu na proužky nakrájenou šunku (volitelně předtím osmahnutou na barvu). Přes celý povrch toastu nakonec přijde sýr ? nejlíp tam imo sedí plátkový ementál. Chvilku necham opékat tak, aby se vejce na spodní straně udělalo a sýr navrchu povolil. Když je to, otočím a nechám zapéct sýrovou stranu. Jak sýr povolí, sundavám z pánve a sypu pažitkou. Finito.

Výhoda: toast je hezky měkký, jak je celý obalený ve vajíčku.

6d5e1325c0c5f0dc0b3ab83af306bb13.jpg

DRUHÁ varianta.

Toast s dírou opeču na sucho na pánvy z jedné strany. Hned po otočení do středu vyklepnu vejce, osolím/opepřím. Přikryju sýrem a nakonec šunkou. A nechám na střední fojr smažit, stejně jako výše ? aby se vejce na spodku zatáhlo a sýr navrchu povolil. Když je to, otočím a nechám opéct sýrovo-šunkovou stranu. Voala.

Výhoda: když se zadaří, vejce ve středu bude mít lehce tekutý žloutek.

Foto z filmu V for Vendetta, odkud jsem částečně okoukal. Svoje teď nemůžu najít ; dodam.

a1fba08c2eb8584741d31d5e2d935b0d.jpg

TŘETÍ varianta.

Dva plátky toastu namažu lícovou stranou majonézou a pokladu sýrem ? tady nám nejvíc chutnal gruyére. Pořádně k sobě přitlačim a celé to řádně obalím ve vaječné směsi ; viz. výše. Moc neokapávám, chci aby to bylo nacucané a šup s tim na pečpap na plech. Těsně před pečením ještě navrch nastrouhám trochu parmazánu, a pak už jen trouba na 180st a cca 15min. Ízypízy, jak řiká synátor.

Výhoda: prakticky bez tuku, přesto chuťově asi nejvyváženější. Záleží hodně na volbě sýrů. Teď náš asi neoblíbenější způsob.

6c65bd3d30425bad48d6fff432608593.jpg

c8f8728a57ed8a0eebece1e1b7aaaaee.jpg

Odesláno

Sakra chlapi, recept, dycky recept, né návod, ten je k pračce.

Jo a toastový chleba Ölz, jejich super soft sandwich, rakušáci, k dostání v Albertu a tuším i v Tescu? Penam se může jít vycpat.

A nebo, když už jsem v tom poučování, tak ještě prubněte chleba Tramezzino, mají ho v Makru určitě, jinak nevím kde, a taky stojí za to.

Odesláno (upraveno)

V pohodě já vím, jsem na fóru už dlouho, ale jsem spíše čtecí než psací uživatel :-)

Upraveno uživatelem Tomashhhhh
Odesláno

ölz tousty jsou super, pouzivam je uz roky..  babis se jim priblizuje, bohuzel.. ;( ale to radsi nic. 

jeste maj dobry v makru, takovy ?bezejmenny?, rikaj jim myslim ?chef?.. . jinak, s toustama experimentuju stale, krome tech nejlepsich surovin je dost vyznamna i teplota, cas a dobry zarizeni. cutler/sage je good. :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...